Ο ΑΠΟΕΛ ρίχνει το μπάτζετ, οι ανταγωνιστές του το αυξάνουν

ΑΕΚ, Απόλλωνας και Ομόνοια θα έχουν τη νέα περίοδο μεγαλύτερο προϋπολογισμό σε σχέση με πέρσι σε αντίθεση με τον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ.
 

Οι «γαλαζοκίτρινοι» διέθεταν, μακράν του δεύτερου,  το μεγαλύτερο μπάτζετ στην Κύπρο , ενώ η δευτεραθλήτρια ΑΕΚ ήταν η μοναδική που αύξησε τα έξοδα της σε σχέση με τη σεζόν 2014-15.

Δείτε στο γράφημα πιο κάτω τους προϋπολογισμούς των ομάδων τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στην κόκκινη γραμμή (στη γαλάζια γραμμή οι προϋπολογισμοί της περιόδου 2014-15).

Τα δεδομένα θα διαφοροποιηθούν τη νέα αγωνιστική περίοδο με τον ΑΠΟΕΛ να παραμένει η ομάδα με το πιο ακριβό ρόστερ, εντούτοις οι ανταγωνιστές του θα αυξήσουν λίγο ή αρκετά το μισθολόγιο τους στην προσπάθεια να τον εκθρονίσουν.
 
Δια στόματος Πρόδρομου Πετρίδη λέχθηκε πως οι πρωταθλητές θα επιχειρήσουν να μειώσουν τον προϋπολογισμό με πιο προσεγμένα «ψώνια» στο μεταγραφικό παζάρι και μείωση του αριθμού των παικτών που απαρτίζουν το ρόστερ.
 
Δεδομένη είναι η αύξηση του μπάτζετ στην ΑΕΚ, με τους Λαρνακείς να ανεβάζουν τον προϋπολογισμό από τα 3 έως τα 3,5 εκατ. ευρώ.
 
Η Ομόνοια μπήκε δυναμικά στο μεταγραφικό μέτωπο και με τις κινήσεις των Ντάρμπισάιρ και Κλέιτον αποδεικνύει πως τα οικονομικά δεδομένα είναι βελτιωμένα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, ενώ ο Απόλλωνας είναι από τις πλέον υγιείς ομάδες, όσο αφορά το οικονομικό κομμάτι.
 
 
Στην Ανόρθωση επικρατεί αβεβαιότητα σε όλα τα μέτωπα και με τα οικονομικά κριτήρια Ιουνίου να απειλούν και έχοντας κατά νου την εξαγγελία αποχώρησης του Χρίστου Πουλλαΐδη, το διαθέσιμο χρήμα θα μειωθεί αισθητά.
 
Με διαφορετικά δεδομένα, σε σχέση με πέρσι, κτίζεται η νέα ΑΕΛ, με τον Ανδρέα Σοφοκλέους να αυξάνει κατά ένα εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό.
 
Δείτε πιο κάτω την χρηματιστηριακή αξία των κυπριακών ομάδων την περίοδο 2015-16 σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt.com
 

 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα