Το προφίλ των Ρέικιαβικ και Γκρασχόπερ

Δύο παραδοσιακοί σύλλογοι από Ισλανδία και Ελβετία, οι οποίοι όμως δεν διάγουν την καλύτερη περίοδό τους, είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Απόλλωνα στον γ' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Το προφίλ της Ρέικιαβικ
Είναι η πλέον ιστορική και επιτυχημένη ομάδα της Ισλανδίας. Στην τροπαιοθήκη της φιγουράρουν 26 πρωταθλήματα και 14 κύπελλα, ενώ είναι ο πρώτος σύλλογος της χώρας που συμμετείχε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Την περασμένη περίοδο τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος, ενώ στην τρέχουσα έπειτα από 10 αγωνιστικές είναι πλασαρισμένη στη δέκατη θέση με δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες.
Προπονητής της είναι ο 53χρονος Ισλανδός Βίλουμ Τορ Τόρσον, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία στα τέλη του περασμένου μήνα. Το ρόστερ της απαρτίζεται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα από γηγενείς ποδοσφαιριστές (σ.σ. μόλις τρεις Δανοί).
Έδρα της είναι το χωρητικότητας 2.781 θεατών, KR-völlur, στο Ρέικιαβικ.
Στον α’ προκριματικό γύρο απέκλεισε την Γκλέναβον Βόρειου Ιρλανδίας (2-1 εντός και 6-0 εκτός)! Αν αποκλείσει την Γκρασχόπερ, θα φτάσει στον γ’ προκριματικό γύρο για πρώτη φορά μετά το 2011.
 
Το προφίλ της Γκρασχόπερ
Ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ελβετίας από πλευράς τίτλων (ουδείς άλλος αριθμεί περισσότερα από τα 27 πρωταθλήματα και τα 19 κύπελλά της) δεν διάγει εδώ και χρόνια περίοδο παχιών αγελάδων, καθώς περιμένει ένα πρωτάθλημα από το 2003 και ένα κύπελλο από το 2013.
Την περασμένη περίοδο τερμάτισε τέταρτη με 53 βαθμούς σε 36 αγωνιστικές (15-8-13, 65-56 γκολ), τριάντα βαθμούς μακριά από την πρωταθλήτρια Βασιλεία και πίσω από Γιανγκ Μπόις και Λουκέρνη.
Προπονητής της από τον Ιανουάριο του 2015 (και με συμβόλαιο ως το 2019) είναι ο 55χρονος Ελβετός Πιερλουίτζι Τάμι, ο οποίος είχε ξεκινήσει την προπονητική καριέρα του σε Λοκάρνο και Λουγκάνο κι ακολούθως είχε περάσει από όλες τις εθνικές ομάδες της Ελβετίας.
Τα πλέον γνωστά ονόματα στο ρόστερ της είναι ο 34χρονος Σουηδός κόφτης Σέλστρεμ και ο 30χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Κάιο, ενώ αυτό το καλοκαίρι ενέταξε στο δυναμικό της τον Δανό εξτρέμ Άντερσεν και τον διεθνή Ισλανδό μέσο Σιγκούργιονσον.
Από το 2007 έχει ως έδρα το «Λέτσιγκρουντ» (26.000 θεατών), το οποίο ανήκει στη συμπολίτισσα Ζυρίχη. Η δική της ιστορική έδρα, το «Χάρντουρμ», κατεδαφίστηκε το 2008, προκειμένου στη θέση του να ανεγερθεί το «στάδιο της Ζυρίχης», που θα χρησιμοποιείται και από τους δύο συλλόγους.
 
Ρέικιαβικ-Γκρασχόπερ 3-3

  

Δειτε Επισης

Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα