Εξάρα για… ζέσταμα η Ρόσενμποργκ! (video)

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου συνδύασε η Ρόσενμποργκ στο σημερινό παιχνίδι της με τη Χάουγκεσουντ για τη 17η αγωνιστική του νορβηγικού πρωταθλήματος. Με έξι καινούργια πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σύγκριση με τον επαναληπτικό κόντρα στη Νόρσεπινγκ η ομάδα του Κάρε Ινγκέμπριγκτσεν έκανε φρεσκάρισμα και συντήρηση δυνάμεων εν όψει του εντός έδρας αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ (27/7) και συνάμα έφτασε στην ευρύτερη νίκη της (6-0) στην τρέχουσα περίοδο που τη διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας και αήττητη εδώ και 34 παιχνίδια στο «Λέρκενταλ»!
 
Οι αλλαγές
Εκτός αρχικού σχήματος για τη Ρόσενμποργκ έμειναν οι Λόντακ, Ρεγκίνιουσεν, Έιγιολφσον, Χέλαντ, Σβένσον και Κόνραντσεν (σ.σ. οι δύο τελευταίοι λόγω τιμωρίας). Τις θέσεις τους πήραν οι Κουαρασέι (ντεμπούτο στην εστία για τον άρτι αποκτηθέντα άσο που δεν πιέστηκε ιδιαίτερα), Μπιόρνταλ, Γκέρσμπαχ, Βίλγιαλμσον, Τοράρινσον και Ρασάνι.
Επιπροσθέτως υπήρξαν δύο εσωτερικές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι στο β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ: ο μέσος Μίτζο (σ.σ. πριν την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε για τις 100 συμμετοχές του στο σύλλογο του Τρόντχαϊμ) οπισθοχώρησε σε ρόλο δεξιού μπακ, ενώ ο αριστερός μπακ Σκιέλβικ αγωνίστηκε ως στόπερ.
 
Απόλυτη κυριαρχία
Παρά την πληθώρα αλλαγών η Ρόσενμποργκ ανέλαβε εξ αρχής τα ηνία του αγώνα, δημιούργησε ευκαιρίες και άνοιξε το σκορ στο 17’, όταν ο (πρώην άσος της Χάουγκεσουντ) Γκίτκγερ αξιοποίησε με κεφαλιά-ψαράκι σέντρα του Ρασάνι. Ως την ανάπαυλα η οικοδέσποινα κυριάρχησε, απέτυχε όμως να πετύχει περαιτέρω τέρματα, ενώ η Χάουγκεσουντ απείλησε μόνο σε μία φάση (33’).
Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε -αρχικά με την αμέριστη συνδρομή της τύχης: στο 48’ από γύρισμα του ντε Λάνλαϊ ο Βίλγιαλμσον σούταρε, ο Μπράτβεϊτ απέκρουσε, όμως η μπάλα χτύπησε στο πρόσωπο του Στόλας και κατέληξε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Πέντε λεπτά αργότερα από σέντρα του Μίτζο ο Βίλγιαλμσον με σουτ στην κίνηση πέτυχε το 3-0 και στο 59’ ο Ισλανδός διπλασίασε το τέρματά του μετά από μπαλιά του ντε Λάνλαϊ.
Ο Ινγκέμπριγκτσεν άρχισε άμεσα τις αλλαγές τραβώντας εκτός του Γκίτκγερ, ντε Λάνλαϊ, Γένσεν και ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Μπακένγκα, Χέλαντ και Στάμνεσρο. Ο πρώτος συνδύασε το ντεμπούτο στη δεύτερη θητεία του στη Ρόσενμποργκ με δύο τέρματα: ένα στο 77’ από πάσα «πάρε-βάλε» που του έδωσε σε επίδειξη ανιδιοτέλειας ο Βίλγιαλμσον και ένα στο 89’ έπειτα από ατομική ενέργεια.


Ρόσενμποργκ (4-3-3): Κουαρασέι - Μίτζο, Σκιέλβικ, Μπγιόρνταλ, Γκέρσμπαχ - Γένσεν (67’ Στάμνεσρο), Βίλγιαλμσον, Ποράρινσον - Ρασάνι, Γκίτκγερ (60’ Μπακένγκα), ντε Λάνλαϊ (60’ Χέλαντ).

 

Δειτε Επισης

Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του