Νίκος Νταμπίζας: «Δοκάρι και έξω, αποτυχημένοι όλοι» (vid+pics)

Για όλα τα θέματα που αφορούν την Ομόνοια μίλησε ο τεχνικός διευθυντής των «πρασίνων», Νίκος Νταμπίζας.
 
Ο Ελλαδίτης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορεί να κρίνεται ως αποτυχημένο ένα πλάνο μετά από τέσσερα παιχνίδια, χαρακτήρισε κινήσεις με ποδοσφαιρική λογική τις επιλογές του Τζον Κάρβερ, ενώ αναφέρθηκε στις μεταγραφές και την αποχώρηση των Ρούνιε-Οικονομίδη. Όσον αφορά τις προσθήκες που θα γίνουν ο Νίκος Νταμπίζας ανέφερε ότι θα υπάρξει ενίσχυση και στις τρεις γραμμές, αφήνοντας ανοικτό το παράθυρο για αποχώρηση ποδοσφαιριστή από το υφιστάμενο ρόστερ. 
 
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις
Αν ο αποκλεισμός οφείλεται στο νέο πρότζεκτ:

Είναι γενικό να λέμε ότι το νέο πρότζεκτ είναι η αιτία του αποκλεισμού. «Κάθε νέα προσπάθεια έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία. Θέλουμε να επικοινωνήσουμε και να απαντήσουμε στον κόσμο τα σωστά ερωτήματα. Αυτό είναι πολύ γενικό που λέτε. Πάντα μία νέα προσπάθεια έχει ιδιαιτερότητες. Το ίδιο θα ίσχυε δηλαδή εάν δεν ερχόταν ο αποκλεισμός. Θα ήθελα να επικεντρωθούμε στο κομμάτι το αγωνιστικό. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα δεν είχε τις επιτυχίες που θα ήθελε ο κόσμος».
 
Για το αν η ανετοιμότητα κάποιων παικτών έπαιξε ρόλο;
«Δώσαμε τέσσερα ματς. Είχαμε νέους παίκτες με μικρό χρόνο προετοιμασίας, αυτό είναι πραγματικότητα, είναι όμως κάτι αναπόφευκτο. Είναι ανθρώπινη πραγματικότητα αυτό. Πίσω από αυτό όμως έχει εξήγηση. Υπάρχουν πράγματα που σε οδηγούν στο ποιοι θα παίξουν».
 
Για το γεγονός πως η ομάδα αγωνιστικά δεν ικανοποιεί:
«Μιλάμε για τα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα Στα πρώτα δύο ήμασταν το φαβορί με την Μπάναντς. Το εντός έδρας ήταν πραγματικά κάτι που δεν περιμέναμε. Μπήκε πιο χαλαρή η ομάδα, όταν όμως μπήκε μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού, επέβαλε την τάξη. Στο επόμενο ματς, με την Μπεϊτάρ, είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα χωρίς αλλαγές από πέρσι και μην ξεχνάτε πως ο προγραμματισμός όταν γινόταν τον Απρίλιο και τον Μάιο ήταν άλλος προπονητής. Επειδή το είδα και αυτό. Η Μπεϊτάρ έχει μία συγκεκριμένη δυναμική, αλλά όταν έχεις μία ομάδα απέναντι σου και εσύ πρέπει να κάνεις νέα ομάδα από την αρχή, έχεις συγκεκριμένα προβλήματα. Ως νέα ομάδα, θέλαμε περισσότερο χρόνο και αντιμετωπίσαμε μία ομάδα πιο έτοιμη από μας. Αν θέλετε να μιλήσουμε με γεγονότα, η κατοχή ήταν μοιρασμένη στο 1ο ματς, δεν απειληθήκαμε και είχαμε περισσότερες ευκαιρίες.
 
Στον επαναληπτικό δεν μπορούσε η ομάδα να βάλει στον υπολογιστή ένα αμυντικό πλάνο. Έπαιξε ρόλο ο ανθρώπινος παράγοντας. Υπήρξαν ατομικά λάθη και η ομάδα έπρεπε να ρισκάρει. Εκεί δεν μπορείς να γράφεις για τεράστια αμυντικά κενά ενώ ήξερες πως η ομάδα ήθελε τρία γκολ και θα έπρεπε να ρισκάρει. Η ομάδα έδειξε πως έχει ψυχικά αποθέματα, όμως για τον α’ ή β’ λόγο αυτό δεν έγινε. Δεν μπορείς να έχεις εικόνα αξιολόγησης μετά από τέσσερα ματς. Δεν κρύβομαι, στο 2ο ματς είχαμε 56% κατοχή και η Μπεϊτάρ έφτιαξε εφτά φάσεις ενώ εμείς πέντε. Το κριτήριο αξιολόγησης θα έρθει όταν έχουμε μπροστά μας την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα του 0-1 στο Ισραήλ δεν είναι μια πραγματικότητα που θα θέλαμε να κινηθούμε».
 
Δεν μπορείς να έχεις εικόνα αξιολόγησης μετά από τέσσερα παιχνίδια. Αυτά είναι γεγονότα. Και γιατί αγωνίστηκε έτσι η ομάδα και τον τρόπο που έπαιξε. Εγώ δεν έχω κριτήριο αξιολόγησης μετά από τέσσερα παιχνίδια. Έχουμε σταθερές βάσεις και με αυτό τον τρόπο θα πορευτούμε.
 
Για να μην νομίζετε ότι κρύβομαι στον επαναληπτικό είχαμε 56% κατοχή και η Μπεϊτάρ 44%. Είχαν 7 προσπάθειες στον στόχο και εμείς 5 τελικές προσπάθειες. Δεν πρέπει να είμαστε ισοπεδωτικοί. Η ομάδα θα βελτιωθεί γι’ αυτό να είστε σίγουροι. Το να λέμε ότι η ομάδα δεν έπαιξε καλά υπάρχουν και αιτίες αλλά είναι και θέμα timing.
Για το αν είναι ικανοποιημένος από τις κινήσεις του Κάρβερ στο παιχνίδι:
Με βάση τη φιλοσοφία που θέλουμε να έχει η ομάδα, θα πρέπει να επιβάλλεται. Δεν μπορεί να παίξει κλεφτοπόλεμο. Αυτό που πιστεύουμε πως ταιριάζει στην Ομόνοια είναι να επιτίθεται. Ο προπονητής επέλεξε έναν συγκεκριμένο σχηματισμό. Όταν χρειάστηκε να διαφοροποιήσει τον σχεδιασμό του το έκανε.
 
Και επειδή γίνεται μεγάλη κουβέντα γιατί δεν έπαιξε ο ένας και ο άλλος, σίγουρα υπάρχουν χίλιες απόψεις. Ο κ. Κάρβερ απέδειξε ότι δεν είναι δογματικός. Το να πούμε ότι δεν έβαλε τον ένα και τον άλλο, υπάρχουν πολλοί λόγοι που επιλέγει ένας προπονητής. Οι αποφάσεις του προπονητή είχαν ποδοσφαιρική λογική.
 
Σίγουρα το παιχνίδι δεν πήγε όπως θέλαμε όμως ήμασταν μέχρι το τέλος μέσα στην πρόκριση, κυνηγούσαμε την πρόκριση. Μέχρι και το τελευταίο λεπτό είχαμε ευκαιρίες για γκολ στο Ισραήλ. Οι φάσεις των Αγκάγιεφ και Σέρινταν είναι χαρακτηριστικέ.
 
Για τον Χριστοφή:
Αν έμπαινε ο Δημήτρης μέσα που δεν είναι απόλυτα έτοιμος και τραυματιζόταν στα 5’-10’ θα γράφατε ότι ήταν εγκληματική απόφαση. Ο λόγος που δεν έπαιξε ο Χριστοφή ήταν ο βαθμό ετοιμότητας. Ο ποδοσφαιριστής που θα μπει μέσα πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο φορτίο προπόνησης για ν’ αντέξει τους ρυθμούς του αγώνα.
 
Για το ποια είναι η επόμενη μέρα στην Ομόνοια:
«Η επόμενη μέρα είναι πως η ομάδα προσπαθεί να βάλει τις βάσεις και τη δομή για να γίνει η ομάδα που θέλουμε. Δεν είναι κάτι που ήρθε στην επιφάνεια τώρα. Είναι αυτό που λέγαμε από την αρχή. Αυτή είναι η κατεύθυνση που έχουμε. Είναι τεράστιο πλήγμα για τα οικονομικά μας, και αυτό που λέγεται πως δεν την ενδιέφερε να προχωρήσει στην Ευρώπη, δεν έχει λογική. Για να έχουμε ολοκληρωμένο το ρόστερ, θα έπρεπε να είχαμε περισσότερο χρόνο. Το εάν είναι επιτυχημένο ή όχι, δεν θα φανεί τώρα. Τις άμεσες ανάγκες που είχαμε και προκλήθηκαν στην πορεία και το αν ήταν επιτυχημένες ή όχι θα φανούν σε βάθος χρόνου. Δώσαμε τεράστιο βάρος στο κομμάτι της Ευρώπης, αλλά είχαμε να χειριστούμε και ένα κομμάτι του πως θα αντιμετωπίζαμε αυτή την κατάσταση».
 
Για το γεγονός πως αποχώρησε το περσινό αμυντικό δίδυμο: 
Ο Ρούνιε είχε συμβόλαιο και πωλήθηκε γιατί είχε όρο στο συμβόλαιο του. Πήγαμε για προετοιμασία έχοντας στο πλάνο μας τον Ρούνιε. Είχαμε δύο κεντρικούς αμυντικούς (Ρούνιε-Όρσουλιτς) και ψάχναμε τον αντικαταστάτη του Ρομαρίκ.
 
Με την αποχώρηση του Ρούνιε αναγκαστικά έπρεπε να βιαστούμε. Ο Νασιμέντο ήρθε δύο βδομάδες πριν το παιχνίδι και όχι τέσσερις μέρες όπως γράφτηκε.
 
Κρίθηκε ότι ο Μπρούνο έχει την ικανότητα για τον τρόπο που θέλαμε να παίξουμε. Το ανθρώπινο λάθος όμως είναι μέσα στο παιχνίδι.
Για το γεγονός πως ενώ υπάρχουν οι Σοϊλέδης, Παντελιάδης προτιμήθηκε να παίξει ο Μαργκάσα και δεν αγωνίστηκε στην θέση του Φλορέσκου που αποδίδει καλύτερα:
«Αυτή είναι ανάλυση που θα αφορούσε τον προπονητή. Ο Παντελιάδης μπορεί να αγωνιστεί στις δύο θέσεις της άμυνας. Ξέρουμε τα χαρακτηριστικά και θέλαμε να έχουμε συνοχή με τον Μαργκάσα που ήταν από πέρσι στην ομάδα. Ο προπονητής επέλεξε τον Παντελιάδη στο πρώτο, στο δεύτερο τον Νασιμέντο και ήθελε τον Μαργκάσα να κρατήσει τις ισορροπίες στα νέα πρόσωπα στην άμυνα. Είναι όμως θέματα του προπονητή αυτά».
 
Για την αποχώρηση του Οικονομίδη:
«Εγώ σας είχα πει για το Γιώργο, μου εξέφρασε τον προβληματισμό του πριν ξεκινήσει η προετοιμασία, το ίδιο έγινε και μετά που ξεκινήσαμε. Είχαμε 3 ώρες συζήτησης, έθεσε ένα απλό ζήτημα. Θέλω να αποχωρήσω από την ομάδα. Κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα. Εάν μας φέρεις το αντάλλαγμα, τότε μπορείς να ακολουθήσεις το δρόμο που θέλεις. Αυτό έχει να κάνει με μία ξεκάθαρη θέση του συλλόγου. Εδώ μένουν όσοι έχουν και τη ψυχή τους εδώ».
 
Για τις ευθύνες του ιδίου:
«Ο κάθε ένας έχει τις ευθύνες του. Ο καθένας είναι κρίκος στην αλυσίδα. Δεν έχει τον πλήρη έλεγχο ο Νταμπίζας. Αρμοδιότητες συγκεκριμένες έχω. Δεν μπορώ να μπω στα αποδυτήρια και να πω το ένα και το άλλο. Το πιο σημαντικό που πρέπει να περάσει είναι πως οι παίκτες έχουν συγκεκριμένες ευθύνες, ο φροντιστής έχει τις δικές τους ευθύνες στο δικό του κομμάτι, το ίδιο και ο τεχνικό διευθυντής. Ο καθένας θα αναλάβει το μερίδιο που του αναλογεί. Δεν θα κρυφθούμε ποτέ πίσω από αυτό».
 

Για το σε ποιες γραμμές θα γίνει η ενίσχυση;

«Πάντα η διαδικασία αφορά και τις 3 γραμμές, θα έχουμε την ομάδα έτοιμη το κατάλληλο χρονικό σημείο. Ο κόσμος να είναι ήσυχος. Οι ανάγκες της ομάδας καταγράφονται καθημερινά και δεν αφορά θέσεις».

  

Δειτε Επισης

«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα