Το προφίλ της Σπαρτάκ Μόσχας

Μια ξεπεσμένη αριστοκράτισσα; Μάλλον βαρύ... Ένας άκρως επιτυχημένος σύλλογος που αναζητεί εναγωνίως πλην ματαίως την επιστροφή στις χρυσές εποχές; Αναμφίβολα. Ο σύλλογος της Μόσχας αριθμεί 21 πρωταθλήματα (12 στην ΕΣΣΔ και 9 στη Ρωσία) και 13 κύπελλα (10 στην ΕΣΣΔ και 3 στη Ρωσία), ωστόσο εδώ και 13 χρόνια δεν έχει κατακτήσει ούτε πρωτάθλημα ούτε κύπελλο. Την περασμένη περίοδο τερμάτισε πέμπτος (πίσω από ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ροστόφ, Ζενίτ και Κράσνονταρ) με συγκομιδή 50 βαθμών σε 30 αγωνιστικές (15-5-10, 48-39 γκολ).
Προπονητής της ομάδας είναι ο 44χρονος Ντιμίτρι Αλένιτσεφ, παλιά μεγάλη δόξα του συλλόγου, ο οποίος αγωνίστηκε και στις Λοκομοτίβ Μ., Ρόμα, Περούτζα και Πόρτο. Μετά τον τερματισμό της ποδοσφαιρικής καριέρας του ανέλαβε την εθνική U18 και μετά από ένα σχεδόν τριετές πέρασμα από τον πάγκο της Άρσεναλ Τούλα ανέλαβε το περασμένο καλοκαίρι τη Σπαρτάκ.
Αρχηγός της ομάδας είναι ο 32χρονος τερματοφύλακας Άρτεμ Ρεμπρόφ, ωστόσο οι παίκτες με τη μεγαλύτερη αγοραστική αξία είναι ο Ολλανδός δεξιός εξτρέμ Πρόμερ, ο Βούλγαρος μεσοεπιθετικός Ποπόφ, ο Παραγουανός αριστερός εξτρέμ Μελγκαρέχο, ο Γερμανός στόπερ Τάσκι, ο Ιταλός στόπερ Μποκέτι και οι Ρώσοι μέσοι Κομπάροβ και Γκλουσάκοφ.
Έδρα της είναι η Ατκρίτια Αρένα, ένα πολυλειτουργικό στάδιο που εγκαινιάστηκε το Σεπτέμβριο του 2014 και έχει χωρητικότητα 45.360 θεατών.
 

Δειτε Επισης

Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα