Το πλάνο απόδρασης του Εμανουέλ

Έτοιμος να φορέσει το ευρωπαϊκό του κοστούμι βρίσκεται ο Απόλλωνας για να αρχίσει τις υποχρεώσεις του στο Γιουρόπα Λιγκ. Με την ελβετική ομάδα Γκρασχόπερς, βρίσκονται οι γαλάζιοι της Λεμεσού με τον Πέδρο Εμανουέλ να καλείται να σχεδιάσει το ανάλογο πλάνο με στόχο το αποτέλεσμα που θα ανοίξει την πόρτα της πρόκρισης στα play offs της διοργάνωσης.
 
Ο αγώνας της ερχόμενης Πέμπτης (28/7), είναι στα πλαίσια της 3ης προκριματικής φάσης, με τους Ελβετούς να έχουν  αποκλείσει την Ρεϊκιάβικ Ισλανδίας με 2-1 και 3-3.
 
Ο Πορτογάλος τεχνικός του Απόλλωνα, μετά και τις δοκιμασίες από τα φιλικά παιχνίδια της ομάδας, έχει στο μυαλό του ήδη τα δύο σχήματα που είχε χρησιμοποιήσει και με τον ΠΑΟΚ. Το 4-1-3-2 και το 4-1-4-1, με επικρατέστερο το δεύτερο σχήμα αφού η αμυντική λειτουργία της ομάδας επιβάλλεται στον ρυθμό των φαβορί Ελβετών.
 
Στο οπλοστάσιο τρεις επιθετικοί
Ο Πέδρο Εμανουέλ έχοντας στη διάθεση του τρεις επιθετικούς, Μαγκλίτσα, Πιέχ, Γκίε, καλείτε να επιλέξει τον κατάλληλο αλλά και πιο έτοιμο. Ο πονοκέφαλος του τεχνικού του Απόλλωνα όμως είναι εάν θα αγωνιστεί με δύο επιθετικούς ή με το θεωρητικά πιο αμυντικό σχήμα 4-1-4-1. Στην αποστολή της λεμεσιανής ομάδας θα συμπεριληφθεί ο Φώτης Παπουλής, όμως δύσκολα θα πάρει χρόνο συμμετοχής από τον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος δεν υπολογίζει στον τραυματία Μαρκίδη. 
 
Από τις αλλαγές που αναμένεται να διαμορφώσει ο τεχνικός του Απόλλωνα, είναι στη θέση του Βασιλείου να αγωνιστεί ο Παραίμπα στο αριστερό άκρο της άμυνας. Όσο αφορά τους υπόλοιπους, επικρατέστεροι είναι ο Στυλιανού στο δεξί άκρο και Αγγελή με Βινίσιους τα δύο στόπερ. Ο Χάμπος Κυριάκου για ανασταλτικός μέσος και Ντα Σίλβα πιο μπροστά με Πέδρο και Μπάρμπαρος στα άκρα της επίθεσης.  
 
Αναμφισβήτητα, η ομάδα του Απόλλωνα καλείται να δείξει το καλύτερο της εαυτό και να μην υποκύψει σε μία ομάδα που προβάλλει ως φαβορί, ώστε να εξασφαλίσει ένα καλό αποτέλεσμα και να αυξήσει τις ελπίδες πρόκρισης του επαναληπτικού στην Κύπρο (4/8). 
 

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League