O Αντρέας Καρό στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ

Ο Αντρέας Καρό αποτελεί από το μεσημέρι της Τετάρτης (1/6) μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Απόλλωνα. Ένα ανερχόμενο ταλέντο που γαλουχήθηκε στις ακαδημίες της Νότιγχαμ Φόρεστ, είναι εν ενεργεία διεθνής με την Ελπίδων και έχει όλα τα φόντα να καθιερωθεί στην ομάδα της Λεμεσού. 
 
Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online επαναφέρει τη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός, ο οποίος μιλά για την απόφαση του να αφήσει οικογένεια και φίλους σε ηλικία 15 ετών, τις διαφορές μεταξύ Κύπρου-Αγγλίας στα τμήματα υποδομών και αναλύει τους στόχους του για το μέλλον. 
Αναλυτικά η συνέντευξη του Ανδρέα Καρό
Σε ηλικία 15 ετών άφησε οικογένεια, φίλους, σχολείο και έκανε το ταξίδι της ελπίδας στο Νότιγχαμ. Διανύει την τέταρτη του χρονιά στις μικρές ομάδες της δεύτερης πιο αρχαίας ομάδας στον πλανήτη, της οποίας διετέλεσε αρχηγός των U21, προθάλαμου της πρώτης ομάδας. Στα 19 του χρόνια πλέον ο Αντρέας Καρό κέρδισε επαγγελματικό συμβόλαιο και προπονείται με την πρώτη ομάδα, κάτι που δεν κατάφεραν προ ετών στην ίδια ομάδα οι Κωνσταντίνος Λαΐφης και Κωστάκης Αρτυματάς. Ο Αντρέας Καρό που έκανε ντεμπούτο με την Εθνική ομάδα των Ελπίδων στο χθεσινό ισόπαλο 2-2 με την Λευκορωσία, μιλά και φωτογραφίζεται στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online για τη ζωή στην Αγγλία, την Εθνική και το όνειρό του. 

Από πού είσαι;
Ο πατέρας μου είναι από την Αμμόχωστο και η μητέρα μου από τη Λευκωσία. Εγώ μεγάλωσα στον Στρόβολο. 

Πότε ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο;
Όταν ήμουν 7 χρόνων. Αρχικά ήμουν στις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ, μετά πήγα για ένα εξάμηνο στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, ακολούθως ήμουν για τρία χρόνια στο Νουέβο Κάμπο και από τα 12 μέχρι τα 15 που έφυγα για τη Νότιγχαμ, ήμουν στην Ανόρθωση. 

Πώς προέκυψε η Νότιγχαμ;
Ήμουν στην Εθνική Παίδων και σ’ ένα παιχνίδι ήρθαν σκάουτερ της Νότιγχαμ και μου είπαν να πάω να δοκιμαστώ. 

Η Νότιγχαμ συνηθίζει να «ψωνίζει» ταλέντα από την Κύπρο. Εκεί ήταν οι Λαΐφης και Αρτυματας...
Ναι αλλά δεν τους πρόλαβα. Όταν πήγα αυτοί είχαν φύγει. 

Ήταν εύκολη απόφαση ν’ αφήσεις οικογένεια, φίλους και να πας να ζήσεις στην Αγγλία;
Όχι, καθόλου εύκολη. Στην αρχή δεν ήθελα. Μετά άλλαξα γνώμη και αποφάσισα να πάω και όπου με βγάλει. Ήξερα ότι έπρεπε να στερηθώ πολλά πράγματα, να κάνω θυσίες, αν ήθελα πραγματικά να παίξω ποδόσφαιρο. Έφυγα και από το σχολείο στην πρώτη λυκείου. 

Πώς ήταν το πρώτο διάστημα στην Αγγλία;
Ήταν πολύ δύσκολο για εμένα. Ήμουν 15 χρόνων, μόνος στην Αγγλία και στην αρχή ούτε αγγλικά δεν μιλούσα, επομένως αντιλαμβάνεσαι. Άρχισα να φοιτώ σε αγγλικό σχολείο και σιγά-σιγά εγκλιματιζόμουν.

Πώς είναι η μέρα ενός παιδιού στις ακαδημίες μιας αγγλικής ομάδας;
Στις 8:30 το πρωί ήμασταν στις εγκαταστάσεις της ομάδας για προπόνηση στο γυμναστήριο. Στις 11:30 τρώγαμε μεσημεριανό και από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 είχαμε σχολείο. Μετά, ξανά προπόνηση μέχρι τις 17:00 το απόγευμα. 

Σε τι διαφέρει μια ακαδημία κυπριακής ομάδας με μια ακαδημία  αγγλικής ομάδας;
Πρώτα απ’ όλα η νοοτροπία. Στην Αγγλία είναι πολύ δουλευταράδες. Το καθετί πρέπει να είναι τέλειο. Αντίθετα στην Κύπρο, δεν συμβαίνει το ίδιο. Για παράδειγμα, αν δεν κάνεις σωστά μια άσκηση θα σου πουν δεν πειράζει. Στην Αγγλία όμως, θα προσπαθείς μέχρι να την κάνεις τέλεια. Επίσης οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλύτερες απ' τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην Κύπρο. Σε ταλέντο όμως δεν υστερεί καθόλου η Κύπρος. Αντίθετα, πιστεύω ότι στην Κύπρο υπάρχει περισσότερο ταλέντο, αλλά δεν δουλεύουμε σωστά.
 
Υπάρχουν διαφορές και στον τρόπο εκγύμνασης;
Πάρα πολλές και ιδίως στον ρυθμό. Η προπόνηση γίνεται σε 100% φουλ ρυθμούς. Τρέχουμε ασταμάτητα μία ώρα ή όσο διαρκεί, ενώ στην Κύπρο είναι πολύ πιο χαλαρή η εκγύμναση. Γενικά, οι Άγγλοι δίνουν περισσότερη βαρύτητα στη φυσική κατάσταση και στη μυϊκή δύναμη, παρά στην τεχνική. 

Είσαι αρχηγός στην ομάδα U21;
Ναι, ήμουν σε ορισμένα παιχνίδια στην αρχή της σεζόν. Είμαι στις ρεζέρβες της πρώτης ομάδας, έτσι ονομάζονται. Είμαστε 15-20 παίκτες, κάτω των 21ος οι περισσότεροι, που κάνουμε έξτρα προπόνηση για να μπορούμε ν’ ανταπεξέλθουμε αν μας ζητηθεί ν’ αγωνιστούμε με την πρώτη ομάδα. 

Μέχρι πότε έχεις συμβόλαιο με τη Νότιγχαμ;
Υπέγραψα επαγγελματικό συμβόλαιο για έναν χρόνο. Το καλοκαίρι του 2016 θα εξετάσουμε ξανά τη συνεργασία μας. 

Υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες για απόκτησή σου;
Ναι, υπάρχει. Προσέγγισαν τον μάνατζερ μου ομάδες όπως οι Μπόλτον, Μίντλεσμπρο και Λιντς, όμως ακόμα είναι νωρίς. Θα δούμε και θ’ αποφασίσουμε όταν έρθει η ώρα. 

Σε ποια θέση παίζεις;
Κεντρικός αμυντικός. Παλαιότερα αγωνίστηκα και ανασταλτικός μέσος, αλλά στην Αγγλία καθιερώθηκα κεντρικός αμυντικός. Και στην Ανόρθωση, πριν φύγω, έκανα προπονήσεις με την πρώτη ομάδα, επί καιρό Στόιλοφ, ο οποίος με χρησιμοποιούσε στην άμυνα. 

Αγωνίζεσαι σε μια πολύ ιστορική ομάδα, η οποία κατέκτησε στο παρελθόν δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών και είναι μεταξύ των αρχαιότερων συλλόγων στον κόσμο;
Στην Αγγλία υπάρχει μεγάλος σεβασμός στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Τώρα είμαστε στην Τσάμπιονσιπ και στόχος της ομάδας είναι να επιστρέψουμε στην Πρέμιερ Λιγκ, γιατί εκεί ανήκει η Νότιγχαμ Φόρεστ. 

Είναι πιο εύκολο για ένα παιδί της ηλικίας σου να εξελιχθεί μέσω ακαδημιών κυπριακής ομάδας, απ’ ό,τι στην Αγγλία;
Είναι πιο εύκολο στην Κύπρο παρά στην Αγγλία, όπου υπάρχει τρομερός ανταγωνισμός. Είναι ο «θάνατός σου η ζωή μου». Ειδικά εμείς οι ξένοι με τους Άγγλους έχουμε μεγάλο ανταγωνισμό. Στις πιο μικρές ηλικίες ειδικά, ήμασταν χωρισμένοι σε κλίκες. Από τη μια, όλοι οι ξένοι και από την άλλη, όλοι οι Άγγλοι. 

Κεφάλαιο Εθνική Κύπρου;
Αγωνίστηκα σε όλες τις ομάδες της Εθνικής και εύχομαι να τα καταφέρω να παίξω και στην Ανδρών. Πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια δουλεύουμε σωστά. Βλέπω ότι γίνεται αρκετά καλή δουλειά.

Αγαπημένος σου αμυντικός; 
Μου άρεσε πολύ ο Καναβάρο. Από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται τώρα ο Σέρχιο Ράμος της Ρεάλ. 
 
 

Δειτε Επισης

Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17
«Δεν θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε την Ομόνοια στον απόλυτο βαθμό, αλλά θέλουμε να πάρει το κύπελλο»
Αποθεώνουν Βιτάλ στη Σκωτία-«Είναι αυτό που χρειάζεται η Ρέιντζερς»
Τα δεδομένα για την πέμπτη σερί παρουσία της Ομόνοια στην Ευρώπη
ΒΙΝΤΕΟ: Η ανάρτηση της ΑΕΚ με διπλό στο ΓΣΠ με προπονητή τον Μπεν Σιμόν