Λαΐφης: Ο «τενίστας» που εκδιώχθηκε πριν εκπληρώσει το όνειρό του

Η ηρεμία, η ποιότητα και το αρχοντικό στυλ που τον χαρακτηρίζουν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, παραπέμπει σε τενίστα κορυφαίου επιπέδου. Καθόλου τυχαίο, αφού ο Κωνσταντίνος Λαΐφης ήταν και παραμένει λάτρης του τένις.
 
Μέχρι τα 12 του χρόνια ασχολείτο αρκετά με το συγκεκριμένο άθλημα και είχε ως πρότυπο τον Ρότζερ Φέντερερ. Μάλιστα, ο 23χρονος ποδοσφαιριστής δήλωσε δημόσια σε συνέντευξη του ότι εφόσον δεν γινόταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής θα ήταν επαγγελματίας τενίστας.

Απλός, προσιτός και μυαλωμένος, δεν παρασύρεται από τα κολακευτικά λόγια και τους διθυράμβους που γράφονται για αυτόν τα τελευταία χρόνια. Λατρεύει τις ταινίες, ενώ αρκετές φορές κάθεται με φίλους του με τις ώρες και παίζουν χαρτιά.
Θεωρήθηκε,  δικαίως, ως το πιο καυτό όνομα του κυπριακού ποδοσφαίρου την τελευταία διετία και εξαργύρωσε τη ραγδαία εξέλιξή του με τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Με το περιβραχιόνιο της Ένωσης
Γεννημένος στις 21 Μαΐου 1993 στο Παραλίμνι, έδειξε από μικρός την αγάπη του για το ποδόσφαιρο στις αλάνες της γειτονιάς. Σε ηλικία 6 ετών πήγε στις ακαδημίες της Ένωσης, ελπίζοντας ότι μια μέρα θα πραγματοποιήσει το όνειρό του και θα γίνει επαγγελματίας.
 
Το 2007 η εφηβική ομάδα της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου με μπροστάρη και αρχηγό τον Κωνσταντίνο Λαΐφη κατακτά το πρωτάθλημα. Από την ηλικία των 14 ο ψιλόλιγνος Παραλιμνίτης ξεδίπλωνε τις ικανότητες του με την μπάλα στα πόδια και το μέλλον προδιαγραφόταν λαμπρό.  
 

Το σχολείο της Νότιγχαμ Φόρεστ
Στα 15 του χρόνια κέντρισε το ενδιαφέρον των ανθρώπων της Νότιγχαμ Φόρεστ, οι οποίοι ήρθαν στην Κύπρο με σκοπό την ανίχνευση ταλέντων. Ο Λαΐφης, μαζί με άλλα δύο παιδιά, επελέγησαν από τους σκάουτερ της Φόρεστ και αφού οι γονείς του άναψαν πράσινο, μετακομίζει στην Αγγλία.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ αποτέλεσε πανεπιστήμιο ποδοσφαίρου και ζωής για τον ίδιο. Στα τρία χρόνια παρουσίας του στην ομάδα U18, αγωνιζόταν ως αριστερός μπακ και ήταν βασικό στέλεχος της πορείας μέχρι τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα Ακαδημιών της Αγγλίας (FA Premier Academy League), ενώ πέτυχε και ένα τέρμα.
Η ζωή στην Αγγλία περιστρεφόταν μόνο γύρω από προπόνηση. Όπως εξιστορεί ο ίδιος το πρόγραμμα ήταν αυστηρό και έπρεπε να το τηρείται κατά γράμμα. Τα πρωινά σχολείο και αμέσως μετά προπόνηση μέχρι το μεσημέρι. Ακολουθούσε φαγητό, ξεκούραση και το απόγευμα πάλι με την μπάλα στα πόδια. Αυστηρώς τα φώτα έκλειναν το βράδυ στις 22:30. Έφτασε μέχρι τη β΄ ομάδα της Νότιγχαμ, ενώ είχε την τύχη να παίξει και σε δύο φιλικά με την ανδρική ομάδα, αλλά και να προπονηθεί μερικές φορές μαζί τους. «Πάντα θα το λέω, από την παραμονή μου στην Αγγλία κέρδισα πάρα πολλά και ποδοσφαιρικά αλλά και ως άνθρωπος», είναι το γεμάτο νόημα μήνυμα του Λαΐφη.

Η επιστροφή και ο εφιάλτης της Γκέφλε
Στο κρίσιμο σταυροδρόμι της ηλικίας των 18 χρόνων ο Κωνσταντίνος Λαΐφης αποφασίζει να επιστρέψει στην Κύπρο δεχόμενος κρούση από την Ανόρθωση για δοκιμαστικά. Πιο ώριμος ποδοσφαιρικά πιστεύει στις δυνατότητες του για καθιέρωση στην «Κυρία» και κερδίζει συμβόλαιο.

Στην ομάδα Νέων και την Εθνική Ελπίδων ξεχωρίζει αμέσως και περιμένει την ευκαιρία για το μεγάλο βήμα. Ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Ανόρθωσης έκανε το 2011 σε αγώνα για τον β΄ γύρο του κυπέλλου κόντρα στον ΑΠΟΠ/Κινύρα. Το καλοκαίρι του 2013 βρίσκεται στις βασικές επιλογές του Χριστάκη Κασσιανού στην εντός έδρας νίκη επί της Γκέφλε με 3-0. Ο επαναληπτικός της Σουηδίας αποδεικνύεται εφιαλτικός για την Ανόρθωση και τον Λαΐφη.
 

Η ντροπιαστική ήττα με 4-0 και ο αποκλεισμός έφερε σαρωτικές αλλαγές στο ποδοσφαιρικό σχήμα. Αρκετοί ποδοσφαιριστές «μαυροπινακίζονται» αφού θεωρήθηκαν ως οι υπαίτιοι της ήττας και ο 
Λαΐφης καταλήγει δανεικός στην Αλκή.

«Αυτός ο αγώνας ήταν για μένα μια τραυματική εμπειρία. Μετά απ’ αυτή την αποτυχία νόμιζα ότι τελείωσε το ποδόσφαιρο για μένα. Με είχε ρίξει πολύ ψυχολογικά. Μετά ακολούθησε κι ο δανεισμός μου στην Αλκή. Είναι αυτές οι εμπειρίες που δεν θες να θυμάσαι αλλά από την άλλη όταν περάσει το πρώτο σοκ, σε πεισμώνουν περισσότερο. Φτάνει να έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους δίπλα σου να σε στηρίξουν και να μην σε ποδοπατούν», είναι τα λόγια του Λαΐφη όταν ανατρέχει στις δύσκολες εκείνες μέρες.
Το «σωσίβιο» του Καϊάφα και η εκτόξευση
Στην Αλκή δεν τα παράτησε. Παρά τις δυσκολίες και τις συνεχόμενες ήττες πάλεψε και κατάφερε να «αναστηθεί» ποδοσφαιρικά. Έδειξε το ταλέντο του και η Ανόρθωση έξι μήνες μετά τον πήρε και πάλι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Την περίοδο 2014-15 έβγαλε «μάτια» και κέρδισε επάξια τον τίτλο του κορυφαίου Κύπριου ποδοσφαιριστή της σεζόν από την Ένωση Αθλητικόγραφων Κύπρου.  

Μήλον της έριδος
Αυούστρια Βιέννης, Σταντάρ Λιέγης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακός Πειραιώς γοητεύτηκαν από τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του Λαΐφη και επιδίωξαν προσεγγίζοντας επίσημα και ανεπίσημα την Ανόρθωση ν’ αποκτήσουν τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή.

Οι ερυθρόλευκοι του Πειραιά έκαναν επίδειξη δύναμης καταβάλλοντας στην ομάδα της Αμμοχώστου μισό εκατομμύριο ευρώ (συν μπόνους σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους του Champions League και κατάκτησης του πρωταθλήματος) και ποσοστό μεταπώλησης και έκαναν δικό τους το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της Ανόρθωσης.
 
Στα 23 του πλέον χρόνια ο Κωνσταντίνος Λαΐφης αποτελεί βασικό στέλεχος της Εθνικής Κύπρου, ενώ διαπρέπει στην Σταντάρ Λιέγης, όπου κέρδισε με το "καλημέρα" φανέλα βασικού. Μάλιστα, οι Βέλγοι άρχισαν από νωρίς τα αφιερώματα για τον Κύπριο διεθνή, τον οποίο χαρακτηρίζουν "βράχο" της Κύπρου, ενώ θέλοντας να τονίσουν την αγάπη που τρέφει προς το τένις αναφέρουν ότι μπορούσε να ήταν νέος... Παγδατής. 

Δειτε Επισης

BINTEO: Μπήκε σε πράσινο αυτοκίνητο με τριφύλλι και σφυροδρέπανο και ετοιμάζεται για τον τελικό ο Τζον
Η Ομόνοια για να διατηρήσει τα σκήπτρα και η Πάφος για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της
Εφραίμ: Ευχαριστώ την Ομόνοια που με ανέδειξε, προέκταση της οικογένειας μου το ΑΠΟΕΛ
Με Σεμέδο, Στεπίνσκι και Φαμπιάνο η αποστολή της Ομόνοιας για τον τελικό
BINTEO: H άφιξη Γκαγιέγο στον Αρχάγγελο και οι υπογραφές
Η επίσημη θέση του ΑΠΟΕΛ για Κβιλιτάια-Ντάλσιο και τον ρόλο του Μοράις
Εξοφλήθηκε το χρέος του Αντώνης Παπαδόπουλος-Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης
Στις κερκίδες του ΓΣΠ ο Χριστοδουλίδης για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Νέα εποχή στον ΑΠΟΕΛ με Γκαγιέγο στον πάγκο-Η ανακοίνωση του deal
Ακύρωσε εισιτήρια του τελικού που αγοράστηκαν από άλλους οπαδούς η Πάφος