Πρόκριση στο 90' με Γκριεζμάν η Γαλλία (βίντεο)

Η Αλβανία έκανε σπουδαία αμυντική εμφάνιση στη Μασσαλία, αλλά η Γαλλία λυτρώθηκε με γκολ του Γκριεζμάν στο 90', τελικά νίκησε 2-0 (Παγέτ στο 95') και έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στους "16" του Euro 2016 

Γαλλία - Αλβανία 2-0
 
Σκόρερς: 90' Γκριεζμάν, 95' Παγέτ
Γήπεδο: "Stade Vélodrome", Μασσαλία
Διαιτητής: Γουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)
Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ δεν ξεκίνησε στην 11άδα με Πογκμπά και Γκριεζμάν, οι οποίοι δεν ήταν καλοί στην πρεμιέρα με την Ρουμανία, με τους Κομάν και Μαρσιάλ να παίρνουν την θέση τους.

Η Αλβανία ήταν πολύ καλά στημένη από τον Τζάνι Ντε Μπιάζι και η Γαλλία κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο να απειλήσει μόνο δύο φορές, αμφότερες με εκτέλεση φάουλ του Ντιμιτρί Παγέτ και κεφαλιά του Ολιβιέ Ζιρού (4' και 36').
Το μυαλό τον Αλβανών δεν ήταν μόνο στην άμυνα, καθώς είχαν δύο-τρεις καλές ευκαιρίες και αυτοί στο πρώτο 45άλεπτο, με την σέντρα σουτ του Ίσαϊ στο 25', στο 39' και και στο 45'+1 έπειτα από αδράνεια της γαλλικής άμυνας μετά από κόρνερ.
 
Ο Αντονί Μαρσιάλ ήταν απλά κακός, ούτε σε αυτό το ματς δεν πέτυχε το πρώτο του διεθνές γκολ και στο ημίχρονο ο Ντιντιέ Ντεσάμπ τον αντικατέστησε με τον Πολ Πογκμπά, έτσι ο Παγέτ πήγε αριστερά. Δεξιά έμεινε ο Κομάν, ο οποίος στο 46' έχασε σπουδαία ευκαιρία, με την κοντινή κεφαλιά του να περνά άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπερίσα.

Λίγο έλειψε στο 51' να ανοίξει το σκορ η Αλβανία με αυτογκόλ του Μπακαρί Σανιά, με την μπάλα να χτυπά στο στήθος και και εν συνεχεία στο δοκάρι του Λορίς, ενώ ο Σαντίκου πεσμένος έκανε... κάτι σαν κεφαλιά που πέρασε άουτ.
Ο Πολ Πογκμπά μετά από 2-3 κακές επιλογές έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 53', πιάνοντας σουτ στην κίνηση από την σέντρα του Παγέτ, σουτ δυνατό που πέρασε άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Μία ακόμη άστοχη κεφαλιά του Ολιβιέ Ζιρού στο 67', αυτήν την φορά από σέντρα του Κίνγκσλεϊ Κομάν, ο οποίος αμέσως μετά άφησε την θέση του στον Αντουάν Γκριεζμάν, ενώ στο 69' ο Ζιρού είχε δοκάρι, επίσης σε κεφαλιά, από την σέντρα του Πατρίς Εβρά.

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Καντέ, Ματουιντί, Παγέτ, Κομάν (68' Γκριεζμάν), Μαρσιάλ (46' Πογκμπά), Ζιρού (77' Ζινιάκ).
ΑΛΒΑΝΙΑ: Μπερίσα, Ίσαϊ, Αγέτι (85' Βεσέλι), Μάβραϊ, Αγκόλι, Κουκέλι (74' Ταουλάντ Τζάκα), Αμπράσι, Μεμούσαϊ, Λίλα (71' Ρόσι), Λενιάνι, Σαντίκου.
 
Πηγή: sport24.gr
 

Δειτε Επισης

Μάβερικς-Θάντερ 117-116: Από το -17 στους τελικούς της Δύσης!
MVP για τρίτη φορά στο NBA ο Γιόκιτ, τέταρτος ο Αντετοκούνμπο
Euroleague Final Four-Οι ώρες των ημιτελικών για αιώνιους
Αποθέωση στο αεροδρόμιο για τους θριαμβευτές και τη μεγάλη πρόκριση στο Final Four της EuroLeague
Θρυλική «άλωση» της Βαρκελώνης με ΜακΚίσικ-Παπανικολάου και ο Ολυμπιακός πάει Βερολίνο
Τα άτομα με προβλήματα ακοής, όρασης θα μπορούν να βιώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Θα επηρεάσει ο τραυματισμός του Γιάννη την Εθνική Ελλάδας και το Προολυμπιακό;
Ίρβινγκ και Ντόντσιτς έστειλαν το Ντάλας στα ημιτελικά της Δύσης
Η στιγμή που ο Τζέιμς βούτηξε μέσα στους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, στη σύρραξη της Κωνσταντινούπολης
Φερστάπεν: «Δεν θα παραλύσει η Red Bull με την φυγή του Νιούι»