Ντόπινγκ στη Ρωσία: κοκτέιλ ουίσκι, βερμούτ, αναβολικών!

Την ώρα που η WADA ζήτησε τον αγωνιστικό αποκλεισμό όλων των Ρώσων αθλητών από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών αγώνων, νέες αποκαλύψεις σοκάρουν.
 
Το ίδιο το υπουργείο αθλητισμού της Ρωσίας χρηματοδότησε πρόγραμμα ντόπινγκ όχι μόνο κατά τη διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων του Σότσι το 2014 αλλά και σε δεκάδες ακόμη διοργανώσεις σε διαφορετικά αθλήματα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έκθεσης που βγήκε στη δημοσιότητα πριν από μερικές ημέρες. 
 
Ο επικεφαλής της έρευνας Ρίτσαρντ Μακ Λάρεν ανέφερε πως συστηματικό ντοπάρισμα των Ρώσων αθλητών άρχισε το 2010 και κράτησε μέχρι το 2014, ενω ανέφερε ότι η διαδικασία συγκάλυψης έγινε και σε άλλες διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου (2013), στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα (2013), στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης (2015) και στην προετοιμασία των Ρώσων αθλητών για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου (2012).
 
Ωστόσο, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ο τρόπος που είχε επιλεχθεί για να χορηγηθούν οι απαγορευμένες ουσίες ώστε να μην γίνονται... αντιληπτές σε πιθανό έλεγχο. Η ανάμειξή τους με αλκοόλ και η δημιουργία ενός κοκτέιλ (συνήθως με ουίσκι και βερμούτ) επέτρεπαι συνήθως στους αθλητές να παίρνουν κυρίως στεροειδή, τα οποία έμεναν στον οργανισμό τους από τρεις μέχρι πέντε ημέρες. Το συγκεκριμένο κοκτέιλ, μάλιστα, είχε ονομαστεί «Δούκισσα». 
 
Αυτές τις αποκαλύψεις έκανε ο Γκριγκόρι Ροτσένκοφ, ο επικεφαλής του εργαστηρίου της Μόσχας από το 2005 μέχρι το 2015, Εμφανίστηκε... μετανιωμένος για τη συνέργειά του και δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει στις έρευνες. 
 
Η ομάδα στίβου της Ρωσίας, έχει ήδη αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, λόγω του συστηματικού ντόπινγκ και αναμένεται η απόφαση της ΔΟΕ σχετικά με το αν και με ποιο καθεστώς θα μπορέσουν να λάβουν μέρος στους αγώνες οι «καθαροί» Ρώσοι αθλητές. 
 
Πηγή: sdna.gr
 

Δειτε Επισης

Η κλήση της Εθνικής Ανδρών για το EuroBasket 2025
Εγκατέλειψε ο Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα του στο Wimbledon
Πρωτόγνωρες εμπειρίες προσφέρει η διεξαγωγή του EuroBasket στην Κύπρο-«Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας»
Ο κυπριακός στίβος αποχαιρέτησε την Β kατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων
Μπλοκαρίστηκαν οι τραπεζικοί της λογαριασμοί της Γελένα Ισινμπάγιεβα-Κινδυνεύει με απαγόρευση εξόδου από τη Ρωσία
Μπογκντάνοβιτς: Αποσύρθηκε από το μπάσκετ
EuroBasket Γυναικών 2025: Η ώρα για την στέψη σε ένα... remake του προηγούμενου τελικού
«Δεν ήθελα να κερδίσω απλά, ήθελα να τους διαλύσω, να τους ρίξω 40 πόντους»
Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο χωρίς καν να πατήσει στη βαλβίδα
Άπιαστος στην Αυστρία και pole position για τον απίθανο Νόρις-Έκλεψαν την παράσταση Μπορτολέτο και Λόσον