Αμερικανοί επενδυτές στη Σουόνσι

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Premier League όπου πλέον οι ομάδες που ανήκουν ακόμα σε ντόπιους επιχειρηματίες αποτελούν τη μειονότητα.
 
Ολοένα και περισσότεροι είναι οι επενδυτές από το εξωτερικό που επιλέγουν να "ρίξουν" τα χρήματά τους σε κάποιον αγγλικό σύλλογο για να τον ενισχύσουν και η τελευταία ομάδα που αποφάσισε να δεχτεί αυτή τη "βοήθεια" είναι η ουαλική Σουόνσι.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα, οι Τζέισον Λεβιέν (γενικός διευθυντής της DC United στο αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου) και Στιβ Κάπλαν (αντιπρόεδρος στους Memphies Grizzlies) ηγούνται ενός γκρουπ επενδυτών που αγόρασε το 60% των μετοχών του συλλόγου και μένει τώρα να πάρουν την έγκριση από την διοργανώτρια αρχή για να γίνει οριστική η μεταβίβαση των μετοχών στα χέρια τους.
 
"Αμφότεροι βλέπουν την ανάληψη των ηνίων της Σουόνσι ως μία εξαιρετική ευκαιρία για την ανάπτυξη του συλλόγου σε κάθε επίπεδο", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των "κύκνων", με τα ρεπορτάζ από το Νησί να αναφέρουν πως το deal για την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στα χέρια τους έκλεισε στις 100.000.000 λίρες (λίγο πιο πάνω από 125.000.000 ευρώ).

Σημειώνεται πως ο οπαδοί θα διατηρήσουν το 21% των μετοχών (Supporters’ Trust) ενώ αντίθετα ο ο πρόεδρος Χιου Τζένκινς και ο αντιπρόεδρος Λέιφ Ντίνιν θα δουν το δικό τους μερίδιο όσον αφορά στη μετοχική σύνθεση να μειώνεται σημαντικά.
 


Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Ίντερ: Διαθέσιμος για το ντέρμπι με τη Μίλαν ο Ντι Μάρκο
Η εξομολόγηση διεθνή διαιτητή που δεν απέβαλε τον Μέσι για τη φανέλα του
Πρώην παίκτης της Άρσεναλ συνελήφθη για εισαγωγή ναρκωτικών αξίας 600.000 λιρών
Παραιτήθηκε από τον πάγκο της Αυστραλίας ο Γκρέιαμ Άρνολντ
Ύμνοι Κριστιάνο Ρονάλντο για τον Γιαμάλ-Kάνει πράγματα που εγώ και ο Μέσι δεν μπορούσαμε στην ηλικία του
ΒΙΝΤΕΟ: Καυγάς σε ζωντανή σύνδεση ανάμεσα σε Μπόμπαν και Ζλάταν-«Ποια είναι η δουλειά σου;»
Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς