Ήταν καλύτερος αλλά δεν ξεμπέρδεψε

Τον κανόνα που τον θέλει να αναδεικνύεται ισόπαλος στις ευρωπαϊκές του πρεμιέρες σε αγώνες προκριματικής φάσης του Champions League επιβεβαίωσε στην Ουαλία ο ΑΠΟΕΛ.
 
Οι «γαλαζοκίτρινοι» παρά την ανωτερότητα τους κόντρα στην TNS δεν κατάφεραν να σκοράρουν, έμειναν στο άσφαιρο 0-0 και η πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο θα κριθεί στο ΓΣΠ το βράδυ της 19ης Ιουλίου.
 

Για τον ΑΠΟΕΛ ήταν η 7η ισοπαλία (και τέταρτη συνεχόμενη) σε σύνολο 10 ευρωπαϊκών πρεμιέρων στην προκριματική φάση του Champions League από το 1992 μέχρι σήμερα.

 
Τελευταία φορά που η ομάδα της Λευκωσίας κέρδισε στον πρώτο της αγώνα στην προκριματική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ήταν στις 13 Ιουλίου 2011, οπόταν νίκησε 2-0 την Σκεντερμπέου στην Αλβανία, στο ξεκίνημα της επικής πορείας μέχρι τους 8 του Champions League.
Οι πρωταθλητές Κύπρου, στο επίσημο ντεμπούτο του Τόμας Κρίστιανσεν στον πάγκο τους, είχαν βαριά πόδια, απότοκο της προετοιμασίας και της έλλειψης αγώνων. Οι «γαλαζοκίτρινοι» (έπαιξαν χωρίς κανένα από τα νέα αποκτήματα στην ενδεκάδα) ήταν εμφανώς ανώτεροι από τον αντίπαλο τους, εντούτοις απείλησαν λίγες φορές την εστία των Ουαλών κυρίως με τους Ντε Βινσέντι, Μοράις και Εφραίμ
Η ΤΝS παρουσιάστηκε καλά στημένη και τακτικά προσηλωμένη στην ανασταλτική της λειτουργία, όμως επιθετικά ήταν ακίνδυνη και σαφώς ο ΑΠΟΕΛ έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση.
 
Ο ΑΠΟΕΛ απείλησε στο πρώτο μέρος με τους Ντε Βινσέντι στο 23’ όμως το συρτό σουτ του Αργεντινού πέρασε έξω
 
Στο 30’ μετά από γύρισμα του Μιλάνοφ, ο Βινίσιους προσπάθησε να σκοράρει με γυριστό σουτ, όμως έστειλε την μπάλα απελπιστικά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
 
Στην επανάληψη ο Γιώργος Εφραίμ στο 49’ έπιασε φαλτσαριστό σουτ διαγώνια εκτός περιοχής και η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι των Ουαλών.
 
Η καλύτερη ευκαιρία του ΑΠΟΕΛ ήρθε στο 60΄ με το δυνατό σουτ του Μοράις εκτός περιοχής ανάγκασε τον Χάρισον στην απόκρουση του αγώνα
Στο 70’ ο Σωτηρίου έστρωσε την μπάλα στον Ντε Βινσέντι, ο οποίος αν και ήταν σε θέση βολής στο ύψος της περιοχής έκανε άστοχο σουτ. 
 

TNS: Xάρισον, Μάριοτ, Μπέικερ, Ράουτλετζ, Μπρόμπελ, Μούλαν, Ρόλισον, Τσιέζλεβιτς (89' Πάρι), Κουίγκλι, Έντουαρντς (36' Σέρτζαντ), Πράις

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο, Αλεξάνδρου, Μοράις, Βινίσιους (71' Ορλάντι), Ντε Βινσέντι, Εφραίμ (82' Αλωνεύτης), Βάντερ, Σωτηρίου

Κίτρινες: - / Εφραίμ

 

- Ντεμπούτο για τον ΑΠΟΕΛ έκανε ο Αντρέα Ορλάντι

- Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 150 οπαδοί του ΑΠΟΕΛ

Δειτε Επισης

Εξέγερση από παίκτες της Γιουνάιτεντ που ζητούν άμεση απομάκρυνση του Τεν Χαγκ
Η Παρί και η κατάρα των δοκαριών-Ξεπέρασε την Μπαρτσελόνα του 2011-12
Χούμελς: Τρελή σεζόν για την Ντόρτμουντ, δεν μας πίστεψαν πολλοί
Η ΑΕΚ κατέδειξε στη ΔΕΑΒ ότι ο Αλμέιδα δέχθηκε επίθεση με τη λήξη του αγώνα
Δεν είναι πλέον υποψήφιος για τον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου ο Τεν Χαγκ
Αντίδραση Άρη για το πρωτόκολλο ΥΠΑΜ και ΚΟΑ-«Εμπόδιο στην ανέλιξη των νεαρών»
Ο Ρόις σκέφτεται να μετακομίσει στο MLS μετά το τέλος της σεζόν!
Τα εισιτήρια του τελικού κυπέλλου για τους οπαδούς της Ομόνοιας
Οι 40 φιναλίστ ποδοσφαιριστές για την κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν
BINTEO: Ρωτήθηκε για τη Ρεάλ και έφυγε από την συνέντευξη τύπου ο Μπαπέ