Ποιοτική ενίσχυση, αλλιώς δεν σώζει ούτε δεκάωρη ομιλία τον Νταμπίζα!

Για το μόνο που δεν μπορεί να κατακρίνει κανείς τον Νίκο Νταμπίζα στο σύντομο διάστημα παραμονής του στην Κύπρο είναι η διάθεση του να μιλά ανοικτά στα Μέσα Ενημέρωσης και τους φίλους της Ομόνοιας.
 
Μιάμιση ώρα (!) διήρκησε η δημοσιογραφική διάσκεψη του Ελλαδίτη τεχνικού διευθυντή, ο οποίος αφενός ήθελε να δώσει απαντήσεις στις κριτικές και την αμφισβήτηση που επακολούθησαν του αποκλεισμού από την Μπεϊτάρ και αφετέρου ζήτησε πίστωση χρόνου στο πλάνο αναδιοργάνωσης της Ομόνοιας.
 
Σαφώς και έχει δίκαιο ο Νίκος Νταμπίζας να λέει ότι κανένα πλάνο, κανένας προγραμματισμός δεν κρίνεται σε τέσσερα παιχνίδια. Ο Ελλαδίτης τεχνικός διευθυντής ανέλυσε αγωνιστικά το πώς χάθηκε η πρόκριση στα δύο παιχνίδια με την Μπεϊτάρ, υψώνοντας ασπίδα προστασίας στον Τζον Κάρβερ. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι επιλογές του Άγγλου προπονητή είχαν ποδοσφαιρική λογική.
 
 
 
 
Για τα αίτια του αποκλεισμού από την Μπεϊτάρ και το που αναλογούν οι ευθύνες της (νέας) ευρωπαϊκής αποτυχίας του «τριφυλλιού» μπορούν να γραφτούν πολλά.
 
Αυτό που έχει σημασία, πλέον, είναι το πώς συνεχίζει η Ομόνοια. Η διοίκηση Αντώνη Τζιωνή στηρίζει (και καλά κάνει) τον Νίκο Νταμπίζα, για τον οποίο έσφιξε η θηλιά μετά τον αποκλεισμό.
 
Ο κόσμος της Ομόνοιας έχει αγανακτήσει, έχει κουραστεί να απογοητεύεται και να ακούει υποσχέσεις. Θέλει άμεσα πράξεις και αποτελέσματα.
 
Και η Ομόνοια δεν θα επιτύχει αν δεν ενισχυθεί ποιοτικά. Δεν χρειάζεται να είσαι μέντορας του ποδοσφαίρου για να αντιληφθείς ότι επιβάλλεται να γίνει προσθήκη κεντρικού αμυντικού με ηγετικά χαρακτηριστικά.
 
Η χρονιά δεν βγαίνει ούτε ποιοτικά ούτε ποσοτικά με τους Νασιμέντο και Όρσουλιτς (ο Παντελιάδης δεν είναι στόπερ και αποδείχθηκε περίτρανα όσες φορές αγωνίστηκε στη συγκεκριμένη θέση).
 
Αν δεν αποκτηθεί ανασταλτικός μέσος που να έχει την ικανότητα να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του περισσότερο από δέκα δευτερόλεπτα (δεν μπορεί ούτε ο Φλορέσκου, ούτε ο Φυλακτού) και να προωθήσει σωστά με ηρεμία το παιχνίδι, ο εκάστοτε αντίπαλος θα κάνει πάρτι με κλεψίματα στη μεσαία γραμμή και αντεπιθέσεις κόντρα σε ανισόρροπη ανασταλτικά Ομόνοια.
 
Με τους Χριστοφή-Μπαντιμπανγκά να βρίσκονται πιο συχνά στο ιατρικό δελτίο παρά στο γήπεδο, οι «πράσινοι» έχουν μοναδικό εξτρέμ τον Αγκάγιεφ.
 
Χρησιμοποιώντας στα «φτερά» τους Κλέιτον και Σέρινταν απλά η Ομόνοια γίνεται πιο ευάλωτη ανασταλτικά. Κόντρα πιο αδύναμους αντιπάλους στην Κύπρο μπορεί να το κάνει στην Ευρώπη όπου το επίπεδο είναι ψηλότερο το πλήρωσε. 
 
Υ.Γ. Για το γεγονός πως ο πιο φορμαρισμένος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας (Ρουσιάς) έπαιξε μόλις 25' στα δύο παιχνίδια με την Μπεϊτάρ δεν υπάρχει ποδοσφαιρική λογική. Ο Κύπριος φορ αγωνίστηκε σε δύο παιχνίδια συνολικά  60 λεπτά και πέτυχε τρία γκολ.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα