«Λαΐφης, Σωτηρίου, Ντε Βινσέντι και Αρτυματάς αρέσουν στον Κετσπάγια»

Αναμενόμενα η παρουσία του Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο της ΑΕΚ δημιουργούν διάφορα σενάρια για ενδεχόμενη ένταξη παικτών από την Κύπρο στην αθηναϊκή ομάδα. Το sdna.gr υποστηρίζει ότι ο Γεωργιανός τεχνικός θέλει να πάει στην ΑΕΚ τρεις παίκτες του ΑΠΟΕΛ (Σωτηρίου, Αρτυματάς και Ντε Βινσέντι) και έναν της Ανόρθωσης (Λαΐφης). Ξέφυγαν για τα καλά τα Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα. 
 
Το δημοσίευμα αναφέρει:
«Έχοντας παίξει έξι χρόνια ποδόσφαιρο στην Ανόρθωση, αλλά και έχοντας θητεύσει άλλα έξι ως προπονητής στην Κύπρο δεν γίνεται ο Τιμούρ Κετσπάγια να μην γνωρίζει καλά το πρωτάθλημα της!
Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ φτιάχνει τη μεταγραφική του λίστα για να ενισχύσει την Ένωση ενόψει της νέας σεζόν με στόχο να την φτάσει ακόμα πιο ψηλά από πέρσι, αλλά και να σταθεί με αξιώσεις στην Ευρώπη.
 
Ο Γεωργιανός τεχνικός πέρασε τη σεζόν που τελείωσε στην τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ και ξέρει ποιοι ποδοσφαιριστές από την Κύπρο θα μπορούσαν να κάνουν καριέρα στην Ελλάδα φορώντας την κιτρινόμαυρη φανέλα.
 
Τo SDNA παρουσιάζει το καρέ των παικτών που θα ήθελε να πάρει ο Τιμούρ Κετσπάγια στην ΑΕΚ. Πόσο κοστίζουν, τι έκαναν πέρσι και γιατί ξεχώρισαν...
 
Πιέρος Σωτηρίου: Το αγαπημένο παιδί του Κετσπάγια
Αναμφισβήτητα στην κορυφή της λίστας του Κετσπάγια θα μπορούσε να είναι γραμμένο με bold και κεφαλαία γράμματα το όνομα του Πιέρου Σωτηρίου.
 
Ο νεαρός εξελίξιμος επιθετικός του ΑΠΟΕΛ και της Εθνικής Κύπρου ξεχώρισε στο κυπριακό πρωτάθλημα υπό την καθοδήγηση του Γεωργιανού προπονητή έχοντας 26 συμμετοχές (19 ως βασικός) πετυχαίνοντας μάλιστα και 10 γκολ.
 
Ο 23χρονος φορ βρίσκεται στον ΑΠΟΕΛ από το καλοκαίρι του 2013 και είναι από τα αγαπημένα παιδιά του Κετσπάγια με το συμβόλαιο του να κυμαίνεται κάτω από 100.000 ευρώ. Ο Πιέρος Σωτηρίου παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει κατακτήσει ήδη τρία πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και ένα σούπερ καπ.
 
Η φήμη του έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Κύπρου, αφού το 2012 τον ήθελε η Σέφιλντ Γουένσντει και την ίδια χρονιά έκανε δοκιμαστικά στην Μπενφίκα όταν ακόμα αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό Λευκωσίας.  Τον Δεκέμβριο του 2012 μεταγράφηκε στον ΑΠΟΕΛ έναντι 70.000 ευρώ και η σημερινή του αξία κυμαίνεται στις 400.000 ευρώ! Πάντως, αν τον πάρει η ΑΕΚ δεν θα κοστίσει ακριβά...
 
 Κωστάκης Αρτυματάς: Βασικός και αναντικατάστατος με Τιμούρ
Εκτός από τον Σωτηρίου, ο Κετσπάγια σίγουρα θα ήθελε στην ΑΕΚ και τον Κωστάκη Αρτυματά. Ο 23χρονος αμυντικός μέσος ήταν βασικός και αναντικατάστατος με τον Τιμούρ στο τιμόνι του ΑΠΟΕΛ τελειώνοντας τη σεζόν με 26 συμμετοχές (23 ως βασικός) σκοράροντας και ένα τέρμα. Ο Κωστάκης ξεχώρισε από μικρός αφού σε ηλικία 16 ετών πήγε στην Αγγλία και στις ακαδημίες της Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά επέστρεψε στα πάτρια εδάφη το 2012 για να αγωνιστεί με την ανδρική ομάδα της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, όπως και ο Πιέρος από (το καλοκαίρι) του 2013 βρίσκεται στον ΑΠΟΕΛ (έναντι 120.000 ευρώ) με απολογισμό τρία πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και ένα σούπερ καπ.
 
Ο Αρτυματάς έχει συμβόλαιο με τους Κύπριους μέχρι το επόμενο καλοκαίρι και η αξία του αυτή τη στιγμή στην ποδοσφαιρική αγορά κυμαίνεται στις 350.000 ευρώ με το συμβόλαιο του να είναι πολύ μικρότερο... Από το 2012 είναι και διεθνής!
 
Τόμας Ντε Βινσέντι: Ο γνωστός και μη εξαιρετέος
Ένας ακόμη παίκτης του ΑΠΟΕΛ που θα μπορούσε πολύ άνετα να προσφέρει στην ΑΕΚ, γνωρίζοντας μάλιστα και το κυπριακό πρωτάθλημα είναι ο Τόμας Ντε Βινσέντι. Ο «Ντέβι» έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο στον ΑΠΟΕΛ και οι «γαλαζοκίτρινοι» θέλουν να δέσουν τον Αργεντινό μέσο για ακόμα πολλά χρόνια για αυτό και συζητούν με τον μάνατζερ του.
Στον Κετσπάγια του ΑΠΟΕΛ ο Αργεντινός ήταν το Α και το Ω με τον Γεωργιανό τεχνικό να τον χρησιμοποιεί 26 φορές, όλες ως βασικός, και αυτός να πετυχαίνει 15 τέρματα προσφέροντας τα μέγιστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και του ΠΑΣ Γιάννινα είναι πιο ακριβός από τους Κύπριους συμπαίκτες του με την ποδοσφαιρική του αξία να φτάνει τις 800.000 ευρώ. Βέβαια, ο Ντε Βινσέντι είναι μια δύσκολη περίπτωση, αλλά από τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν την διαφορά και τον Κετσπάγια να έχει μόνο θετική άποψη για αυτόν!
 
Αναμφισβήτητα, έναν παίκτη που θέλει πολύ ο Τιμούρ αλλά δεν μπορεί να πάρει στην ΑΕΚ είναι ο Γιάννης Γιαννιώτας. Ο παίκτης που αγωνίστηκε ως δανεικός στον ΑΠΟΕΛ από τον Ολυμπιακό, αναγεννήθηκε με τον νυν τεχνικό της Ένωσης..
 
Κωνσταντίνος Λαΐφης: Ο πολυθεσίτης
Εκτός ΑΠΟΕΛ ένας ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε στο πρωτάθλημα και θα μπορούσε να απασχολήσει την ΑΕΚ είναι ο Κωνσταντίνος Λαΐφης της Ανόρθωσης. Ο 23χρονος αριστερός μπακ χαφ ξεκίνησε τη ποδοσφαιρική του πορεία στα 6 του χρόνια από τις ακαδημίες της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου και στα 15 μετακόμισε στο Νότιγχαμ για τις Ακαδημίες της Φόρεστ όπου και παρέμεινε για τρία χρόνια. Στα 18 επέστρεψε στην Κύπρο και στην Ανόρθωση όπου και παραμένει μέχρι σήμερα (με μια παρένθεση ενός χρόνου στην Αλκή) έχοντας πέρσι 29 συμμετοχές (όλες ως βασικός) πετυχαίνοντας μάλιστα και τέσσερα γκολ.
Η ποδοσφαιρική του αξία κυμαίνεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ και το συμβόλαιο του είναι πάρα πολύ χαμηλότερο. Ο Λαΐφης τον περασμένο Δεκέμβριο ακούστηκε για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ και είναι διεθνής με την Εθνική Κύπρου από το 2014. Αναμφισβήτητα το μέλλον του ανήκει παίζοντας ακόμα και σέντερ μπακ. Ο νεαρός πολυθεσίτης άσος φαίνεται πως έχει συμφωνήσει προφορικά με την Ανόρθωση για επέκταση συμβολαίου μέχρι το 2019, το τρέχον είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2017...»
 
 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα