Ανόρθωση: Ο χαμένος χρόνος φέρνει… ξεπούλημα

Η σύγκριση είναι αναπόφευκτη και, δυστυχώς για την Ανόρθωση, ιδιαίτερα… εύγλωττη. Μετά τη (μη) ανταπόκριση στο οικονομικό κάλεσμα του Χρίστου Πουλλαΐδη και την οριστική αποχώρηση του τελευταίου από την εταιρεία, ο σύλλογος της Αμμοχώστου εισέρχεται -σε όλα τα επίπεδα- σε μια περίοδο αβεβαιότητας που δεν απαντάται σε άλλη ομάδα της α’ κατηγορίας.
Μετά το αγωνιστικό πρότζεκτ των 18 μηνών υπό τον Αντρέ Πάους, το οποίο εν μια νυκτί πετάχτηκε αναίτια στα σκουπίδια, και το διοικητικό πρότζεκτ υπό τον Πουλλαΐδη ολοκληρώνεται πρόωρα και ανεπιτυχώς για την «Κυρία», υποχρεώνοντάς την σε σημαντικό πισωγύρισμα με πλείστες συνέπειες.
Κάποιες εξ αυτών παραμένουν απροσδιόριστες επί του παρόντος, άλλες πάλι είναι εξαιρετικά ευδιάκριτες. Ως το τέλος του μήνα η Ανόρθωση χρειάζεται ποσό άνω των €700.000 για τα κριτήρια και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αισιόδοξες ενδείξεις πως ο εν λόγω σκόπελος θα προσπεραστεί επιτυχώς.
Αν το προσεχές διάστημα η «Κυρία» αποτύχει να συγκεντρώσει (από υποψήφιους προέδρους, χορηγούς, πωλήσεις εισιτηρίων διαρκείας κ.ο.κ.) αυτά τα χρήματα και δεν θελήσει να «υποθηκεύσει» στο όνομα παλαιών αμαρτιών το νέο ξεκίνημα υπό τους Αλμπέρτο Μπενίτο και Αντόνιο Πούτσε, τότε η πώληση παικτών θα καταστεί μονόδρομος. Όσο μάλιστα θα στενεύουν τα χρονικά περιθώρια, τόσο θα υποχρεώνεται η Ανόρθωση να ρίχνει τις απαιτήσεις της.
Με άλλα λόγια, ελλοχεύει ο κίνδυνος να απωλέσει ποιότητα έναντι ενός σχετικά χαμηλού αντιτίμου, το οποίο απλώς θα αποτελέσει σανίδα σωτηρίας εν όψει κριτηρίων, και όχι έναντι υψηλών αποζημιώσεων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για τη στελέχωση μιας καινούργιας, ανταγωνιστικής ομάδας.
  

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»