Ηττημένος αλλά όχι χαμένος (vid+pic)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΡΕΠΟΡΤΕΡ Οnline: Στέλιος Στέλιου
 
«Φλέρταρε» με τη συντριβή ο ΑΠΟΕΛ, όμως κατάφερε στο τέλος να σκοράρει στο στάδιο «Λέρκενταλ» και παρά την ήττα 2-1 θα διεκδικήσει την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ στη ρεβάνς του ΓΣΠ την ερχόμενη Τρίτη (02/08).
 
Η Ρόσενμποργκ παρουσίασε τις αρετές της στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κλειδώνοντας τις επιλογές του ΑΠΟΕΛ και με συνεχείς επελάσεις στην εστία του Βάτερμαν επιχείρησε να «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση από τον πρώτο αγώνα.

Μέχρι το ημίχρονο βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0 και με την αδυναμία του ΑΠΟΕΛ να επιτεθεί ορθόδοξα, φάνταζε πιθανόν το σκορ να μεγαλώσει.

Οι γαλαζοκίτρινοι βελτιώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως μετά την είσοδο των Ορλάντι και Εφραίμ. Μάλιστα, ο δεύτερος πέτυχε και το γκολ της μείωσης του σκορ.
 
 
 
Αδράνεια και προβάδισμα οι Νορβηγοί
Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, μετά το 10’ η Ρόσενμποργκ επέβαλε το ρυθμό της στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να ξεγελάσει την αμυντική λειτουργία των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ και να γίνει απειλητική.
Οι γηπεδούχοι αν και φαινόταν πιο δημιουργικοί από τον άξονα με τον Γένσεν, εντούτοις στην πρώτη καλή οργανωμένη τους προσπάθεια στο 22’ βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα εκμεταλλευόμενοι και την αδράνεια στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ, μιας και ο Σκιέλβικ έφυγε από τα αριστερά πέρασε την μπαλιά στην περιοχή και ο Γκίτγερ ανενόχλητος έκανε το 1-0.
 
 
 
Σωτήριες αποκρούσεις Βάτερμαν
Ο ΑΠΟΕΛ φαινόταν να βρει απαντήσεις στις γρήγορες επελάσεις των παικτών της Ρόσενμποργκ, η οποία ισχυροποιήθηκε μετά το άνοιγμα του σκορ και κυνήγησαν και δεύτερο τέρμα. Μπορούσε να το κάνουν άμεσα μίας και στο 24’ ο Χέλαντ έφυγε πίσω από την πλάτη της άμυνας όμως ο Βάτερμαν απέτρεψε την παραβίαση της εστίας του. Ο πορτιέρε της ομάδας της Λευκωσίας έκανε διπλή απόκρουση στο 29’ σε συνεχόμενα σουτ των Ντε Λάνλαϊ και Χέλαντ, ενώ το τρίτο σουτ έκανε ο Γένσεν με τον Καρλάο να αποκρούει προ της γραμμής.
 
 
 
 
Και δεύτερο στο φινάλε
Το κακό παράγινε για τον ΑΠΟΕΛ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45+1’), μιας και ο Μίτσγιε έδωσε στον Σκιέλβικ ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0 δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα στην ομάδα του.
 
 
 
 
Δεν έβρισκε τρόπους
Ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε το δεύτερο προσπαθώντας να κρατήσει περισσότερο την μπάλα και να μπορέσει να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία. Δεν έβρισκε όμως τον τρόπο να πλησιάσει τα καρέ της Ρόσενμποργκ. Αντιθέτως, οι Νορβηγοί σε κάθε επίθεσή της δημιουργούσαν κινδύνους και στο 58’ έφτασαν κοντά σε ένα τρίτο τέρμα μιας και μετά από κόρνερ ο Ρεϊγκιουνσεν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
 
Μείωση με Εφραίμ
Οι αλλαγές του Κρίστιανσεν, πρώτα με Ορλάντι και έπειτα με Γιαννιώτα, άρχισαν σιγά-σιγά να αποδίδουν καρπούς. Στο 67’ μετά από σέντρα του Γιαννιώτα οι αμυντικοί της Ρόσενμποργκ δεν μπόρεσαν να διώξουν την μπάλα και ο Εφραίμ, ο οποίος δύο λεπτά προηγουμένως πέρασε στον αγώνα στη θέση του Βάντερ, με σουτ μείωσε σε 2-1.
Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός άρχισε να πέφτει. Ο Κρίστιανσεν πέρασε στον αγώνα και τον Ιγκόρ ντε Καμάργκο. Ο Βραζιλιάνος αν και έδειξε να έχει καλές κινήσεις, όμως μπήκε σε χρόνο που στο παιχνίδι άρχισαν να πέφτουν οι ρυθμοί. Μπορούσε πάντως να χριστεί σκόρερ στο 90' όμως δεν βρήκε την μπάλα προ κενής εστίας, έτσι το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα.
 
Γκολ: 22’ Γκίτγερ, 45+1’ Σκιέλβικ / 67' Εφραίμ
Κίτρινες: Σβένσον / Αστίθ, Καρλάο
 
Ρόσενμποργκ (Κάρε Ίνγκεμπριγκτσεν): Κουαράσι, Σβένσον, Ρεγκινίουσεν, Ειγιόλφσον, Γένσεν, Κονράντσεν, Γκίτγερ, Ντε Λανλάι (75' Μπακένγκα), Σκιέλβικ, Μίτσγιε (79' Bίλγιαλμσον), Χέλαντ
 
ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Ν. Αλεξάνδρου, Αστίθ, Καρλάο, Αρτυματάς (59' Ορλάντι), Μοράις, Βινίσιους, Βάντερ (65' Εφραίμ), Γιαννιώτας, Πιέρος Σωτηρίου
Διαιτητής: Σλάβκο Βίνσιτς (Σλοβακία)
  

 

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League