Ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι φαβορί κόντρα στη Ρόσενμποργκ των 11 εμφανίσεων σε Ομίλους

Οπωσδήποτε ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι φαβορί απέναντι στη Ρόζενμποργκ, ούτε στο «Λέρκενταλ», ούτε για την πρόκριση. Την προηγούμενη φορά που οι γαλαζοκίτρινοι δεν ήταν φαβορί στον γ’ προκριματικό, πέρασαν (αποκλείοντας την Παρτίζαν). Για να περάσει και τώρα η ομάδα του Κρίστιανσεν πρέπει να μην χάσει στη Νορβηγία ή να πάρει ένα σκορ που να ανατρέπεται στο ΓΣΠ - τυχόν ήττα με 1-0 ανατρέπεται.  Θα πρέπει όμως οι πρωταθλητές να:

1. Βελτιώσουν την άμυνά τους
2. Αξιοποιήσουν τις λίγες φάσεις που θα βρουν
3. Έχουν σε καλή μέρα παίκτες – κλειδιά, όπως Ντε Βινσένστι, Γιαννιώτας

Ο Κρίστιανσεν έχει και ένα προσωπικό στοίχημα: να γίνει ο πρώτος προπονητής που θα πάει καλά στα προκριματικά μόλις ανέλαβε την ομάδα, κάτι στο οποίο απέτυχαν οι Σέρτζιο και Πασιένσια.

Η Ρόσενμποργκ των 132 αγώνων σε Champions League / Κύπελλο Πρωταθλητριών, με 37% ποσοστό νικών, σίγουρα δεν είναι η ομάδα των 90s που έπαιξε οκτώ συνεχόμενες φορές στους Ομίλους (από τη σεζόν 1995-96 έως τη σεζόν 2002-03), επί συνόλου 11 εμφανίσεων σε Ομίλους (η τελευταία τη σεζόν 2007-08), αλλά ούτε και η ομάδα που απέκλεισε η ΑΕΚ στα πλέι οφ του Europa League της περιόδου 2011-12.

Μετά από πέντε χρόνια ξηρασίας, πήρε το πρωτάθλημα του 2015 και το συνδύασε με την παρουσία στους Ομίλους του Europa League τη σεζόν 2015-16, παίζοντας σε Όμιλο πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2012-13. Μάλιστα πέρσι μπήκε στους Ομίλους ξεκινώντας από τον α’ προκριματικό, αποκλείοντας κατά σειρά τις Βίκινγκουρ (Ν. Φερόε), Ρέικιαβικουρ (Ισλανδία), Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία) και Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία).

Πήρε το πρώτο της πρωτάθλημα -επί συνόλου 23 (ρεκόρ)- το 1967 και έκτοτε τα μεγαλύτερα διαστήματα που έμεινε χωρίς το στέμμα ήταν από το 1971 έως το 1985 και από το 2010 έως το 2015.

Η ομάδα έχει έδρα το Τρόντχαϊμ, που με 187.333 κατοίκους είναι η τρίτη πιο μεγάλη πόλη στη Νορβηγία των 5.2 εκατ.

Στο ρόστερ υπάρχουν τρεις Ισλανδοί διεθνείς, όμως κανένας δεν ήταν στο πρόσφατα EURO, τρεις Δανοί (ο ένας διεθνής), όπως επίσης ο Εσθονός διεθνής τερματοφύλακας Λόντακ, που είναι βασικός, ο Αυστραλός (με ελληνικό διαβατήριο) μπακ Γκέρσμπαχ και ο Κοσοβάρος Ρασάνι, ππου αποκτήθηκε φέτος από την Μπρόντμπι (δεν έπαιξε κόντρα στη Νόρκεπινκ).
 

Πάντως ο Δανός Γκίτκγαερ μπορεί να μην είναι διεθνής, αλλά αποκτήθηκε πριν έξι μήνες, είναι 26 χρόνων και σκοράρει με μεγάλη συχνότητα.
 

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League