Τεράστια αύξηση βίας στο ποδόσφαιρο

Για να λέμε αλήθειες, το Sport24.gr είχε φροντίσει να σας εξηγήσει ενδελεχώς, πώς επρόκειτο να προσεγγίσουν το Euro 2016 οι γαλλικές αρχές, μετά την τρομοκρατική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου του 2015, αλλά και των διαδηλώσεων κατά του νέου εργασιακού νόμου που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση. Σε αυτό το κείμενο είχε επισημανθεί πως θα επιστρατευθούν 90.000 αστυνομικοί, στρατιωτικοί και εργαζόμενοι σε εταιρίες ιδιωτικής ασφαλείας για να γίνει η δουλειά.
Το site που έχετε μπροστά σας είχε εξασφαλίσει και το πλήρες κείμενο της συνέντευξης που είχε δώσει ο Σοσιαλιστής Υπουργός Εσωτερικών, Bernard Cazeneuve στην "Equipe", όπου ούτε λίγο ούτε πολύ είχε ομολογήσει πως "δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα γίνει το παραμικρό". Αυτό που απεδείχθη ήταν ότι... δεν μπορούσε να εγγυηθεί τίποτα.
Βλέπεις, οι Γάλλοι προετοιμάστηκαν μια χαρά για να αντιμετωπίσουν τυχόν τρομοκρατικό χτύπημα, αλλά δεν έκαναν το παραμικρό για να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις των Ευρωπαίων hooligans που είχαν αποφασίσει να παίξουν το δικό τους Euro 2016, στους δρόμους της χώρας. Καθημερινώς και αδιαλείπτως γίνονται επεισόδια μεταξύ οπαδών, μπροστά στα έντρομα μάτια των πολιτών, ενώ σημειώνονται παραβατικές συμπεριφορές ακόμα και μέσα στα στάδια.

Το τελευταίο φαινόμενο ήταν αυτό των Κροατών, οι οποίοι εκτόξευσαν φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο, ενώ το ματς με την Τσεχία ήταν σε εξέλιξη και προκάλεσαν τη διακοπή του (στο 87'). Παρεμπιπτόντως, οι hooligans πλακώθηκαν και μεταξύ τους. Οι ταραξίες έχουν αναγνωριστεί και θα απελαθούν, όπως έγινε και με τους δεκάδες Ρώσους. Τη ζημιά όμως, την έχουν κάνει.

Η αντίδραση της UEFA ήταν και αυτή τη φορά άμεση (συγκάλεσε σύσκεψη για να καταλήξει στην τιμωρία της Κροατίας), όπως ήταν μετά τις πρώτες συρράξεις Ρώσων και Βρετανών hooligans, απειλώντας και αποφασίζοντας αποκλεισμούς, με αναστολή. Θύμισε τη δέσμευση της και μετά το καπνογόνο που άναψαν Ρώσοι οπαδοί, στο ματς με τη Σλοβακία.
Ήταν ωστόσο, ξεκάθαρη η απορία για το πώς περνούν όλα αυτά τα αντικείμενα εντός των γηπέδων, δεδομένου ότι οι Γάλλοι είχαν επισημάνει ότι είναι έτοιμοι για τον εξονυχιστικό έλεγχο όσων μπαίνουν στα στάδια.
H Guardian θέλησε να ερευνήσει λίγο περισσότερο την... έντονη δραστηριότητα της UEFA επί θεμάτων που προφανώς και δεν θα έπρεπε να "κλέβουν" τους τίτλους από τα παιχνίδια και αποκάλυψε την αύξηση που 'χουν παρουσιάσει τα απρεπή συμβάντα, εντός των γηπέδων. Εμείς τα επεξεργαστήκαμε και σας τα παρουσιάζουμε.

Πηγή: Sport24.gr  

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020
Ο κορωνοιός προβληματίζει έντονα την UEFA , λύσεις όμως….
Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ανάβει φωτιές παντού!!!
Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...