Ο Γκιγκς ανακοίνωσε το «αντίο» του στη Μ. Γιουνάιτεντ

Mία από τις μεγαλύτερες ιστορίες αγάπης στο αγγλικό αλλά και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αυτή του Ράιαν Γκιγκς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έλαβε τέλος το Σάββατο (2/7). Η έλευση του Ζοζέ Μουρίνιο στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου είχε ως αποτέλεσμα να προταθεί στον Γκιγκς ένας δευτερεύοντας ρόλος μέσα στην ομάδα κάτι που δεν αποδέχτηκε και έτσι πήρε  την απόφαση να αποχωρήσει για να κυνηγήσει το όνειρό του για καριέρα νέου προπονητή.

"Είναι μία τεράστια απόφαση για μένα να φύγω από αυτό το σύλλογο που ήταν η ζωή μου από τα 14 μου χρόνια. Δεν είναι μία απόφαση που πήρα ελαφρά τη καρδία. Παρόλα αυτά το τάιμινγκ φαντάζει σωστό και παρότι δεν έχω άμεσα πλάνα για να μπω στην προπονητική, αυτό είναι το μέρος που θέλω να βρίσκομαι.

 

Ήμουν εξαιρετικά τυχερός που είχα δύο σπουδαίους προπονητικούς μέντορες. Πρώτα τον Σερ Άλεξ, με τον οποίο πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου δουλεύοντας μαζί του και μαθαίνοντας από αυτόν και για τον οποίο πιστεύω πως παραμένει ο μεγαλύτερος προπονητής και πρόσφατα με τον Λουίς Φαν Χάαλ, για τον οποίο μιλάει από μόνο του το βιογραφικό του. Ήταν ανεκτίμητη η γνώση που πήρα από αυτούς.

 

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να λέω αντίο μετά από 29 χρόνια. Αγάπησα κάθε λεπτό ως παίκτης και ως προπονητής και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο θα μου λείπει να περπατώ στο Old Trafford. Είναι καιρός όμως για ένα νέο κεφάλαιο και μία νέα πρόκληση. Είμαι ενθουσιασμένος για το μέλλον", τόνισε μεταξύ άλλων στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή του ο Γκιγκς, ο οποίος, αφού αφιέρωσε ένα ξεχωριστό "ευχαριστώ" στους οπαδούς, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ζοζέ Μουρίνιο.

 

"Θέλω να συγχαρώ τον Ζοζέ Μουρίνιο για την πρόσληψή του από έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο. Σε αυτό το υψηλό επίπεδο υπάρχουν ελάχιστοι προπονητές που είναι γεννημένοι νικητές και ο Ζοζέ είναι χωρίς αμφισβήτηση ένας από αυτούς. Ξέρω ότι οι οπαδοί θα τον καλωσορίσουν".

 

Λίγη ώρα μετά το τέλος εποχής για τον Ράιαν Γκιγκς στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δήλωσε για τον θρυλικό Ουαλό πρώην άσο: "Η θέση του στην ιστορία είναι διασφαλισμένη. Αμφιβάλλω αν θα δούμε τέτοια καριέρα όπως η δική του ξανά".

Σημειώνεται πως ο Ράιαν Γκιγκς κατέκτησε συνολικά 35 τίτλους στις 24 σεζόν παρουσίας του στην πρώτη ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως ποδοσφαιριστής (13 τίτλοι πρωταθλητή και 963 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις για τον Ουαλό) ενώ έχει και ένα τρομερό ρεκόρ καθώς είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει σκοράρει σε 21 διαφορετικές σεζόν σε επίπεδο Premier League.

 

Πηγή: www.sport24.gr

  

Δειτε Επισης

Ίντερ: Διαθέσιμος για το ντέρμπι με τη Μίλαν ο Ντι Μάρκο
Η εξομολόγηση διεθνή διαιτητή που δεν απέβαλε τον Μέσι για τη φανέλα του
Πρώην παίκτης της Άρσεναλ συνελήφθη για εισαγωγή ναρκωτικών αξίας 600.000 λιρών
Παραιτήθηκε από τον πάγκο της Αυστραλίας ο Γκρέιαμ Άρνολντ
Ύμνοι Κριστιάνο Ρονάλντο για τον Γιαμάλ-Kάνει πράγματα που εγώ και ο Μέσι δεν μπορούσαμε στην ηλικία του
ΒΙΝΤΕΟ: Καυγάς σε ζωντανή σύνδεση ανάμεσα σε Μπόμπαν και Ζλάταν-«Ποια είναι η δουλειά σου;»
Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς