Πούτσε: «Έτσι θα έρθουν οι τίτλοι»

Από κοινού με τον (συμπατριώτη του) τεχνικό διευθυντή, Αλμπέρτο Μπενίτο, προσωποποιούν τη νέα σελίδα στην ποδοσφαιρική ιστορία της Ανόρθωσης, την οποία καλούνται να επαναφέρουν σε πρωταγωνιστικό ρόλο και στη διεκδίκηση (και κατάκτηση) τίτλων. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “SportDay”, ο Αντόνιο Πούτσε ανέπτυξε τη φιλοσοφία και το πλάνο του για την επιστροφή της «Κυρίας» στο δρόμο των επιτυχιών.
Ο 43χρονος Ισπανός προπονητής μίλησε για…
…τις εναπομένουσες μεταγραφές: «Χρειαζόμαστε παίκτες στη μεσοεπιθετική γραμμή, αυτοί οι παίκτες είναι πολύ σημαντικοί για μένα»
…τη φιλοσοφία του: «Μου αρέσει να επιβάλλομαι του αντιπάλου. Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο με ισορροπία στις γραμμές, θέλω να μαθαίνω συνεχώς πώς παίζουν οι κορυφαίες ομάδες στον κόσμο και δη αυτές που επιτίθενται, αλλά το σημαντικότερο είναι να κερδίζεις, όχι το ωραίο ποδόσφαιρο»
…την επιστροφή στους τίτλους: «Για να το πετύχουμε χρειάζεται να χτίσουμε ομάδα με νοοτροπία νικητή και αυτό είναι το πιο δύσκολο. Οι παίκτες πρέπει να τα δίνουν όλα σε προπονήσεις και παιχνίδια. Η Ανόρθωση κι εγώ χρειαζόμαστε μαχητές. Παίκτες με όρεξη και νοοτροπία νικητή, οι οποίοι με την ώθηση του κόσμου θα έχουν το απαραίτητο κίνητρο»
…την πίεση της επιτυχίας: «Δεν τη νιώθω. Είμαι στο χώρο 25 χρόνια, αγαπώ τη δουλειά μου κι εργάζομαι με πάθος για να πετύχω»
…το κυπριακό πρωτάθλημα: «ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, ΑΕΚ, Ομόνοια είναι αρκετά καλές ομάδες. Θεωρώ πως το επίπεδο έχει ανέβει και υπάρχει συνεχής βελτίωση. Στην Κύπρο έχετε καλούς προπονητές, όπως ο Κρίστιανσεν και ο Ιντιάκεθ»
…τους Κύπριους ποδοσφαιριστές: «Είναι σε υψηλό επίπεδο. Οικονομίδης και Μακρής έχουν πολύ ταλέντο, τους ξεχώρισα αμέσως»
…την προτίμηση σε Ισπανούς παίκτες: «Θεωρώ πως τακτικά είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Τεχνικά ίσως να μην είναι τόσο καλοί, αλλά μπορούν να αφομοιώσουν την τακτική του προπονητή τους καλύτερα από όλους»
…τον αγαπημένο του προπονητή: «Ο Γκουαρδιόλα. Σε θέματα τακτικής έχει ανοίξει δρόμους στην προπονητική»
…τον Αλμπέρτο Μπενίτο: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τις μέχρι στιγμής επιλογές του, κάνουμε ένα πολύ καλό δίδυμο»
  

Δειτε Επισης

Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα