Ομόνοια: Δια χειρός Νίκου Νταμπίζα

Η συμφωνία και ο προγραμματισμός διοίκησης και τεχνικού διευθυντή έχουν ορίζοντα διετίας. Όπως ακριβώς και τα συμβόλαια των νεοφερμένων. Ωστόσο έχει αρχίσει ήδη να αποκρυσταλλώνεται πως η Ομόνοια της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου θα είναι μια ομάδα δια χειρός Νίκου Νταμπίζα.
Ο (φιλόδοξος) Ελλαδίτης τεχνικός διευθυντής δεν έχει προχωρήσει απλώς σε προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ των «πρασίνων», αλλά σε σχεδόν πλήρη αναδόμησή του. Δεκαπέντε ποδοσφαιριστές έχουν αποχαιρετίσει το «Ηλίας Πούλλος» αυτό το καλοκαίρι και εννέα έχουν αποκτηθεί κατόπιν πρωτοβουλίας του Νταμπίζα, ο οποίος έχει λάβει από τη διοίκηση το πράσινο φως για την εν λευκώ διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος.
Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 δείχνει αποφασισμένος να επιβάλλει εξ αρχής τους δικούς του όρους στο πρότζεκτ Ομόνοια. Θέλει η θητεία του στο «τριφύλλι» της Κύπρου να είναι πολύ πιο επιτυχημένη από αυτήν στο αντίστοιχο της Ελλάδας και προς τούτο επιδιώκει να φτιάξει μια σχεδόν πλήρως δική του ομάδα.
Σε επίπεδο προπονητικού επιτελείου αυτό έχει επιτευχθεί ήδη, σε επίπεδο ποδοσφαιριστών το ποσοστό είναι μεν (αναπόφευκτα) μικρότερο, αλλά διόλου ευκαταφρόνητο, ιδίως από τη στιγμή που διαφαίνεται ότι οι πλείστες μεταγραφές του θα έχουν πρωταγωνιστικό (και όχι συμπληρωματικό) ρόλο στην Ομόνοια της ερχόμενης περιόδου.
Ο Νταμπίζας ξέρει (κι αν δεν ήξερε, έχει αντιληφθεί) πως το κοινό των «πρασίνων» είναι απαιτητικό και η στόχευση υψηλή. Γνωρίζει πως θα κριθεί αυστηρά. Και γι’ αυτό θέλει το νέο «τριφύλλι» να έχει όσο το δυνατόν πιο ευανάγνωστη την υπογραφή του, προκειμένου να μπορεί ο ίδιος ευκολότερα να πιστωθεί την επιτυχία ή να χρεωθεί την αποτυχία.
  

Δειτε Επισης

Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα