Το πέναλτι που «στοίχειωσε» τον Ρ. Μπάτζιο (pics, vids)

«Ως μικρό παιδί είχα ένα όνειρο ότι θα έπαιζα σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στη Βραζιλία. Είμαι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που είναι τυχεροί που έζησαν το όνειρό τους. Υπέφερα, έκλαψα και φοβήθηκα αλλά αυτή η μέρα ήρθε. Φανταστείτε αυτή την εκπληκτική σκηνή όπου το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα. Είμαι στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σε κάθε παιχνίδι η Ιταλία προχωράει περισσότερο. Από τη φάση των νοκ-άουτ αγώνων και έπειτα δεν σταμάτησα να σκοράρω.
Κάθε φορά που πετύχαινα ένα γκολ σκεφτόμουν τι γινόταν στα σπίτια των Ιταλών που έβλεπαν τα ματς. Τότε πηγαίνουμε στα πέναλτι στον τελικό και χάνω το πέναλτι. Αισθανόμουν ότι πέθαινα μέσα μου και την ίδια στιγμή σκέφτηκα την αντίδρασή που θα είχαν οι συμπατριώτες μου.
Είναι κάτι πολύ δύσκολο και μέχρι τώρα δεν έχω αποδεχτεί αυτό που έχει συμβεί. Ήμουν εγώ που έστειλα το χαρούμενο τέλος στο όνειρό μου στις εξέδρες, ένα όνειρο που την ίδια στιγμή το είχαν όλοι οι Ιταλοί. Ακόμα με στοιχειώνει αυτή η φάση».
Στο Μουντιάλ των ΗΠΑ ο ποδοσφαιρικός πλανήτης υποκλίθηκε στον «μικρό Βούδα». Τα δικά του γκολ οδήγησαν την Ιταλία στον τελικό κόντρα στη Βραζιλία. Κι εκεί έμελλε η μοίρα να τον… σημαδέψει. Στο «Rose Bowl» της Πασαντίνα γράφτηκε μια από τις δραματικές στιγμές στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
Ο Μπαρέζι και ο Μασάρο είχαν ήδη αστοχήσει στα πέναλτι που χτύπησαν, ο Παλιούκα είχε αποκρούσει ένα των Βραζιλιάνων. Ο Μπάτζιο, σπεσιαλίστας στα πέναλτι, έπρεπε να ευστοχήσει για να κρατήσει ζωντανή τη «σκουάντρα ατζούρα». Αστόχησε. Έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Ταφαρέλ. Στάθηκε πάνω από την άσπρη βούλα με σκυμμένο το κεφάλι την ώρα που οι Βραζιλιάνοι δίπλα του πανηγυρίζουν το τέταρτο Μουντιάλ τους και αφιερώνουν το τρόπαιο στον αδικοχαμένο Άιρτον Σένα, ο οποίος λίγους μήνες νωρίτερα βρήκε τραγικό θάνατο στην πίστα της Ίμολα.
Η συμμετοχή του σε εκείνο τον τελικό ήταν αμφίβολη. Είχε τραυματιστεί στον ημιτελικό με τη Βουλγαρία και είχε γίνει αλλαγή. Λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του αγώνα,  εκατοντάδες βουδιστές έφτιαξαν αυτοσχέδιο τόπος λατρείας και προσευχήθηκαν για να προλάβει ο Μπάτζιο να παίξει. Και έπαιξε. Και έμελλε να γράψει ιστορία...
 


 

 

 

Πηγή: sdna.gr  

 

Δειτε Επισης

Πρώην παίκτης της Άρσεναλ συνελήφθη για εισαγωγή ναρκωτικών αξίας 600.000 λιρών
Παραιτήθηκε από τον πάγκο της Αυστραλίας ο Γκρέιαμ Άρνολντ
Ύμνοι Κριστιάνο Ρονάλντο για τον Γιαμάλ-Kάνει πράγματα που εγώ και ο Μέσι δεν μπορούσαμε στην ηλικία του
ΒΙΝΤΕΟ: Καυγάς σε ζωντανή σύνδεση ανάμεσα σε Μπόμπαν και Ζλάταν-«Ποια είναι η δουλειά σου;»
Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς
Κέιν, Μπαμπέ και Γιλντίζ τα πρόσωπα της πρεμιέρας του Champions League
Champions League: Γιατί Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα μπορούν να παίζουν μαζί στη διοργάνωση