Οι διαθέσιμοι παίκτες ανά θέση για το πλάνο του Κρίστιανσεν

Με το… καλημέρα ο Τόμας Κρίστιανσεν έδειξε τις προθέσεις του για το αγωνιστικό πλάνο που θέλει να εφαρμόσει στον ΑΠΟΕΛ της νέας περιόδου.
 
Ο Δανός προπονητής από το πρώτο φιλικό προετοιμασίας των «γαλαζοκιτρίνων» στην Πολωνία, κόντρα στην Άτλαντας, παρέταξε τους πρωταθλητές με σχηματισμό 4-1-4-1, αποδεικνύοντας πως  στόχος του είναι να περάσει την αγωνιστική φιλοσοφία που είχε στην ΑΕΚ.
Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online καταγράφει τα διαθέσιμα «όπλα» που έχει, μέχρι στιγμής, ο Τόμας Κρίστιανσεν στο «οπλοστάσιο» του και που υπάρχουν ανάγκες ενίσχυσης.
ΤΕΡΜΑΤΟΦΎΛΑΚΕΣ
Με την παραμονή του Ούρκο Πάρντο ο ΑΠΟΕΛ έχει στο πρόσωπο του Βελγοιϊσπανού πορτιέρε τον βασικό τερματοφύλακα. Στο ρόστερ υπάρχει ο Μπόι Βάτερμαν, ο οποίος αποτελεί αξιόπιστη λύση εφόσον χρειαστεί.
 
ΑΚΡΑΙΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Ζίφκο Μιλάνοφ και Μάριο Σέρτζιο είναι το δίδυμο που θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας, όπου ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάζεται ισχυρός. Ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου κλήθηκε να παίξει ως αριστερός μπακ, θέση για την οποία οι γαλαζοκίτρινοι κινούνται για ενίσχυση. Διαθέσιμη επιλογή είναι και ο Νικόλας Ιωάννου.
 
ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Καρλάο, Μερκής και Αστίθ είναι οι τρεις επιλογές του Κρίστιανσεν για το κέντρο της άμυνας. Ο Δανός προπονητής χρησιμοποίησε στη θέση των στόπερ τον Νικόλα Ιωάννου, εντούτοις υπάρχει πρόθεση ενίσχυσης μ’ ένα ακόμη κεντρικό αμυντικό.
ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ
Το αγωνιστικό πλάνο του Κρίστιανσεν απαιτεί έναν καθαρό ανασταλτικό μέσο. Νούνο Μοράις και Κωστάκης Αρτυματάς είναι οι διαθέσιμες λύσεις για τη θέση του «κόφτη», όπου στην εσχάτη μπορούν ν’ αγωνιστούν επίσης οι Βινίσιους και Λάτσι.
 
ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ
Υπεροπλία παρατηρείται στη θέση των εσωτερικών μέσων που θα αγωνίζονται μπροστά από τον επιτελικό μέσο και θα είναι οι κινητήριοι μοχλοί στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Ντε Βινσέντι, Ορλάντι, Βινίσιους, Λάτσι, Παπαφώτης, Εστρέλα και Χαραλάμπους  αποτελούν μια εφτάδα παικτών πάνω στους οποίους στηρίζεται η τεχνική ηγεσία.
ΑΚΡΑΙΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Εφραίμ, Αλωνεύτης, Βάντερ, Καλό είναι η τετράδα των ακραίων επιθετικών του ΑΠΟΕΛ, εν αναμονή των εξελίξεων στην περίπτωση του Γιάννη Γιαννιώτα. Στα «φτερά» της επίθεσης μπορούν ν’ αγωνιστούν επίσης οι Ντε Βινσέντι και Ορλάντι.
 
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Πιέρος μόνος ψάχνει. Η θέση του επιθετικού είναι αυτή που επείγει για ενίσχυση στον ΑΠΟΕΛ, καθώς πέραν του Πιέρου Σωτηρίου δεν υπάρχει άλλος καθαρόαιμος φορ. Οι γαλαζοκίτρινοι ψάχνονται στο μεταγραφικό παζάρι για ενίσχυση της γραμμής κρούσης και είναι δεδομένο ότι θ’ αποκτηθεί επιθετικός, ο οποίος μάλιστα θα προορίζεται για βασικός.  Αν παραστεί ανάγκη μπορούν να αξιοποιηθούν οι Ντε Βινσέντι και Καλό. 
 
 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος