Βινίσιους: Ο τελευταίος των "Μοϊκανών" του Πάουλο Σέρτζιο

Το καλοκαίρι του 2013, το πρώτο μετά την αποχώρηση του -προπονητή των κορυφαίων επιτυχιών- Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο ΑΠΟΕΛ προχώρησε συνολικά σε εννέα προσθήκες. Εξαιρουμένων των Κυπρίων Σωτηρίου και Αρτυματά, τους οποίους οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν καπαρώσει από νωρίς με απόφαση της διοίκησης, οι υπόλοιπες επτά αποτελούσαν επιλογές του τότε προπονητή Πάουλο Σέρτζιο.
Η θητεία του Πορτογάλου στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ αποδείχθηκε σύντομη, σε αντίθεση με τις μεταγραφές του που στη συντριπτική τους πλειονότητα ρίζωσαν -είτε στον Αρχάγγελο είτε στο κυπριακό πρωτάθλημα. Την εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί ο Βραζιλιάνος Κρίστιαν ντα Σίλβα, ο οποίος αποχώρησε έπειτα από λίγους μήνες κι έριξε μαύρη πέτρα πίσω του.
Ο Έλντερ Χοσέ Βαζ Καμπράλ επίσης δεν καθιερώθηκε στους «γαλαζοκίτρινους» κι αποτέλεσε σύντομα παρελθόν, ωστόσο την περασμένη περίοδο ανήκε στο δυναμικό της Ομόνοιας. Ο Εσμαήλ Γκονσάλβες δεν στέριωσε στους πρωταθλητές, αλλά επέστρεψε στην Κύπρο για λογαριασμό της Ανόρθωσης (δις), ο Τιάγκο Γκόμες έπειτα από μια διετία στον Αρχάγγελο υπέγραψε αρχικά στη Νέα Σαλαμίνα κι ακολούθως στη Δόξα, ο Σέρινταν μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι στην αιώνια αντίπαλο Ομόνοια, ενώ αυτό το καλοκαίρι έλυσε τη συνεργασία του με τον ΑΠΟΕΛ ο Ζοάο Γκιλιέρμε.
Με την αποδέσμευση του 30χρονου στόπερ ο Βινίσιους είναι και με τη βούλα ο τελευταίος των Μοϊκανών, ο μοναδικός εναπομείνας από τις μεταγραφικές επιλογές του Πάουλο Σέρτζιο το καλοκαίρι του 2013. Ο 30χρονος μέσος οδεύει αισίως για την τέταρτη χρονιά του στον Αρχάγγελο και μένει να φανεί, αν θα τη συνδυάσει με τη δεύτερη ανανέωση συμβολαίου.
  

Δειτε Επισης

«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα