Στον Τόζα αρχίζει και τελειώνει ο μεταγραφικός σχεδιασμός

Το ουσιαστικό deadline που υπάρχει στον ΑΠΟΕΛ για την ολοκλήρωση των μεταγραφών αριστερού μπακ και σέντερ φορ είναι η 7η Ιουλίου. Τότε οι πρωταθλητές πρέπει να δηλώσουν το ρόστερ για τα ματς του β’ προκριματικού, με την ελπίδα πως οι δύο καινούργιοι που αναζητούνται θα μπορέσουν να αγωνιστούν έστω στη ρεβάνς, 19 ή 20 Ιουλίου. Με τον ΑΠΟΕΛ να γυρνάει στην Κύπρο την ερχόμενη Πέμπτη (30/6), είναι σχεδόν δεδομένο πως το βασικό στάδιο προετοιμασίας έχει χαθεί, γι αυτούς τους δύο ποδοσφαιριστές.
 
Η απόκτηση του Μπρεσάν επιβεβαιώνει πως ο Ορλάντι δεν προορίζεται για βασικός, ενώ ρεζέρβες θεωρούνται και οι Καλό και Λάτσι που συμπληρώνουν το καρέ των έως τώρα καλοκαιρινών αποκτημάτων.
 
Πως γίνεται η δουλειά
Με τον σέντερ φορ και τον αριστερό μπακ ολοκληρώνονται οι καλοκαιρινές μεταγραφές, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Οι ατζέντηδες γνωρίζουν τις επιθυμίες και το μπάτζετ του ΑΠΟΕΛ και προτείνουν παίκτες σωρηδόν. Όλες οι εισηγήσεις, απ’ όπου και αν προέρχονται, φτάνουν στον Σάμπουριτς, ο οποίος τις φιλτράρει, καταλήγοντας σε 3-4 λύσεις που θεωρεί ιδανικές για κάθε θέση. Ακολούθως ο προπονητής τους κατατάσσει σε σειρά προτεραιότητας και ο διευθυντής ποδοσφαίρου ξεκινάει επαφές μαζί τους.Βεβαίως σε όλη αυτή τη διαδικασία ο Σάμπουριτς ανταλλάζει απόψεις με τη διοίκηση.

Το μεταγραφικό μοντέλο είναι περίπου ίδιο με αυτό που ακολουθήθηκε πέρσι, όπου στη θέση του Σάμπουριτς ήταν ο Μαντούκα. Ο Σερβοκύπριος δεν φαίνεται να βιάζεται να ολοκληρώσει τις μεταγραφές και σημειώνει πως «και πέρσι που έγιναν νωρίς οι μεταγραφές,  είδαμε την κατάληξη». Αξίζει επίσης να σημειωθεί  ότι σε μια μεταγραφική περίοδο μπορεί να υπάρχουν προτεραιότητες, όμως δεν σημαίνει πως εάν προκύψει μια εξαιρετική περίπτωση, θα αγνοηθεί.
 
Με την περσινή ομάδα
Δεδομένο είναι πως στα προκριματικά, τουλάχιστον μέχρι τα πλέι οφ, ο Κρίστιανσεν πρέπει να στηριχθεί στο  περσινό ρόστερ, συν τον Μπρεσάν. Άλλωστε στο περσινό στηρίχθηκε ο ΑΠΟΕΛ σε όλες τις ευρωπαϊκές του προκρίσεις, με Γιοβάνοβιτς, Δώνη ακόμα και πέρσι με Πασιένσια.
 
Οι τέσσερις μεταγραφές
Έως τώρα ο ΑΠΟΕΛ πήρε τέσσερις παίκτες. Μόνο ο Μπρεσάν προορίζεται για βασικός, παίζοντας με τον Ντε Βινσέντι στις θέσεις των εσωτερικών χαφ, πίσω από τον σέντερ φορ. Προφανώς στο ρόστερ παίρνει τη θέση του Γιαννώτα, αν και παίζει σε άλλη θέση.
 
Ο Λάτσι είναι αμυντικός χαφ αλλά παίζει και ως δεξί μπακ. Ο Καλό παίζει στα άκρα ενώ ο Ορλάντι είναι δημιουργικός χαφ. Ο Αλβανός αποκτήθηκε για να υπάρχει μια ακόμα λύση στα χαφ, καθώς ο Μοράις καταπονείται πολύ ενώ ο Βινίσιους είναι ασταθής. Ο Καλό προφανώς παίρνει τη θέση του Χαραλαμπίδη και ο Ορλάντι αυτήν του Στίλιτς.
 
Τα 2+1 κενά
Εκκρεμούν, ωστόσο, η αντικατάσταση του Αντωνιάδη με έναν ενδεκαδάτο αριστερό μπακ – προσωρινά τη θέση μπορούν να καλύψουν Αλεξάνδρου και Καρλάο- και του Καβενάγκι με έναν γκολτζή σέντερ φορ. Υπάρχει το κενό του Γιαννιώτα, που μάλλον δεν θα γυρίσει. Στο ξεκίνημα της σεζόν, πέρα από τον Εφραίμ, ίσως δούμε στα άκρα ως βασικό έναν εκ των Αλωνεύτη, Βάντερ ή Καλό, ενώ είναι και η επιλογή του Ντε Βινσέντι, καθώς πλέον για τον άξονα υπάρχει ο Μπρεσάν.
 
Ανοικτή είναι η θέση του Αμορίν στο κέντρο άμυνας. Το ιδανικό θα ήταν η απόκτηση αριστερού μπακ που να δίνει λύσεις και στα στόπερ. Ίσως όμως προωθηθεί στο ροτέισον ο Ιωάννου, καλύπτοντας αυτή την ανάγκη (τέταρτος στόπερ και αριστερό μπακ). Η αλήθεια είναι πως οι μοντέρνοι ακραίοι full back μοιάζουν όλο και λιγότερο με σέντερ μπακ, θέση που είναι ευκολότερο πλέον να καλύψει ένας κόφτης (πχ Αρτυματάς).
 
 
 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα