Παιδί - θαύμα τρελαίνει τον Κλοπ στη Λίβερπουλ (vid+pic)

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν τον 16χρονο Ουαλό Μπεν Γουντμπερν ως τον νέο Άαρον Ράμσει και αυτό όχι μόνο λόγο της καταγωγής του αλλά και της εκπληκτικής τεχνικής του κατάρτισης. Καθόλου μικρή διάκριση για τον νεαρό.

Στο πρόσφατο φιλικό της Λίβερπουλ με την Φλίτγουντ ο πιτσιρικάς σκόραρε στο 5-0 των κόκκινων αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στον Γιούργκεν Κλοπ.

Ο αρχηγός με την εθνική κάτω των 17 της εθνικής Ουαλίας δεν σκόραρε απλά για τους «κόκκινους» αλλά βοήθησε στα μέγιστα και στα άλλα δύο από τα συνολικά 5 γκολ της ομάδας του Κλοπ, αναγκάζοντας ακόμη και τον θρύλο της ομάδας, Ρόμπι Φάουλερ να του δώσει τα εύσημα μέσω twitter.
 
Από τις ακαδημίες στη πρώτη ομάδα σε χρόνο ρεκόρ
Πριν μόλις 6 εβδομάδες ο μικρός Μπεν προπονούνταν με την ομάδα των κάτω των 16 της Λίβερπουλ καθώς είχε μόλις αποφοιτήσει από το σχολείο του το «Rainhill High School». Αυτή τη στιγμή όμως είναι ένας πιτσιρικάς ο οποίος προκαλεί μεγάλη αίσθηση στο νησί με τα κατορθώματά του.
 
Έκανε τη πρώτη του εμφάνιση στην πρώτη ομάδα της Λίβερπουλ και μάλιστα σκόραρε αφήνοντας μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον. Ο Γιούργκεν Κλοπ υποστηρίζει πως η Λίβερπουλ έχει στα χέρια της ένα ακατέργαστο διαμάντι το οποίο με τη κατάλληλη καθοδήγησή μπορεί να γίνει κορυφαίος ποδοσφαιριστής στο μέλλον.
 
Για τον Ντες Μάχερ, τον προπονητή κάτω των 16 ετών της Λίβερπουλ, ο Γούντμπερν είναι ένας έτοιμος ποδοσφαιριστής και είναι απολαυστικός να τον παρακολουθείς να εξελίσσεται ραγδαία εμπνέοντας ταυτόχρονα και τους υπολοίπους νεαρούς της ακαδημίας.
 
«Αυτό δείχνει πως ο σύλλογός μας πιστεύει στα νεαρά ταλέντα και αποδεικνύει πως αν δουλέψεις αρκετά και ταυτόχρονα έχεις ταλέντο μπορείς να πάρεις την ευκαιρία σου ανεξάρτητα του πόσο χρονών είσαι»,  είπε ο Maher στο επίσημο σάιτ της Λίβερπουλ.
 
Για να συνεχίσει : « Αυτό που κάνει ο 16χρονος με τη φανέλα της Λίβερπουλ είναι φανταστικό. Εγω μαζί με τον Μπάρι Λέουτας, προπονητή της κάτω των 15 ετών, λέμε στα παιδιά της ακαδημίας πως αυτό που κάνει τώρα ο Μπεν μπορείτε να το κάνετε εσείς στο μέλλον. Πρέπει να έχετε υψηλούς στόχους γιατί παίζετε στην Λίβερπουλ και με τον Γιούργκεν Κλοπ προπονητή μπορείτε να πάρετε την ευκαιρία σας».
 
Από τα σπάργανα της Λίβερπουλ
Γεννημένος στο Τσεσάιρ της βορειοδυτικής Αγγλίας, έφτασε στις ακαδημίες της Λίβερπουλ σε ηλικία 8 ετών και ήταν κάτω από τις οδηγίες του Μάχερ για τα προηγούμενα δύο χρόνια αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.
 
Έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα κάτω των 18 τον προηγούμενο χειμώνα όταν ήταν μόλις 15 ετών και αμέσως έδειξε σημάδια τεράστιας προόδου. Το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Φλίτγουντ τη περασμένη Τετάρτη αποδεικνύει ακριβώς αυτόν τον ισχυρισμό του πρώην προπονητή του.
«Ξέρω τι σημαίνει όλο αυτό για τον Γούντμπερν και μπορώ με βεβαιότητα να πω πως είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους νεαρούς που έχω προπονήσει. Ξέρει τις δυνατότητες του και μπορεί να πετύχει ακόμα περισσότερα στο μέλλον αν δουλέψει σωστά» είπε ο Μάχερ.

Ο 16χρονος Ουαλός είναι ένας ποδοσφαιριστής πολύ προσγειωμένος για την ηλικία του ξέρει σε ποια ομάδα  βρίσκεται και δουλεύει σε κάθε προπόνηση για να γίνει καλύτερος. Αλλά και εκτός γηπέδων είναι ένα ήσυχο παιδί το οποίο χαρακτηρίζεται από μία τρομερή ωριμότητα για την ηλικία του και όπως λένε και οι καθηγητές του από το σχολείο που πηγαίνει ακόμα, είναι και ένας πολύ καλός μαθητής.

Συγκριτικά με τους υπόλοιπους νεαρούς ποδοσφαιριστές που έχει βγάλει η Λίβερπουλ από τις ακαδημίες της, ο Μπεν είναι ίσως ότι πιο πολύτιμο έχει βγάλει η ομάδα από την εποχή του Μάικλ Όουεν. Παίζουν στην ίδια θέση έχουν περίπου το ίδιο στιλ άρα το μόνο που μένει είναι ο νεαρός ταλαντούχος επιθετικός των «κόκκινων» να μην έχει την ίδια κατάληξη που είχε ο πολλά υποσχόμενος Άγγλος διεθνής. Ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς και περιπλανώμενος σε πολλές ομάδες τέλειωσε άσκοπα την καριέρα του. Ο Γούντμπερν όμως από ότι φαίνεται έχει το πακέτο και είναι στο χέρι του να πρωταγωνιστήσει και να καταφέρει μαζί με τη Λίβερπουλ ότι δεν κατάφερε πριν λίγα χρόνια ο άτυχος Μάικλ. 
 
Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν τον 16χρονο Ουαλό Μπεν Γουντμπερν ως τον νέο Άαρον Ράμσει και αυτό όχι μόνο λόγο της καταγωγής του αλλά και της εκπληκτικής τεχνικής του κατάρτισης. Καθόλου μικρή διάκριση για τον νεαρό.
 
Στο πρόσφατο φιλικό της Λίβερπουλ με την Φλίτγουντ ο πιτσιρικάς σκόραρε στο 5-0 των κόκκινων αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στον Γιούργκεν Κλοπ.
  

Πηγή: sdna;gr

Δειτε Επισης

Πρώην παίκτης της Άρσεναλ συνελήφθη για εισαγωγή ναρκωτικών αξίας 600.000 λιρών
Παραιτήθηκε από τον πάγκο της Αυστραλίας ο Γκρέιαμ Άρνολντ
Ύμνοι Κριστιάνο Ρονάλντο για τον Γιαμάλ-Kάνει πράγματα που εγώ και ο Μέσι δεν μπορούσαμε στην ηλικία του
ΒΙΝΤΕΟ: Καυγάς σε ζωντανή σύνδεση ανάμεσα σε Μπόμπαν και Ζλάταν-«Ποια είναι η δουλειά σου;»
Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς
Κέιν, Μπαμπέ και Γιλντίζ τα πρόσωπα της πρεμιέρας του Champions League
Champions League: Γιατί Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα μπορούν να παίζουν μαζί στη διοργάνωση