Μιγκέλ Μπεντόγια: Επαγγελματίας στα 25, η Ρεάλ και η ξαδέλφη του βασιλιά

Με αφορμή τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Μιγκέλ Μπεντόγια με τη φανέλα του Απόλλωνα, ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ξαναδημοσιεύει αφιέρωμα στην καριέρα του Ισπανού μέσου που "έκλεψε" τις εντυπώσεις και αποδεικνύεται ποιοτική προσθήκη στο ρόστερ των "κυπελλούχων"

Αναλυτικά το αφιέρωμα

Γεννημένος στη Μαδρίτη, οπαδός της Ρεάλ και του (Βραζιλιάνου) Ρονάλντο, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Απόλλωνα χρειάστηκε να «πατήσει» τα 25 του, προκειμένου να παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο α’ κατηγορίας.
 
Παρ’ ολίγον στη Ρεάλ!
Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Ράγιο Μαχαδαχόνδα, ομάδα της γενέτειράς του («Θα της είμαι αιώνια ευγνώμων, ήταν απίστευτα χρόνια που με διαμόρφωσαν ως παίκτη και ως προσωπικότητα. Αν θα έπρεπε να επιλέξω, θα έλεγα ότι ο Πάμπλο Λόπεθ ήταν πολύ σημαντικός στην εξέλιξή μου»). Η καριέρα του θα μπορούσε να είχε αλλάξει στην πρώτη χρονιά του στην τέταρτη κατηγορία. «Με κάλεσε η Ρεάλ Μαδρίτης, για να με εντάξει στη δεύτερη θυγατρική της», αποκάλυψε χρόνια αργότερα ο Μπεντόγια, ο οποίος πήγε στο προπονητικό κέντρο των «μερένγκες» και συναντήθηκε με τον Paco de Gracia, όμως μια αλλαγή στην προεδρία του συλλόγου απέτρεψε τη μεταπήδησή του στους «μπλάνκος». «Ποτέ δεν κάθισα να πολυσκεφτώ ότι η καριέρα μου θα μπορούσε να είχε πάρει άλλη τροπή. Αποδέχτηκα ό,τι συνέβη, έμεινα ακόμη μερικά χρόνια στη Ράγιο και ακολούθως πήγα στη Χετάφε Β».
 
Το μη ρίσκο του Μίτσελ
Με το μαδριλένικο σύλλογο πανηγύρισε το 2010 την παρθενική άνοδο στη Σεγούνδα Β’. Ο τότε προπονητής της Χετάφε, Μίτσελ (έπειτα πέρασε και από τον πάγκο του Ολυμπιακού Πειραιώς), ήθελε να προβιβάσει τον Μπεντόγια στην πρώτη ομάδα, όμως αφ’ ενός ο σύλλογος παραδοσιακά δεν εμπιστευόταν παίκτες από τις θυγατρικές του ομάδες, αφ’ ετέρου η τότε ηλικία του (24) καθιστούσε αδύνατη την επιστροφή του στη β’ ομάδα, αν δεν «έπιανε» στην πρώτη.
Με τις πόρτες των «γαλάζιων» κλειστές, ο Ισπανός μέσος μετακόμισε στη Σόρια, για λογαριασμό της Νουμάνθια, με την οποία υπέγραψε για τρία χρόνια. «Η αρχή ήταν δύσκολη. Στην ομάδα υπήρχαν παίκτες με εμπειρία από τη μεγάλη κατηγορία κι εγώ προερχόμουν από τις κατώτερες. Από την πρώτη μέρα, ωστόσο, εξέλαβα τη μεταγραφή αυτή ως μια ευκαιρία, απολάμβανα κάθε προπόνηση κι αισθανόμουν προνομιούχος. Όταν είσαι νέος, δεν προγραμματίζεις την είσοδό σου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά εργάστηκα άοκνα για να παραμείνω σε αυτό το επίπεδο», αναπολεί εκείνη την εποχή ο Μπεντόγια, του οποίου το παρθενικό παιχνίδι σε επαγγελματική κατηγορία (Σεγούνδα Ντιβισιόν) ήταν το εκτός έδρας 0-0 με την Ταραγόνα, στις 4 Σεπτεμβρίου 2011.
Απ’ όλα τα γήπεδα, τα οποία επισκέφτηκε με τη Νουμάνθια, αυτό που τον εντυπωσίασε ήταν το «Ριαθόρ»: «Όταν παίξαμε εκεί, ο κόσμος επευφημούσε ασταμάτητα και ήταν πάνω από 30.000. Εκείνη την ημέρα με εντυπωσίασε και ο Βαλερόν. Σε εκείνη την κατηγορία υπήρχαν πολλοί αξιόλογοι και ενδιαφέροντες ποδοσφαιριστές, αυτός όμως έβλεπε το ποδόσφαιρο με διαφορετικό τρόπο».
 

Πρώτη φορά εκτός συνόρων
Ο τρίτος και τελευταίος χρόνος του στην ομάδα ήταν ο πιο μεστός (31 εμφανίσεις, 22 ως βασικός) και αποτέλεσε το διαβατήριο για την πρώτη εκτός συνόρων μεταγραφή του, καθώς είχε αντιληφθεί ήδη ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο να βρει εργοδότρια στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Το καλοκαίρι του 2014 υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη Λέφσκι Σόφιας.
Μολονότι στους λόγους της επιλογής του είχε κατονομάσει την κατάκτηση τίτλων και τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στη Βουλγαρία δεν κατάφερε να πετύχει ούτε το ένα ούτε το άλλο, καθώς η Λέφσκι τερμάτισε πέμπτη πέρυσι και έβδομη την άρτι ολοκληρωθείσα περίοδο.
 

Η ξαδέλφη του βασιλιά
Στη Σόφια ήταν θετικά διακείμενοι σε περαιτέρω συνεργασία με τον Μπεντόγια, το πρόβλημα ωστόσο άκουγε στο όνομα Σάντρα. Οι δυο τους είναι ζευγάρι από το 2009. Γνωρίστηκαν σ’ ένα εστιατόριο στη Μαδρίτη κι έκτοτε είναι αχώριστοι. Τους αρέσουν τα ταξίδια και συχνά εκδράμουν σε εξωτικούς τόπους. Η Σάντρα είναι εξαδέλφη του βασιλιά της Ισπανίας, Φιλίππου του Έκτου. Είναι ανιψιά του Χουάν Κάρλος, ο οποίος πρόσφατα έδωσε το θρόνο του στον γιο του. Αποτελεί συνεπώς μέρος του στενού κύκλου του βασιλιά και συγκαταλέγεται στους τακτικούς επισκέπτες του παλατιού στις διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ ήταν παρούσα και στο γάμο του βασιλιά Φιλίππου με την αγαπημένη του Λετίσια.
Όταν ο Μπεντόγια μεταγράφηκε στη Λέφσκι, η Σάντρα άφησε τη θέση της σε μια τοπική εταιρεία, για να τον ακολουθήσει στη Σόφια. Λίγους μήνες αργότερα ωστόσο έπιασε ξανά δουλειά και συμφώνησαν να πάει για ένα χρόνο στην Αυστραλία. Τώρα η Σάντρα επιστρέφει στη Μαδρίτη και ο Μιγκέλ δεν θέλει πια να ζουν χωριστά.
Ενημέρωσε έγκαιρα τους διοικούντες τον βουλγαρικό σύλλογο πως δεν θα ανανέωνε το συμβόλαιό του και έκλεισε τα αυτιά του στις σειρήνες τόσο του ΠΑΟΚ όσο και της Νέφτσι Μπακού. Ενέδωσε όμως στην πολιορκία του Απόλλωνα, με τον οποίο υπέγραψε συμβόλαιο για 1+1 χρόνο. 

Δειτε Επισης

«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα