Στην Κύπρο «σεληνιάζεται» ο Τριτσκόφσκι

Από την ημέρα που αποχώρησε από την πατρίδα του (2008) για να κάνει διεθνή καριέρα ο Ιβάν Τριτσκόφσκι πέρασε από πέντε χώρες.
 
Αποδεδειγμένα ο Σκοπιανός έχει βολευθεί με το κλίμα στην Κύπρο και η μοναδική χώρα στην οποία καταφέρνει να… σεληνιάζεται και να αποδίδει το μάξιμουμ της απόδοσής του καθιστώντας τον εαυτό του αναγκαίο για το πλάνο της ομάδας.

Αυτό ίσχυσε κατά τη θητεία του στην Ένωση (2008-09) όταν πρωτοήλθε στην Ένωση, αλλά και στην επόμενη διετή (2010-12) στον ΑΠΟΕΛ, ενώ από τον περασμένο Ιανουάριο ταίριαξε απόλυτα στον αγωνιστικό σχηματισμό της ΑΕΚ.
 
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μόνο με κυπριακές ομάδες έχει ξεπεράσει τα πέντε τέρματα σε μία χρονιά. Το έκανε και με τις τρεις ομάδες που αγωνίστηκε. Στην Ένωση πέτυχε 8, στον ΑΠΟΕΛ 11 τη μία χρονιά και 6 την άλλη και στην ΑΕΚ πρόλαβε να σκοράρει 7 παρά το γεγονός ότι εντάχθηκε στην ομάδα στο δεύτερο μισό της σεζόν. Σε αυτά δεν λογαριάζονται γκολ στην Ευρώπη και το κύπελλο.
 
Η πορεία μέχρι την ΑΕΚ
Φεύγοντας από τα Σκόπια τον Ιανουάριο του 2008, πήγε στην Σερβία για να αγωνιστεί στον Ερυθρό Αστέρα. Στα ξεκινήματα της καριέρας του, ο Τριτσκόφσκι δεν μπόρεσε να κερδίσει ποτέ φανέλα βασικού.
 
Η μεταγραφή του στην Κύπρο (αρχικά για την Ένωση και έπειτα στον ΑΠΟΕΛ) εκτόξευσε τις μετοχές του, με αποτέλεσμα το 2012 η Κλαμπ Μπριζ να δίνει 1.2 εκατ. ευρώ στον ΑΠΟΕΛ για να τον αποκτήσει.

Ούτε στην Κλαμπ Μπριζ, ούτε και στην Βάασλαντ-Μπέβερεν στην οποία δόθηκε δανεικός μπόρεσε να φτάσει σε ψηλά επίπεδα. Η αλήθεια στην Βάασλαντ-Μπέβερεν είχε ενεργή συμμετοχή, όμως… δεν έβγαζε φωτιές.
 
Αφού πέρασε μία χρονιά (2014/15) στο Ντουμπάι με την Αλ-Νασρ επέστρεψε ξανά στην Ευρώπη για λογαριασμό της Λέγκια, όπου και πάλι κινήθηκε στην μετριότητα και μετά από έξι μήνες δόθηκε στην ΑΕΚ ως δανεικός.
Η κίνηση αυτή αποδείχθηκε σοφά για τον Σκοπιανό μιας και από την πρώτη στιγμή αποτέλεσε στυλοβάτη της ΑΕΚ, ρόλο που εξ όσων φαίνεται θα συνεχίσει να έχει και στη νέα σεζόν. Αυτό απόδειξε από το πρώτο επίσημο παιχνίδι σκοράροντας τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του στη νίκη με 3-0 επί της Φολγκόρε.
 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος