Πέρασε με το πάσο της και περιμένει την Σπαρτάκ

Με ασπίδα του 3-2 του πρώτου αγώνα στην Βόρεια Ιρλανδία, η ΑΕΚ πήρε και δεύτερη νίκη επί της Κλίφτονβιλ, αυτή τη φορά με 2-0 και πέρασε στο γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα της Λάρνακας ήταν εμφανώς πιο ποιοτική και καλύτερη από την αντίπαλό της. Τα πράγματα έγιναν ευνοϊκότερα για την ίδια μετά το 11’, η Κλίφτονβιλ έμεινε με δέκα παίκτες και η προσπάθεια που έκανε στα αρχικά στάδια του αγώνα δεν μπόρεσε να έχει συνέχεια.

Την κόκκινη κάρτα αντίκρισε ο Μπόνερ, ο οποίος ύψωσε αρκετά το πόδι του χτυπώντας κιόλας τον Τομάς, έτσι πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Η ΑΕΚ εκμεταλλευόμενη το υπέρ της αριθμητικό πλεονέκτημα, έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της και έφτιαξε μπόλικες φάσεις στο πρώτο μέρος. Κατάφερε μάλιστα να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια, καθώς στο 44’ ο Μπόλιεβιτς ελευθερώθηκε και με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα για να γίνει το 1-0.
 
 
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με επτά τελικές προσπάθειες υπέρ της ΑΕΚ και δύο – στο πρώτο 10λεπτο – της αντιπάλου της, ενώ η κατοχή έφτασε στο 65%-35% υπέρ των κιτρινοπράσινων.

Ακόμη και αν υπήρχε παραμικρή αμφιβολία για την ομάδα που θα έπαιρνε το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση, τα πράγματα ξεκαθάρισαν οριστικά στο 48’, όταν μετά από σέντρα του Χαραλαμπίδη, ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων απέκρουσε και ο Τομάς στην επαναφορά έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα για να γίνει το 2-0.
 

Από εκεί και πέρα, το μόνο ερωτηματικό ήταν που θα σταματούσε ο δείκτης του σκορ. Η ΑΕΚ επιχείρησε να παραβιάσει ξανά την εστία των αντιπάλων. Έχασε αρκετές ευκαιρίες, με κορυφαία αυτή του 66’, όταν το σουτ του Λαρένα βρήκε το δοκάρι.
 
 

H TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ

ΑΕΚ: Μίνιο, Μόισοφ (Άλβες 46'), Καταλά, Ορτίθ, Μουρίγιο, Μπόλιεβιτς, Λαρένα, Τομάς, Χαραλαμπίδης, Τέτε(Θώμας Ιωάννου 77'), Τρισκόφσκι(Εγγλέζου 69').

ΚΛΙΦΤΟΝΒΙΛ: Μούνεϊ, ΜακΓκόβερν, Άιβις, Μπόνερ, Κουράν, Νόουλες, Μακ Ντέιντ(Ράμσει 15'), Κάτνεϊ, Γουίντσεστερ(Γκάρετ 55'), Ντονέλι, Κόσγκροουβ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:  69' ΡάμσεΪ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:  11' Μπόνερ

 

Δειτε Επισης

Η μπάλα στήνεται στη σέντρα-Αρχίζει το EURO U-17 στην Κύπρο
Η αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη νίκη της Πάφου-«Η χαρά μας είναι εμφανής»
Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε
Πήρε φόρα από τη... σήραγγα η Πάφος, διέλυσε με τριάρα την Ομόνοια και κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο