Ομόνοια: Η «αδυναμία» να κρατήσει τους πρώτους σκόρερ

Για άλλη μία χρονιά η Ομόνοια δεν μπορεί να κρατήσει τον πρώτο της σκόρερ. Η αποχώρηση του Αντρέ Σκέμπρι από την ομάδα της Λευκωσίας σηματοδότησε την τέταρτη σερί χρονιά, που το πρώτο βιολί των πρασίνων αποχωρεί – είτε με δική του επιθυμία, είτε για άλλους λόγους. Σε δύο περιπτώσεις (Αντρέ Άλβες, Μίκαελ Ποτέ) η Ομόνοια επωφελήθηκε οικονομικά, ενώ σε άλλες δύο με τον ίδιο πρωταγωνιστή (Αντρέ Σκέμπρι) απλά έχασε τον παίκτη.
 

Το στατιστικό ξεκίνησε να μετρά μετά το τέλος της σεζόν 2012-13, όταν ο Αντρέ Άλβες με 16 τέρματα ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ομόνοιας και δεύτερος του πρωταθλήματος. Τα επιτεύγματά του στον ενάμιση χρόνο που ήταν στην Ομόνοια έφεραν πρόταση από το Ντουμπάι και την Ντουμπάι Κλαμπ, με τους πράσινους να βάζουν γύρω στις 200 χιλιάδες ευρώ στα ταμεία τους.
 


 
Τη σεζόν 2013-14 ήταν η σειρά του Αντρέ Σκέμπρι να πετύχει 18 τέρματα με την πράσινη φανέλα και μαζί με τους Γκαστόν Σανγκόι (Απόλλων) και Ζορζέ Μοντέϊρο (ΑΕΛ) πήραν την πρωτιά των σκόρερ του πρωταθλήματος. Ο Μαλτέζος επιθετικός εξαργύρωσε την καλή του χρονιά με την Ομόνοια και μετά από δύο χρόνια αποφάσισε να αποχωρήσει από τους πράσινους για να συνεχίσει στην Γερμανία με την ΦΣΒ Φρανκφούρτης.

Στην επόμενη σεζόν, ο Μίκαελ Ποτέ πήρε τη σκυτάλη και με 17 τέρματα πήρε το χρυσό παπούτσι. Ο επιθετικός από το Μπενίν αποφάσισε να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν. Η Αντάνα Ντεμισπόρ (Τουρκίας) έδωσε κάτι περισσότερο από 200 χιλιάδες ευρώ στην Ομόνοια και απέκτησε τον παίκτη.

Ο Αντρέ Σκέμπρι επέστρεψε στο «Ηλίας Πούλλος» τον Γενάρη του 2015. Τη σεζόν 2015-16 ήταν από τους στυλοβάτες της επιθετικής γραμμής και μαζί με τον Κίλιαν Σέρινταν πέτυχαν από 15 τέρματα. Με το συμβόλαιό του να μην έχει ισχύ για τη νέα σεζόν, ακούστηκαν μπόλικα σενάρια για το μέλλον του. Σε κάποια φάση φάνηκε ότι η Ομόνοια θα έδινε τέρμα στην αδυναμία να κρατήσει τον πρώτο της σκόρερ, όμως εν τέλει ο Αντρέ Σκέμπρι κούνησε μαντήλι για δεύτερη φορά από τους πράσινους. Ως γνωστό, θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μποαβίστα.

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος