Ελίζα και Νέος κυριάρχησαν στο Πρωτάθλημα Ελαιών «Γιώργος Γκουγκούρης»

Με τον Ελευθέριο Νέο να κερδίζει τον τίτλο στην ανδρική κατηγορία και την Ελίζα Ομήρου να κυριαρχεί στη γυναικεία, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 18 Ιουνίου το Παγκύπριο Πρωτάθλημα κατηγορίας 1 «Γιώργος Γκουγκούρης» που διοργάνωσε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ελαιών.
 
Η αυλαία έπεσε το Σάββατο (18/06) με τη διεξαγωγή πέντε τελικών, με αυτό της ανδρικής κατηγορίας να ξεχώριζε. Εκεί όπου ο Νέος έκανε τη μίνι έκπληξη, κερδίζοντας το top seed Μενέλαο Ευσταθίου με 2-1 σετ (6-4, 2-6, 6-4). Την Πέμπτη 16 Ιουνίου διεξήχθη ο τελικός της γυναικείας κατηγορίας, με το Νο1 του ταμπλό Ελίζα Ομήρου να κερδίζει χωρίς μεγάλη δυσκολία το Νο2 Λυγία Χριστοδούλου με 2-0 σετ (6-2, 6-3).
 
Από δύο τίτλους κέρδισαν τρεις τενίστες. Ο Νικόλας Κάμπελ πήρε τον τίτλο στο Μονό και Διπλό (παρτενέρ ο Χρ. Κυρίλλου) U18, ο Ματίγια Μάτιτς τους αντίστοιχους τίτλους στο U16 (έχοντας παρτενέρ στο διπλό τον Γ. Ιακωβίδη) και η Κλειώ Μαρία Ιωάννου στα U12 (με παρτενέρ στο διπλό την Δ. Κουτσόφτα).
 
«Κανένα πρόβλημα»
Στο Πρωτάθλημα «Γιώργος Γκουγκούρης» του 2016 (που διεξάγεται προς τιμήν του αδικοχαμένου τενίστα του Ομίλου, που έφυγε από τη ζωή πριν από τρία χρόνια σε τροχαίο δυστύχημα), έλαβαν μέρος 170 τενίστες σε 263 συμμετοχές στις διάφορες κατηγορίες.
 
«Πήγαμε πολύ καλά φέτος, με το πρωτάθλημα να κυλάει χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις. Η οργάνωση απ΄ όλη την ομάδα της Ελαιών ήταν εξαιρετική και αυτό με κάνει ιδιαίτερα περήφανο», δηλώνει ο πρόεδρος του Ο.Α. Ελαιών, κ. Φοίβος Ζαχαριάδης.
 
Για να γίνει εφικτή η διοργάνωση, σημαντική ήταν και η στήριξη των χορηγών της Ελαιών, που είναι ο ΑΓΡΟΣ, η Megabet και η Netsmart.
 
Θετική παρουσία της Ελαιών

Ως οικοδεσπότες, αρκετοί τενίστες της Ελαιών είχαν εξαιρετική παρουσία στο τουρνουά, με τέσσερις κατηγορίες να αναδεικνύουν νικητές προερχόμενους από τον Όμιλο της Έγκωμης. Συγκεκριμένα, στο μονό γυναικών επικράτησε η Ελίζα Ομήρου, στο μονό U16 αγοριών ο Ματίγια Μάτιτς, ενώ ο ίδιος αθλητής μαζί με τον Γιώργο Ιακωβίδη πήραν τον τίτλο στο διπλό U16. Στο διπλό ανδρών ο Έντμοντ Αϊνετζιάν θριάμβευσε.
 
Από κει και πέρα, τρεις ήταν οι φιναλίστ της Ελαιών, οι Γιώργος Ιακωβίδης (μονό U16), Ευάγγελος Τεμβριώτης (διπλό U16) και Ματίγια Μάτιτς (μονό U18), ο οποίος έφτασε έτσι κοντά σε τρίτο (!) τίτλο.
 
Στον ημιτελικό στις κατηγορίες τους έφτασαν οι Χρίστος Αβραάμ (μονό U18), Ματίγια Μάτιτς (διπλό U18), Γρηγόρης Σαμαρτζίδης (μονό U12), Γιώργος Χαραλάμπους και Γρ. Σαμαρτζίδης (διπλό U12) και Ευάγγελος Τεμβριώτης (διπλό U14), ενώ στον προημιτελικό προκρίθηκε ο Παναγιώτης Παραπάνος (μονό U18).
 

 
Ξεκινούν τα έργα
Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα του 2016 ήταν και ιστορικό, αφού ήταν η τελευταία αγωνιστική δράση στα κορτ του Ομίλου της Έγκωμης πριν ξεκινήσουν τα βελτιωτικά έργα κόστους 100 χιλιάδων ευρώ, που θα «μεταμορφώσουν» την εικόνα του Ομίλου από τον Αύγουστο και έπειτα. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 25 του μήνα θα αφαιρεθούν οι προβολείς των κορτ και τη Δευτέρα 27 Ιουνίου θα μπουν στο χώρο οι μπουλντόζες.
 
Τα έργα βελτίωσης των εγκαταστάσεων ήταν και ο λόγος που το Παγκύπριο Πρωτάθλημα του 2016 διεξήχθη ένα μήνα νωρίτερα από την παραδοσιακή της ημερομηνία. Το Πρωτάθλημα «Γιώργος Γκουγκούρης» του 2017 θα λάβει χώρα κανονικά τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιούλη.
 
Όλοι οι νικητές του «Γιώργος Γκουγκούρης» 2016:
MS: Ελευθέριος Νέος [2/8]
WS: Ελίζα Ομήρου [1/2]
MD: Έντμοντ Αϊνετζιάν / Χρίστος Κυρίλλου
XD: Γιάννος Ιωαννίδης / Μιχαέλα-Χριστίνα Χορικεάνου
MS45: Θάσος Κυρατζίης [1/2]
MS35: Σπύρος Χαραλάμπους [1/4]
BS18: Νικόλας Κάμπελ
BD18: Νικόλας Κάμπελ / Χρίστος Κυρίλλου [2/2]
BS16: Ματίγια Μάτιτς [1/8]
BD16: Γιώργος Ιακωβίδης / Ματίγια Μάτιτς [1/2]
GS16: Ζεϊνέπ Τουγκτσέ Τουγκτσού [1/8]
GD16: Σααντέτ Αλάρα Ακτουγλού / Ελένη Μακρίδη
BS14: Ανδρέας Λοττίδης [4/8]
GS14: Χριστίνα Στυλιανίδη [1/8]
GD14: Μαρία Χαραλάμπους / Μαρία Κωνσταντίνου [1/2]
BS12: Στυλιανός Χριστοδούλου [1/16]
BD12: Στυλιανός Παπαμιχαήλ / Θεόδωρος Ρούσος [2/2]
GS12: Κλειώ Μαρία Ιωάννου [1/8]
GD12: Κλειώ Μαρία Ιωάννου / Δάφνη Κουτσόφτα [1/2]
* Στη παρένθεση η θέση στο ταμπλό και ο αριθμός των seeded της κάθε κατηγορίας.

Δειτε Επισης

Μια γυναίκα μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της ΔΟΕ
«Τέλος» η σεζόν του τένις για την Ονς Ζαμπέρ
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απαγορεύει στα παιδιά του να έχουν κινητά τηλέφωνα
Πρωτιά Δημήτρη Παρέλλη στην RC5 του Ράλι Ακρόπολις 2024
«Ζητώ συγγνώμη για την αντίδραση μου από τον διαιτητή και από τον κόσμο, παρεκτράπηκα και δεν θα ξαναγίνει»
Περήφανη που χάρισε στην Κύπρο δύο ακόμα μετάλλια η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φινάλε με νίκη για την ΑΕΚ BC στο Τουρνουά Βελιγραδίου
Παναθηναϊκός - Μπάγερν Μονάχου για το Τουρνουά καλαθόσφαιρας «Ν.Χανδριώτης»
Ολυμπιακός - Φενερμπαχτσέ στον τελικό του Διεθνούς Τουρνουά Κρήτης
Μισόι κι Εντέσα κατέρριψαν τα ρεκόρ αγώνα στο Σίδνεϊ