Αντόνιο Πούτσε: Η ανεκπλήρωτη υπόσχεση

Σε ηλικία 16 ετών και 124 ημερών πραγματοποίησε -με προπονητή τον Λάντισλαο Κουμπάλα- το ντεμπούτο του στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Παραμένει ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που εμφανίστηκε στην κορυφαία κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος με τη φανέλα της Έλτσε, ενώ διαχρονικά είναι ο τρίτος μικρότερος σε ηλικία πρωτοεμφανιζόμενος στα μεγάλα σαλόνια.
Ο Αντόνιο Πούτσε έχει μπροστά του μια λαμπρή καριέρα, όπως αφήνει να διαφανεί και το Euro-U16 στη Γένοβα, όπου στέφεται πρωταθλητής Ευρώπης με την Ισπανία και καλύτερος παίκτης του τουρνουά. Για μια πενταετία ωστόσο δεν καταφέρνει να κάνει το ξεπέταγμα και να καθιερωθεί. Μετά την Έλτσε αποτυγχάνει να καθιερωθεί και στη Βαλένθια, ωστόσο την περίοδο 1994/95 με τη φανέλα της Παλάμος αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ (21 γκολ) της Σεγούντα Ντιβισιόν σημειώνοντας μάλιστα μισή ντουζίνα γκολ στο 7-1 επί της Λεγανές.
 
Ό,τι προοιωνιζόταν ως μια δεύτερη αφετηρία, αποδείχθηκε εν τέλει η τελευταία αναλαμπή στην καριέρα του, αφού σε Βιγιαρεάλ, Τολέδο, Χαέν, Γρανάδα, Νοβέλδα, Παχάρα, Αμπαράν και Λινάρες πέτυχε αθροιστικά λιγότερα τέρματα απ’ ό,τι στη δεύτερη σεζόν του στην Παλάμος. Αποσύρθηκε το 2004 και ξεκίνησε να εργάζεται ως αθλητικός διευθυντής: αρχικά στην Κάντιθ (2005-07) μαζί με τον Αλμπέρτο Μπενίτο, εν συνεχεία στη Χερέθ (2007/08) με τον Αντόνιο Πογιάτος.
Δύο τίτλους
Ακολούθησε μια τριετία ως βοηθός προπονητή του Χουάν Κάρλος Μάντια σε Έρκουλες (2008/09, 2011/12), Σανταντέρ (2009/10) και Τενερίφη (2010/11) και το 2013 ανέλαβε ως πρώτος προπονητής την Αλ Γιάρμουκ, τον πιο ταπεινό σύλλογο του Κουβέιτ σε όλα τα επίπεδα. Την επόμενη χρονιά υπέγραψε στην Κάντσια, με την οποία κατέκτησε το κύπελλο Ασίας και το σούπερ καπ του Κουβέιτ.

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»