Η δυναμική της έδρας της Ρόζενμποργκ και η εικόνα στην Ευρώπη

Η αποστολή του ΑΠΟΕΛ στο «Λέρκενταλ Στάντιον» δεν θα είναι καθόλου εύκολη για το πρώτο σκέλος των αναμετρήσεων με την Ρόζενμποργκ. Οι Νορβηγοί διατηρούν μία ισχυρή έδρα, κυρίως στο εγχώριο πρωτάθλημα. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι από το 2014 μέχρι σήμερα έχουν δεχθεί μόλις δύο ήττες. Η τελευταία ήταν στις 17 Ιουλίου 2014. Από τότε, σε σύνολο 34 αγώνων στην έδρα της μετρά 30 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες – όσον αφορά το θεσμό του πρωταθλήματος. Στο τρέχον πρωτάθλημα μετρά 9 στα 9 στην έδρα της.
 
Φυσικά, τα δεδομένα είναι κάπως διαφορετικά στην Ευρώπη. Για παράδειγμα το 2014 κινδύνεψε με αποκλεισμό από το β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ καθώς δέχθηκε ήττα 2-1 από την Σλίγκο Ρόβερς στην έδρα της, όμως την γλίτωσε με το εκτός έδρας. Τελικά βγήκε εκτός θεσμού από τη διοργάνωση λόγω τέρματος που δέχθηκε στην έδρα της. Στο γ’ προκριματικό γύρο αντιμετώπισε την Καραμπουκσπόρ, η οποία χάρη στο εκτός έδρας γκολ (1-1) και σε συνάρτηση με το 0-0 του πρώτου αγώνα, προκρίθηκε.
 

Στην περσινή χρονιά, σε όλη την πορεία των προκριματικών από τον α’ γύρο μέχρι τα πλέι οφ η Ρόζενμποργκ έδινε τη ρεβάνς στην έδρα της. Στον α’ έχοντας ασπίδα το 0-2 επί της Βικινγκούρ δεν σκορσαρίστηκε και συμβιβάστηκε στο 0-0 στο «Λέρκενταλ Στάντιον». Στο β’ (ΚR) και το γ’ γύρο (Debrecen) πήρε δύο νίκες ενώ στα πλέι οφ το έργο της ήταν εύκολο μετά το 3-0 στην Ρουμανία με την Στεάουα, έτσι δεν την πόνεσε η ήττα 1-0 στην έδρα της.

Στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, έχασε από την Ντνίπρο (0-1) και την Λάτσιο (0-2), ενώ εξήλθε ισόπαλη 1-1 με την Σαιντ-Ετιέν.
 
 
 

Δειτε Επισης

«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα