Ποιο είναι το Mistral Sport (στην Πολωνία) που πάνε όλοι

Μια μέρα μετά την αναχώρηση της ΑΕΚ από το αθλητικό κέντρο Mistral Sport εγκαταστάθηκε σε αυτό ο ΑΠΟΕΛ που θα μείνει σε αυτό έως την προσεχή Πέμπτη (30/6). Γιατί οι ομάδες που «παίζουν» για το πρωτάθλημα τα δύο τελευταία χρόνια επέλεξαν το ίδιο μέρος για προετοιμασία;
Καταρχάς η Πολωνία κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην αγορά της καλοκαιρινής προετοιμασίας, καθώς έχει ως κληρονομιά 21 σύγχρονα αθλητικά κέντρα που δημιουργήθηκαν για το EURO 2012. Στην Κύπρο τα κέντρα αυτά εκπροσωπούνται από το τουριστικό γραφείο La Bella Tours, του πρώην διαιτητή Παύλου Αντωνίου, ο οποίος ειδικεύεται στον αθλητικό τουρισμό. Στην Πολωνία θα προετοιμαστεί και η Ανόρθωση, ενώ μόνο η Ομόνοια πήγε φέτος στην Αυστρία.
 
Ο ΑΠΟΕΛ πήγε πρώτη φορά στην Πολωνία και το Hotel Mistral Sport το 2014 με τον Δώνη, ενώ η ΑΕΚ πέρσι ήταν στην Οπαλένιτσα, στο προπονητικό κέντρο «Remes», όπου αυτές τις μέρες εγκαταστάθηκε η πρωταθλήτρια Ισραήλ. Σε σχέση με την Αυστρία, όπου πήγαιναν συνήθως οι τοπ ομάδες, η Πολωνία είναι λίγο πιο φτηνή, παρέχει καλύτερες και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις, αλλά και ποδοσφαιρικά γήπεδα για φιλικά παιχνίδια, σε σχέση με… λιβάδια και… κάμπους όπου οι
έπαιζαν οι ομάδες που προετοιμάζονταν στις αυστριακές Άλπεις.
Το 2012 το 4άστερο Hotel Mistral Sport είχε φιλοξενήθηκε την τότε Πρωταθλήτρια Ευρώπης και Κόσμου Ισπανία, που έκανε το back2back κερδίζοντας και σ’ εκείνο το EURO. Προς τιμήν της στήθηκε ένας μεγάλος ταύρος στο αθλητικό κέντρο, που υπάρχει ακόμα. Το Hotel Mistral Sport είναι στις όχθες της Βαλτικής, λιγότερο από μια ώρα δρόμο από το Γκντανσκ. Βρίσκεται στο χωριό Γκνιέβινο, 1.700 κατοίκων, στο στάδιο του οποίου γίνονται και κάποια φιλικά.  
Μεταξύ άλλων το έχουν επιλέξει για προετοιμασία ομάδες όπως Σλάβια Πράγας, Παναθηναϊκός, Έβερτον, Ανόβερο, Ντιναμό Μόσχας και Σπόρτινγκ Λισαβόνας.
Το αθλητικό κέντρο περιλαμβάνει τρία γήπεδα ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, το ένα με στεγασμένη εξέδρα 1.050 θέσεων. Υπάρχουν επίσης κλειστή αίθουσα 1.161 τετραγωνικών, γήπεδο τένις, κλειστή 25άρα πισίνα, κέντρο αποκατάστασης, μπόουλινγκ αλλά και κινηματογράφος για 200 άτομα. Πρόκειται για εγκαταστάσεις που πληρούν τα πιο ψηλά στάνταρ της UEFA τόσο ως προς τις γηπεδικές υποδομές όσο και για το κέντρο αποκατάστασης.

Δειτε Επισης

Η Ομόνοια για να διατηρήσει τα σκήπτρα και η Πάφος για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της
Εφραίμ: Ευχαριστώ την Ομόνοια που με ανέδειξε, προέκταση της οικογένειας μου το ΑΠΟΕΛ
Με Σεμέδο, Στεπίνσκι και Φαμπιάνο η αποστολή της Ομόνοιας για τον τελικό
BINTEO: H άφιξη Γκαγιέγο στον Αρχάγγελο και οι υπογραφές
Η επίσημη θέση του ΑΠΟΕΛ για Κβιλιτάια-Ντάλσιο και τον ρόλο του Μοράις
Εξοφλήθηκε το χρέος του Αντώνης Παπαδόπουλος-Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης
Στις κερκίδες του ΓΣΠ ο Χριστοδουλίδης για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Νέα εποχή στον ΑΠΟΕΛ με Γκαγιέγο στον πάγκο-Η ανακοίνωση του deal
Ακύρωσε εισιτήρια του τελικού που αγοράστηκαν από άλλους οπαδούς η Πάφος
Ανακοίνωσε προπονητή η Ένωση Νέων Παραλιμνίου