«Σα γύφτισσα η Γκρασχόπερ!»

Σε πρόσφατη έρευνά της η εφημερίδα BLICK κατέταξε την Γκρασχόπερ μεταξύ των ομάδων που μέχρι στιγμής βγαίνουν ζημιωμένες στο θερινό μεταγραφικό παζάρι. «Νταμπούρ (σ.σ. βασικός επιθετικός, πωλήθηκε στη Ζάλτσμπουργκ έναντι 3,5 εκατομμυρίων ευρώ), Ταρασάι (σ.σ. βασικός επιθετικός, έληξε ο δανεισμός του από την Έβερτον) και Μπάουερ (σ.σ. βασικός δεξιός μπακ, πωλήθηκε στη Ρούμπιν Καζάν έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ) είναι βαρύνουσες αποχωρήσεις. Ο στόπερ Σεντέρος όχι, ο Γκιουλέν που επέστρεψε από τη Βαντούζ είναι καλύτερος. Ο Λαβανσί (σ.σ. δεξιός μπακ, Λοζάνη) είναι καλή μεταγραφή, ο Μούνσι (σ.σ. επιθετικός, Τουν) έχει ποιότητα, αλλά επ’ ουδενί δεν μπορεί ν’ αναπληρώσει τον Νταμπούρ. Καθαρή απώλεια ποιότητας», ανέφερε το εν λόγω δημοσίευμα για τις «ακρίδες».
Ο σύλλογος της Ζυρίχης, υποψήφιος αντίπαλος του Απόλλωνα στον γ' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ (σ.σ. αν πρώτα υπερπηδήσει το εμπόδιο της Ρέικιαβικ) ευρίσκεται σε άμεση ανάγκη ενίσχυσης του ρόστερ του και στην προσπάθειά του να την ικανοποιήσει φαίνεται πως μετέρχεται κάθε μέσο. Νόμιμο ή μη, ηθικό ή μη. «Δεν είμαι θυμωμένος. Είμαι εξαγριωμένος! Αυτό που κάνει η Γκρασχόπερ στερείται κάθε επιπέδου και είναι ανεπίτρεπτο. Εγώ δεν το ανέχομαι πλέον», ξεσπάθωσε στην ελβετική εφημερίδα ο Άντζελο Ρεντσέτι.


Η αφορμή; Ο ιδιοκτήτης (και πρόεδρος και αθλητικός διευθυντής) του Λουγκάνο κατηγορεί τις «ακρίδες» ότι επικοινώνησαν απ’ ευθείας με τον Ματία Μποτάνι (βασικότατο γρανάζι της ομάδας του), προκειμένου να τον πείσουν να μεταγραφεί σε αυτές. Και αυτή η επαφή έγινε δίχως, όπως όφειλαν, να ενημερώσουν πρώτα το Λουγκάνο, με το οποίο ο 25χρονος αριστερός εξτρέμ έχει συμβόλαιο ως το 2020.
Σημειώνεται πως και τον περασμένο Ιανουάριο ο Ρεντσέτι είχε εγείρει ακριβώς την ίδια μομφή κατά της Γκρασχόπερ! «Και η Βιλ ήθελε τον Μποτάνι, αλλά τουλάχιστον ήταν σωστοί και μου υπέβαλαν γραπτώς μια προσφορά. Την απέρριψα, αλλά η διαδικασία ήταν ξεκάθαρη. Η Γκρασχόπερ όμως συμπεριφέρεται σαν γύφτισσα! Γυροφέρνουν τον νεαρό, του τηλεφωνούν απευθείας και του παίρνουν τα μυαλά. Τώρα ο Μποτάνι προκαλεί και θέλει μεταγραφή!», εξερράγη ο Ρεντσέτι.
«Ο Μποτάνι δεσμεύεται μαζί μας ως το 2020. Αν η Γκρασχόπερ είναι σε θέση να μου κάνει με το σωστό τρόπο μια ευυπόληπτη προσφορά, τότε μπορώ να μπω σε συζήτηση. Έδωσαν 650.000 ελβετικά φράγκα για τον Μούνσι. Ένα ποσό, για το οποίο εισέπραξαν από παντού γέλωτα. Τούτου δοθέντος η Γκρασχόπερ πρέπει να είναι σε θέση για έναν παίκτη, όπως ο Μποτάνι να καταβάλλει τα απαιτούμενα 800.000 φράγκα», συνέχισε ο ιδιοκτήτης του Λουγκάνο, ο οποίος διεμήνυσε προς τον ποδοσφαιριστή της ομάδας του: «Η Γκρασχόπερ επιχειρεί να προκαλέσει χάος στην ομάδα μας με πονηρό τρόπο. Θέλουν να φέρουν τον Μποτάνι στο σημείο να πιέσει για την αποχώρησή του, θέλουν να ενσπείρουν ανασφάλεια σ’ ένα σημαντικό μας παίκτη. Αν ο Μποτάνι «τσιμπήσει», θα τον στείλω δίχως δισταγμό στην U21»!
Στην Γκρασχόπερ πάντως εκτιμούν ότι η κατηγορία του Ρεντσέτι είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά. «Πάντα συμπεριφερόμαστε σωστά, ουδέποτε προσεγγίσαμε ευθέως τον Ματία Μποτάνι. Είναι μεν ένας ενδιαφέρων παίκτης, δεν συγκαταλέγεται όμως στη λίστα προτεραιοτήτων μας. Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να ειπωθεί», τόνισε ο CEO των «ακρίδων» Μάνουελ Χούμπερ.

 

Δειτε Επισης

Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα