Tαξιδιωτικός οδηγός για το Τρόντχαϊμ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΡΕΠΟΡΤΕΡ Οnline: Στέλιος Στέλιου
 
Η πόλη και ο δήμος του Τρόντχαϊμ στην Νορβηγία προστίθεται στο χάρτη των ευρωπαϊκών ταξιδιών του ΑΠΟΕΛ, μιας και εκεί εδρεύει η Ρόσενμποργκ αντίπαλος των γαλαζοκιτρίνων στο γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Βρίσκεται στην κομητεία του Σορ-Τρόντελανκ στο κέντρο περίπου της Νορβηγίας. Είναι ο τρίτος μεγαλύτερος σε πληθυσμός δήμος της Νορβηγίας με 184.960 κατοίκους (σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή τον περασμένο Ιανουάριο).

Λόγω του ότι βρίσκεται αρκετά βόρεια, το καλοκαίρι ο ήλιος ανατέλλει στις 03:00 και δύει περίπου στις 23:40. Το διάστημα 20 Μαΐου με 20 Ιουλίου δεν σκοτεινιάζει σχεδόν καθόλου. Το χειμώνα ο ήλιος ανατέλλει στις 10:00 και δύει στις 14:30.
 
Η πιο κάτω φωτογραφία τραβήχτηκε στις 23:42 ώρα Νορβηγίας.
 
 
Eνώ στις 03:30 ήταν έτσι:

Η Νορβηγία δεν είναι μέλος της ευρωπαϊκής ζώνης. Το νόμισμα που χρησιμοποιείται είναι η νορβηγική κορώνα. Ένα ευρώ ισοδυναμεί με 9,39 νορβηγικές κορώνες. Η Νορβηγία σε σχέση με την Κύπρο είναι μία ώρα πίσω.
 

Ο καιρός
Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις παρουσιάζεται αυξομείωση της θερμοκρασίας και αλλαγή των καιρικών συνθηκών από τη μία μέρα στην άλλη.. Την Δευτέρα, πρώτη ημέρα της αποστολής στο Τρόντχαϊμ, υπήρχε ηλιοφάνεια με νεφώσεις, ενώ ήταν αισθητά τα υψηλά επίπεδα υγρασίας. Η ψηλότερη θερμοκρασία υπολογίζεται στους 27ο και η χαμηλότερη στους 16ο. Την Τρίτη αναμένεται πτώση στους 17ο και 11ο αντίστοιχα που θα συνοδευτεί με βροχή. Την Τετάρτη, ημέρα του αγώνα, παρουσιάζεται μικρή άνοδος (20ο-12ο) και βροχές.
 

NTNU
Στο Τρόντχαϊμ στεγάζεται και το δεύτερο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Νορβηγίας, που έχει ετήσιο προϋπολογισμό περίπου 7,6 δολάρια. Πρόκειται για το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΝΤΝU) που εξειδικεύεται στην τεχνολογία και τις θετικές επιστήμες. Επίσης, προσφέρει σπουδές σε ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, οικονομικά, επιστήμες υγείας, εκπαίδευση, αρχιτεκτονική και αισθητική κ.α. Τα μαθήματα παρακολουθούν περίπου 39.000 φοιτητές, οι μισοί εκ των οποίων παρακολουθούν σπουδές στην τεχνολογία και τις θετικές επιστήμες. Τρεις χιλιάδες είναι διεθνείς φοιτητές, ενώ υπάρχουν δεκάδες προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών. Το 2016 το πανεπιστήμιο αποτελείται από 14 σχολές και 70 τμήματα. Το πανεπιστήμιο δίνει κάθε χρόνο 380 διδακτορικούς τίτλους, με ποσοστό 44% σε γυναίκες.

Βόλτα και βραδινή έξοδο
Υπάρχουν διάφορες επιλογές για φαγητά.  Πίτσα, χάμπουργκερ, στυλ ταβέρνας κ.α. Οι τιμές είναι σαφώς ψηλότερες από την Κύπρο. Σύμφωνα με αναφορές στο διαδίκτυο μία καλή επιλογή στην περιοχή για καλό φαγητό και ποτό είναι το «Mikrobryggeri», το οποίο βρίσκεται σχεδόν 1km από το «Clarion Hotel & Congress Trondheim» όπου βρίσκεται η δημοσιογραφική αποστολή και ορισμένοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ.  Για σουβλάκι, υπάρχουν διάφορες επιλογές με τις αναφορές να σημειώνουν ότι όλα τα καταστήματα σερβίρουν την ίδια ποιότητα και περίπου στις ίδιες τιμές – περίπου 90 ΝΚ για ένα σουβλάκι. Μία επιλογή είναι το «1001 Natt», ένα χιλιόμετρο από το ξενοδοχείο.
 

To πιο κοντινό μέρος είναι το «Αstrum Grill & Raw Bar». Οι επιλογές για φαγητό είναι από την ευρωπαϊκή, σκανδιναβική, αμερικάνικη και νορβηγική κουζίνα.
 
 
Στο Bakklandet, το παλιό τμήμα του Τροντχάϊμ, βρίσκεται η μπυραρία «Taps Trondheim», στην οποία προσφέρεται η δική της μπύρα (Monkeybrew), αλλά υπάρχουν και άλλες επιλογές. Συστήνονται ακόμη: «Βari», «Raus», «Tulla Fischer». Εννοείται ότι υπάρχουν και άλλα εστιατόρια και τόποι για νυχτερινή έξοδο.  Πάντως, στη ψεσινή (25/07) μας βόλτα στην περιοχή ήταν σχεδόν άδεια η περιοχή. Υπήρχαν άτομα να περιφέρονται στα διάφορα μαγαζιά, όμως σε πολύ χαλαρά επίπεδα.
 

 

 

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League