Πού πονά η Σπαρτάκ

Όπως ακριβώς και πέρυσι, η ΑΕΚ καλείται στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ να αντιμετωπίσει έναν σαφώς ανώτερο ποιοτικά και έτοιμο αγωνιστικά (σ.σ. το ρωσικό πρωτάθλημα ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα) αντίπαλο. Η Σπαρτάκ Μόσχας ήταν ανεπιθύμητη για τους Λαρνακείς ήδη από την προκλήρωση, είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση, αλλά δεν είναι άτρωτη. Τουναντίον, έχει αδυναμίες, τις οποίες οι «κιτρινοπράσινοι» πρέπει να εκμεταλλευτούν, προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για την υπέρβαση.
 
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ
Ο 28χρονος Σεργκέι Πεσιάκοφ λογιζόταν ως βασικός τερματοφύλακας, ωστόσο μια γκάφα και ένας τραυματισμός στη διάρκεια της προετοιμασίας έφεραν ξανά στην κορυφή της ιεραρχίας τον 32χρονο Άρτεμ Ρεμπρόφ, ο οποίος όμως ούτε ιδιαίτερη εμπιστοσύνη εμπνέει ούτε στην καλύτερη ψυχολογία είναι, αφ’ ότου με τις ευλογίες του προπονητή το περιβραχιόνιο του αρχηγού έφυγε από το μπράτσο του και πέρασε σ’ εκείνο του Ντένις Γκλουσάκοφ.
 


ΑΜΥΝΑ
Εδώ και χρόνια η πλέον προβληματική γραμμή της ομάδας. Ο νεοφερμένος δεξιός μπακ Αντρέι Εστσένκο «έδεσε» γρήγορα με την υπόλοιπη ομάδα, είναι όμως επιρρεπής στους τραυματισμούς. Ο 23χρονος στόπερ Κουτέποφ λογιζόταν μέχρι πρότινος παίκτης της β’ ομάδας, ο έτερος κεντρικός αμυντικός Μποκέτι είναι εξαιρετικός, όταν έχει έναν έμπειρο ηγέτη της άμυνας δίπλα του, αλλά ζορίζεται, όταν καλείται να ηγηθεί ο ίδιος των μετόπισθεν, ενώ ο αριστερός μπακ Κομπάροφ παίζει πιο πίσω από τη φυσική του θέση.
Προκειμένου να βελτιώσει την ανασταλτική λειτουργία της η Σπαρτάκ ενέταξε στο τεχνικό επιτελείο της τον Ιταλό Μάσιμο Καρέρα, επί χρόνια συνεργάτη του Αντόνιο Κόντε σε Γιουβέντους και «σκουάντρα ατζούρα», αλλά ένεκα τόσο της γλωσσικής δυσκολίας όσο και του ελλιπούς χρόνου είναι εξαιρετικά αμφίβολο σε ποιο βαθμό έχει καταφέρει να περάσει ήδη τη φιλοσοφία του.


 
ΜΕΣΟΙ
Ο νεοφερμένος Φερνάντο αυξάνει την πίεση και τον ανταγωνισμό στους Γκλουσάκοφ και Ρόμουλο, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα. Αν παίξουν και οι τρεις, τότε η ενδεκάδα της Σπαρτάκ θα έχει μόλις τρεις επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές, η ανάπτυξή της θα είναι εξαιρετικά προβλέψιμη και σχετικά εύκολα αντιμετωπίσιμη.

Αναζητείται παίκτης που θα βοηθήσει στην οργάνωση τον Ανανίτζε, καθώς -αν ο Γεωργιανός δεν τραβήξει- η τροφοδοσία των Πρόμες και Ζε Λουίς είναι ελλιπέστατη και οι κίνδυνοι για την αντίπαλη εστία ελαχιστοποιούνται. Ποπόφ, Ζόμπνιν και Ζούεφ μάχονται για τη δεύτερη θέση του εσωτερικού μέσου, ενώ γι’ αυτήν του αριστερού εξτρέμ προβάδισμα έχει ο Μελγαρέχο, κυρίως για να παραμείνει υψηλός ο βαθμός ομοιογένειας και χαμηλό το ποσοστό ρίσκου στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς (σ.σ. αυτό στο «Αντώνης Παπαδοπουλος»).
 
ΕΠΙΘΕΣΗ
Ο Αφρικανός (Πράσινο Ακρωτήρι) Ζε Λουίς έχει αποδειχθεί αξιόπιστη λύση, πίσω του ωστόσο δεν υπάρχει άλλος καθαρόαιμος επιθετικός περιοχής.


ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Στο πλαίσιο της συνέχειας και της σταθερότητας στην ομάδα ο Ντμίτρι Αλένιτσεφ παρέμεινε, ωστόσο στο δεύτερο χρόνο του θα πρέπει να διορθώσει πολλά από τα λάθη που του κόστισαν σε αμφισβήτηση την πρώτη χρονιά και να παρουσιάσει ένα σαφώς πιο βελτιωμένο κι ανταγωνιστικό σύνολο, ιδίως από τη στιγμή που κράτησε όλους τους πυλώνες, πάνω στους οποίους χτίζει τη Σπαρτάκ.
 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Η πρόβα τζενεράλε εν όψει ΑΕΚ, το χθεσινό φιλικό με τη Στουτγάρδη, δεν ολοκληρώθηκε ένεκα κακών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα ο Αλένιτσεφ να μην μπορέσει να ελέγξει ή δοκιμάσει όλα όσα σχεδίαζε εν όψει του αγώνα της Πέμπτης. Σύμφωνα με τα ρωσικά Μ.Μ.Ε, ο προπονητής της Σπαρτάκ θα επιλέξει την πιο συντηρητική ενδεκάδα και προσέγγιση, αφ’ ης στιγμής δεν είναι απόλυτα βέβαιος για την ομάδα του και έχει τον επαναληπτικό στη Μόσχα. Κατά τους Ρώσους πάντα η αντίπαλος της ΑΕΚ ευρίσκεται αυτήν την περίοδο στο 70% της ετοιμότητάς της και φοβάται ότι οι Λαρνακείς θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν τον παράγοντα θερμοκρασία επιταχύνοντας το ρυθμό του αγώνα.

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του