Με Ρόσενμποργκ ή Νόρσεπινγκ ο ΑΠΟΕΛ!

Βατά εμπόδια για τον ΑΠΟΕΛ προέκυψαν από τη μεσημεριανή κλήρωση του γ΄προκριματικού γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν ο πρωταθλητής Κύπρου καταφέρει να υπερπηδήσει το εμπόδιο της TNS (0-0 το πρώτο παιχνίδι στην Ουαλία), τότε θα τεθεί αντιμέτωπος με τον νικητή του ζευγαριού Ρόσενμποργκ-Νόρσεπινγκ. Οι Νορβηγοί έχουν επικρατήσει εντός έδρας 3-1 των Σουηδών και ως εκ τούτου φαντάζουν ως ο πιθανός αντίπαλος για την ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν.

Τόσο το πρωτάθλημα Νορβηγίας όσο και το αντίστοιχο της Σουηδίας ευρίσκονται εν εξελίξει, συνεπώς αμφότεροι οι υποψήφιοι αντίπαλοι του ΑΠΟΕΛ έχουν το πλεονέκτημα του υπέρτερου αγωνιστικού ρυθμού.

Το προφίλ της Ρόσενμποργκ
Ο σύλλογος του Τρόντχαϊμ φιλοξενεί στην τροπαιοθήκη του 23 πρωταθλήματα και 15 κύπελλα. Την περασμένη περίοδο έκανε το νταμπλ στις εγχώριες διοργανώσεις. Επρόκειτο για μια δυναμική επιστροφή, καθώς κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημά του μετά το 2010 και το πρώτο κύπελλο μετά το 2003!
Στην τρέχουσα περίοδο η Ρόσενμποργκ φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας έπειτα από 15 αγωνιστικές, στις οποίες έχει μετρήσει 11 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα με απολογισμό τερμάτων 30 υπέρ και 9 κατά. Με 36 βαθμούς ευρίσκεται στο +3 από τη δεύτερη Οντ Γκρένλαντ και στο +7 από την τρίτη Στρόμσγκοντσετ.
Προπονητής της ομάδας είναι ο 51χρονος Νορβηγός Κάρε Ινγκέμπριγκτσεν, ο οποίος ευρίσκεται στον πάγκο από τις 21 Ιουλίου του 2014 και νωρίτερα είχε θητεύσει σε Ράνχαϊμ ΙΙ, Ρόσενμποργκ (ως βοηθός), Μπόντο/Γκλιμτ και Βίκινγκ. Ως ποδοσφαιριστής είχε περάσει μέρος της καριέρας του στη Ρόσενμποργκ.
Αρχηγός της ομάδας είναι ο 28χρονος Δανός Μάικ Γένσεν, ο οποίος είναι ταυτόχρονα ο παίκτης με τη μεγαλύτερη αγοραστική αξία. Στη Ρόσενμποργκ αγωνίζεται ακόμη ένας Δανός (Νίλσεν), τρεις Ισλανδοί (Βίλγιαμσον, Εϊγιόλφοσον, Τοράρινσον), ένας Φινλανδός (Ρίσκι), ένας Κοσοβάρος (Ρασάνι), ένας Εσθονός (Λόντακ) κι ένας Αυστραλός (Γκέρσμπαχ).
Έδρα της είναι το Λέρκενταλ, το οποίο κατασκευάστηκε το 1947, ανακαινίστηκε τελευταία φορά το 2002, διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα και χωρητικότητα 21.510 θεατών.

Το προφίλ της Νόρσεπινγκ
Την περασμένη περίοδο έκανε την έκπληξη κατακτώντας τα εγχώρια πρωτεία για πρώτη φορά μετά το 1988 (27 χρόνια!) και συνολικά για 13η φορά στην ιστορία της. Την τροπαιοθήκη της κοσμούν ακόμη 6 κύπελλα και 1 σούπερ καπ.
Στην τρέχουσα περίοδο η Νόρσεπινγκ έπειτα από 13 αγωνιστικές είναι πλασαρισμένη στη δεύτερη θέση με 27 βαθμούς (8 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 ήττες, απολογισμός τερμάτων 27 υπέρ και 14 κατά) έναντι 30 της πρωτοπόρου Μάλμε και 24 της τρίτης Γκέτεμποργκ.
Προπονητής της είναι ο 38χρονος Σουηδός Γενς Γκούσταφσον, ο οποίος τον περασμένο Μάιο διαδέχτηκε στην τεχνική ηγεσία τον Γιάνε Άντερσον (σ.σ. ανέλαβε την εθνική Σουηδίας).
Αρχηγός της ομάδας είναι ο 34χρονος Σουηδός Αντρέας Γιόχανσον, ενώ στο ρόστερ υπάρχουν παίκτες από Κροατία, Φινλανδία, Σκόπια, Ισλανδία, Δανία, Αλβανία, Ελβετία και Μάλι.
Έδρα της είναι το χωρητικότητας 15.734 θεατών Έστγκοταπαρκεν.

Δειτε Επισης

Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα