Τζον Κάρβερ: Από κομπάρσος στο προσκήνιο

64 χρόνια μετά τον πρώτο ξένο προπονητή στην ιστορία της Ομόνοιας (Τζον Τζόνσον) οι πράσινοι προσέλαβαν και πάλι Άγγλο τεχνικό.
 
Η ποδοσφαιρική καριέρα του Τζον Κάρβερ σταμάτησε πρόωρα λόγω ενός τραυματισμού στον μηρό. Από τα εννέα του χρόνια εγγράφηκε στις ακαδημίες της Νιούκαστλ και στα 16 του χρόνια υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, χωρίς ωστόσο να καταγράψει καμία συμμετοχή στην ομάδα της γενέτειρας του. Δοκίμασε την τύχη του στην Κάρντιφ, όπου έπαιξε σε 13 αγώνες, όμως αναγκάστηκε να βάλει τέλος στην επαγγελματική καριέρα καθώς τραυματίστηκε στο γόνατο και συνέχισε ερασιτεχνικά στην Γκέιτσχεντ.
Η πολυετής θητεία του ως βοηθός προπονητής στην αγαπημένη του Νιούκαστλ πλάι σε τεράστιες προσωπικότητες όπως οι Άλαν Πάρντιου και σερ Μπόμπι Ρόμπσον αποτέλεσε «σχολείο» για τον 51χρονο τεχνικό, ο οποίος αν και με τρεις νίκες σε 20 παιχνίδια κατάφερε να σώσει τους «ανθρακωρύχους» από υποβιβασμό στο εξάμηνο παρουσίας του ως πρώτος προπονητής στο δεύτερο μισό της περιόδου 2014-15.
 
Η επική ατάκα: «Είμαι ο καλύτερος προπονητής στην Πρέμιερ Λιγκ», την οποία ξεστόμισε αμέσως μετά την όγδοη σερί ήττα της Νιουκάστλ θέλοντας να ανυψώσει το ηθικό του ιδίου και των παικτών του, έγινε ανέκδοτο στην Αγγλία και τον κυνηγά μέχρι σήμερα.
 
«Αν δεν είχα καμία εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, τότε πιθανότατα να συμβιβαζόμουν με ένα ρόλο κομπάρσου, στο παρασκήνιο. Να γίνω βοηθός κάποιου άλλου προπονητή. Όμως πιστεύω στον εαυτό μου! Δεν θέλω να ακολουθήσω την εύκολη διέξοδο Θέλω να αναλάβω μια ποδοσφαιρική ομάδα και να την οικοδομήσω όπως θέλω εγώ», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του στην Αγγλία το νέο αφεντικό των «πρασίνων». 
 
Απολαβές 250 χιλιάδες ευρώ
Οκταετές (!) συμβόλαιο συνεργασίας με τη Νιουκάστλ είχε υπογράψει ο Τζον Κάρβερ το καλοκαίρι του 2014 και οι ετήσιες απολαβές του, σύμφωνα με αγγλικά Μέσα Ενημέρωσης, έφταναν τις 250 χιλιάδες ευρώ. Αποχωρώντας το περασμένο καλοκαίρι πήρε αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ. Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου έστειλε αίτημα στην Άστον Βίλα για να είναι ο αντικαταστάτης του Ρεμί Γκάρντ στο «Βίλα Παρκ», κάτι που προξένησε χλευαστικά σχόλια στον αγγλικό Τύπο.    

 

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»