Ολυμπιακός Π.: Τέλος ο Σίλβα, ανέλαβε ο Σάντσεθ!

Φοβερά πράγματα στους Πειραιώτες...
Ξαφνικά μέσα στη μέρα (23/6), οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν πως ο Μάρκο Σίλβα υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε δεκτή.
Λίγα μόλις λεπτά μετά, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την πρόσληψη του Βίκτορ Σάντσεθ στη θέση του προπονητή, ο οποίος ήταν βοηθός του Μίτσελ στη θητεία του τελευταίου στο «Γ. Καραϊσκάκης».!
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:
«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ισπανό προπονητή, Βίκτορ Σάντσεζ».
Αξίζει να σημειωθεί πως ένας από τους βασικούς λόγους που ο Ολυμπιακός στράφηκε στην περίπτωση του Βίκτορ, είναι το γεγονός πως όλοι στην ομάδα είχαν μείνει πάρα πολύ ικανοποιημένοι από τη δουλειά του. Άλλωστε, το πόσο κρίσιμος ήταν ο ρόλος του φάνηκε όταν αποχώρησε ο Μίτσελ από το «Γ. Καραϊσκάκης».

Το παρασκήνιο
Η είδηση της αποχώρησης του Μάρκο Σίλβα από τον Ολυμπιακό «έσκασε» σαν βόμβα και στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού, καθώς δεν υπήρχε καμία ένδειξη που να οδηγούσε ακόμη και στη σκέψη ότι μπορεί να συμβεί μια τέτοια εξέλιξη. Ο Γιάννης Βρέντζος βρέθηκε εκτάκτως σήμερα στο Λάνγκεφελτ και μίλησε στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, ανακοινώνοντας τους παραίτηση του προπονητή, αιφνιδιάζοντας τους σε απόλυτο βαθμό.
Κάτι απόλυτα λογικό, αφού επί της ουσίας πρόκειται για τον ορισμό της είδησης – σοκ. Θυμίζουμε ότι για τον Μάρκο Σίλβα είχε ανοίξει μεγάλη συζήτηση προ καιρού με την υπόθεση της Πόρτο και τα συνεχή δημοσιεύματα, ακόμη και ότι... ψάχνει σπίτι στην Πορτογαλία, όμως το συγκεκριμένο κεφάλαιο είχε κλείσει και με τοποθέτηση από τον ίδιο και φυσικά εκ των πραγμάτων με την πρόσληψη άλλου προπονητή από τους «Δράκους» (Νούνο).
Μάλιστα, πριν από λίγα 24ωρα ο Σίλβα είχε ανεβάσει status στο Facebook για την έναρξη της νέας σεζόν, ενώ χθες, στην πρώτη προπόνηση του Ολυμπιακού στην Αυστρία παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ευδιάθετος και ορεξάτος, χαιρετώντας όλους τους ποδοσφαιριστές του, τους συνεργάτες του, αλλά και τους απεσταλμένους του Τύπου, με την εικόνα του να μην προδίδει σε καμία περίπτωση όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν.
Κάποια -λίγα- άτομα είχαν διαπιστώσει το βράδυ της Τετάρτης ότι στο ξενοδοχείο έδειχνε κάπως προβληματισμένος, όμως ακόμη και σε εκείνα δεν πέρασε ούτε σαν σκέψη από το μυαλό η σημερινή εξέλιξη. Όπως συνέβη και συνολικά με τους ανθρώπους γύρω από την ομάδα, όταν αργά το βράδυ κυκλοφόρησαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι επρόκειτο να υπάρξει κάποια εξέλιξη.
Από τον Ολυμπιακό αυτό που υποστηρίζεται είναι ότι ο Πορτογάλος τεχνικός αποφάσισε να βάλει τέλος στη συνεργασία του με την ομάδα για προσωπικό λόγο, ο οποίος τον έκανε να αμφιβάλει σχετικά με το κατά πόσο θα μπορούσε να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στη δουλειά του, τη στιγμή που ο σύλλογος είχε ανάγκη από έναν προπονητή απόλυτα προσηλωμένο στον στόχο της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μέσω των προκριματικών...

Το πορτραίτο του Σάντσεθ
Γέννημα - θρέμμα της Μαδρίτης ο Βίκτορ, αλλά μεγαλωμένος στο Χετάφε. Σε αυτό το προάστιο της ισπανικής πρωτεύουσας έκανε τα πρώτα βήματά του, εκεί έριξε και τις πρώτιες κλωτσιές στη μπάλα. Όχι σε αλάνες, όμως, Τον έπαιρνε μαζί του ο πατέρας του στην εταιρεία στην οποία δούλευε. Στους διαδρόμους ο πιτσιρικάς Βίκτορ έκανε τη δική του φασαρία ενοχλώντας τους υπόλοιπους υπαλλήλους.
Μέχρι τα δέκα του ξεδίπλωνε το ταλέντο του στους τέσσερις τοίχους των γραφείων της εταιρείας και τότε γράφτηκε σε μια ομάδα ποδοσφαίρου σάλας. Κι επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, στην πρώτη σεζόν του εκεί πήρε το πρωτάθλημα στην Ισπανία.
Στα 11 ήταν πια μέλος των ακαδημιών της Ρεάλ Μαδρίτης. Ξεκίνησε ως επιθετικός και κατέληξε να παίζει δεξί εξτρέμ. Από τη δική του γενιά βγήκαν ο Ραούλ και ο Γκούτι.  Σκαλοπάτι σκαλοπάτι έφτασε τη σεζόν 1995-96 να κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της «βασίλισσας». Την επόμενη περίοδο ανέλαβε ο Φάμπιο Καπέλο και ο Βίκτορ καθιερώθηκε ως βασικός στην ομάδα. Κατακτά τον τίτλο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και σηκώνει το Τσάμπιονς Λιγκ.
Δύο χρόνια φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ, είχε 65 παιχνίδια και επτά γκολ. Εκείνα τα δύο χρόνια, μάλιστα, αντιμετώπισε και τον Ολυμπιακό στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, σκοράροντας μάλιστα στο  5-1 της «βασίλισσας» στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».
Κατόπιν φόρεσε μία σεζόν τη φανέλα της Ρασίνγκ Σανταντέρ και στη συνέχεια αυτή της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Μαδριλένος γεννήθηκε, Γαλιθιάνος έγινε. Δέθηκε με την ομάδα και με τον τόπο. Κατέκτησε πρωτάθλημα (2000), Κύπελλο (2002), δύο Σούπερ Καπ Ισπανίας, έπαιξε 210 παιχνίδια, πέτυχε 30 γκολ και κλήθηκε στην εθνική ομάδα της Ισπανίας.
Στην Ελλάδα ήρθε και ως παίκτης και ως προπονητής. Το καλοκαίρι του 2006 ανακοινώθηκε η απόκτησή του από τον Παναθηναϊκό, στον οποίο έμεινε ένα χρόνο. Με την επιστροφή του στην πατρίδα του  έπαιξε για λίγο στην  Έλτσε, που ήταν στην δεύτερη κατηγορία. Το 2008 «κρέμασε» τα παπούτσια του και αποφάσισε να γίνει προπονητής.
Πριν αρχίσει, όμως, η... περιπέτειά του στους πάγκους, πέρασε ένα διάστημα στα πανεπιστημιακά έδρανα, όπου σπούδασε Sport Management. Το 2010 ήταν πια έτοιμος. Το πρώτο βήμα ήταν να βρει έναν καλό προπονητή και να μάθει δίπλα του. Αυτός ήταν ο Μίτσελ. Οι δρόμοι τους συναντήθηκαν στη Χετάφε. Δούλεψαν παρέα στην δεύτερη ομάδα της Σεβίλλης και κατόπιν στον Ολυμπιακό. Ο Βίκτορ αποχώρησε από τους «ερυθρόλευκους» το καλοκαίρι του 2014, έξι μήνες πριν φύγει από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού και ο Μίτσελ.
Η αγαπημένη του «Ντεπόρ» του έδωσε ευκαιρία όταν έπαιζε μπάλα, η Λα Κορούνια τον καλοδέχθηκε και ως τεχνικό. Βίκτορ πρώτος προπονητής, λοιπόν. Κατάφερε να κρατήσει την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία και, μάλιστα, στο πρώτο μισό της σεζόν 2015-16 η ομάδα έκανε καταπληκτική πορεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι εντός του 2015 η ομάδα της Γαλικίας είχε μόλις τέσσερις ήττες σε 25 παιχνίδια! Όλα πήγαιναν πρίμα, μέχρι που ήρθε η ρήξη. Και η αποχώρηση του Βίκτορ, καθώς υπήρχαν παίκτες που του... έσκαβαν το λάκκο.
Ο Βίκτορ στον Ολυμπιακό ήταν κατι περισσότερο από ένας απλός βοηθός. Δεν είχε ρόλο διεκπεραιωτικό, αλλά ουσιαστικό. Αυτός οργάνωνε σχεδόν τα πάντα (σε μικρά χρωματιστά χαρτάκια συνήθιζε να κρατά ένα σωρό σημειώσεις) και είχε την εποπτεία επί σχεδόν όλων των θεμάτων: από το να μοιράζει τις «σαλιάρες» στους παίκτες μέχρι να τους κάνει παρατηρήσεις (σε πολύ αυστηρό ύφος μάλιστα) αν δεν εκτελούσαν σωστά μια άσκηση. Αυτός ήταν το μυαλό, ο Μίτσελ ήταν η προσωπικότητα. Ο Μίτσελ είχε τη λάμψη, ο Βίκτορ έπρεπε να βγάζει τη λάντζα. Όχι πως είχε πρόβλημα με αυτό. Και τελικά ο Βίκτορ ήταν προπονητής στις προπονήσεις και ο Μίτσελ ήταν ο προπονητής στα παιχνίδια.
Κι ας αποδίδουν κάποιοι σε κακεντρέχεια τις διαπιστώσεις ότι δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι μετά την αποχώρηση του Βίκτορ από τον Ολυμπιακό (να έφταιγε όντως η κόντρα των δύο ανδρών σχετικά με τον τραυματισμό του Δημήτρη Σιόβα;), ο Μίτσελ άρχισε να το... χάνει και πια είχε αρχίσει και η αντίστροφη μέτρηση για την δική του απομάκρυνση. Αλήθεια είναι ότι προτάθηκε ο Βίκτορ από το καλοκαίρι του 2014 μέχρι σήμερα σε ελληνικές ομάδες. Τον θεώρησαν ανέτοιμο. Έκριναν πως δεν μπορούσε να πάρει στις πλάτες του μια ομάδα. Ο Βίκτορ έφυγε από την Ελλάδα ως δεύτερος και επιστρέφει πρώτος.
Πηγή: sdna.gr  

Δειτε Επισης

Εθνική Ελλάδος: Με Σκωτία στα Play Off του Nations League
Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η κορυφή τους περιμένει!
Super League: Το Athens Kallithea-Πανσερραϊκός ανοίγει την αυλαία της 12ης αγωνιστικής
Ολυμπιακός: Η Σάρλοτ δεν πληρώνει τη ρήτρα του Μπιελ σύμφωνα με τους Αμερικανούς
Στο Ελλάδα-Αγγλία η τρίτη μεγαλύτερη προσέλευση στα ματς του Nations League το Νοέμβριο
Μπαίνουν από 360.000 ευρώ στα ταμεία δέκα συλλόγων της Super League μέσω του προγράμματος Solidarity της UEFA
Τρίτο σε προσέλευση κόσμου σε όλο το Nations League το Ελλάδα - Αγγλία
Παναθηναϊκός: Η ασίστ του Ουναΐ και ο Πελίστρι κόντρα στην Βραζιλία
Ξανά το όνομα του Μπερνάρ στο τραπέζι του Παναθηναϊκού
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την ποινική δίωξη κατά της διοίκησης