Πετεβίνος: «Το όνομα του Ντε Βινσέντι πουλάει»

Για το παιχνίδια με την Ρόσενμποργκ στην Νορβηγία και τον επαναληπτικό της ερχόμενης Τρίτης (2/7) μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ.
 
Ο Νεκτάριος Πετεβίνος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Super Sport FM, απάντησε και στη φημολογία που ξέσπασε με αφορμή τον αποκλεισμό του Ντε Βινσέντι από την αποστολή της αναμέτρησης στο στάδιο «Λέρκενταλ».
 
Για το παιχνίδι με την Ρόσενμποργκ:
«Να ξεκινήσω από το δεύτερο σκέλος που είναι το αποτέλεσμα και στο τέλος της ημέρας είναι αυτό που μετρά στο ποδόσφαιρο. Είναι μια ήττα που χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη ήττα ποδοσφαιρικά σε διπλές αναμετρήσεις και μας αφήνει πολλές ελπίδες για την υπόθεση πρόκριση και αυτό ήταν ένα από τα ζητούμενα. Να πάρουμε δηλαδή ένα αποτέλεσμα που θα μας έδινε μεγάλες πιθανότητες να διεκδικήσουμε την πρόκριση στην Λευκωσία. Όσο για την εμφάνιση σαφώς και χρίζει ανάλυσης.
 
Το ΑΠΟΕΛ έδειξε δύο  πρόσωπα αυτό του πρώτου ημιχρόνου που προσεγγίσαμε με μια διαφορετική τακτική αλλά δεν μας βγήκε, φανέρωσε τα πλεονεκτήματα του αντιπάλου και έκανε την ομάδα μας δύσκαμπτη και σαφώς την εικόνα του β’ ημίχρονου που υπήρξε μια διαφορετική εικόνα, αυτή που ο ΑΠΟΕΛ έχει δουλέψει τον τελευταίο καιρό και μπόρεσε να αποδώσει στον αγωνιστικό χώρο με πιο επιθετική καλή λειτουργία αλλά και αμυντικά, καθώς κινδυνέψαμε ελάχιστα. Είναι πράγματα αυτά που χρίζουν ανάλυσης από τους ειδικούς, εμείς μένουμε με την τελική εικόνα και θέλουμε να είμαστε ακόμα πιο βελτιωμένοι. Παρά την ήττα υπάρχουν αρκετά θετικά που βγαίνουν μέσα από την δουλειά που γίνεται, τόσο σε θέμα αντοχής και ρυθμούς. Ο ΑΠΟΕΛ του β’ ημιχρόνου φάνηκε πως ίσως και να υπερίσχυσε του αντιπάλου του. Αυτό μας αφήνει αισιοδοξία μηνύματα, όπως και η εμπειρία και το κίνητρο που υπάρχουν στην ομάδα ήταν αυτά που έφεραν το γκολ».
 
Για τις αλλαγές που έγιναν και άλλαξαν την εικόνα του ΑΠΟΕΛ
«Εγώ θα εστίαζα κυρίως στα δύο πρόσωπα που έδειξε το ΑΠΟΕΛ στο τακτικό κομμάτι, Δεν έπαιζε μόνο ο Ορλάντι και ο Εφραίμ μέσα στον αγωνιστικό χώρο από ο β’ ημίχρονο και μετά αλλά όλοι οι ποδοσφαιριστές. Όπως είπα και πριν αμυντικά κινδυνέψαμε ελάχιστα και επιθετικά από πλευράς Γιαννιώτα ήμασταν πιο απειλητικοί. Είδαμε καλύτερη παρουσία και από τους ανασταλτικούς μέσους και από τα ακραία μπακ, ενώ και ο Βινίσιους με τον Μοράις έλεγχαν τον χώρο του κέντρου. Το ποδόσφαιρο είναι καθαρά θέμα αποτελέσματος. Είναι μια ήττα, η οποία μας δίνει όμως αυξημένα ποσοστά στην υπόθεση πρόκριση και μπορούμε να προσεγγίσουμε το παιχνίδι με τα δικά μας ατού. Είναι διαφορετικό το παιχνίδι πριν να αγωνιστείς με μια ομάδα και διαφορετικό όταν ήδη έχεις αγωνιστεί μαζί της».
 
Για το κάλεσμα του προέδρου στον κόσμο 
«Το κάλεσμα του προέδρου έχει να κάνει καθαρά με το να ενισχύσουμε το δικό μας πλεονέκτημα στις κερκίδες. Οτιδήποτε θα συμβεί σε ένα ματς, θα συμβεί στον αγωνιστικό χώρο. Είδαμε την έδρα της Ρόζενμποργκ αλλά δεν έχει καμία σχέση με την ατμόσφαιρα που θα μπορούσε να δημιουργήσει το ΑΠΟΕΛ. Ήδη τα μηνύματα από τον κόσμο είναι έντονα. Έχουμε ξεπεράσει τις 3 χιλιάδες μεμονωμένα εισιτήρια και σε συνδυασμό με τα 6800 εισιτήρια διαρκείας έχουμε αυτή την στιγμή γύρω στις 9 χιλιάδες που έχουν εξασφαλίσει θέση. Είμαι βέβαιος πως η αύξηση θα είναι κατακόρυφη. Το μήνυμα που θέλω να στείλω στον κόσμο είναι να προαγοράσουν τα εισιτήρια τους γιατί πάρα πολύς κόσμος έρχεται τελευταία στιγμή να προμηθευτεί το εισιτήριο τους που δεν είναι κάτοχοι loyaltycards. Το προτιμότερο και το πιο εύκολο για να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος είναι να προαγοράσει το εισιτήριο του και ελπίζω να ξεπεράσουμε τον αριθμό των 15χιλιάδων οπαδών που θα βρεθούν στο ΓΣΠ».

Για τον Ντε Βινσέντι 
«Η ίντριγκα και η θεωρία σε αυτό τον τόπο γίνονται ουσιαστικά για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος σε κάτι το οποίο θεωρεί σκοτεινό, γκρίζο ενώ από πλευράς της ομάδας ήμασταν από την πρώτη στιγμή εντελώς ξεκάθαροι. Ο ποδοσφαιριστής ξεκαθάρισε το πρωί στον ιατρό ότι ήταν αδιάθετος, καθώς δεν κοιμήθηκε καλά το βράδυ. Το μεσημέρι δεν ένιωθε καλά και του δόθηκαν παυσίπονα και από τις δύο το μεσημέρι που ο προπονητής γνώριζε πως δεν είχε έτοιμο τον ποδοσφαιριστή τον έθεσε εκτός αποστολής, όπως θα έκανε με τον κάθε ποδοσφαιριστή. Κανένας προπονητής δεν θα επέλεγε ένα ποδοσφαιριστή που δεν θα ήταν 100% έτοιμος. Τώρα το οτιδήποτε άλλο ακούγεται και γράφεται ανήκει ξεκάθαρα στην σφαίρα της φαντασίας. Το όνομα του Ντε Βινσέντι πουλάει τόσο στο ΑΠΟΕΛ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο και εξυπηρετεί έτσι στις όποιες θεωρίες ακούγονται¨.
 
Για τον Λάγο:
«Ο Λάγο έμεινε στην Κύπρο για να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα προπόνησης. Χρειάζεται ακόμη κάποιο χρόνο και θα χρησιμοποιηθεί όταν θα είναι έτοιμος και θα μπορεί να προσφέρει περισσότερο από κάποιο που αγωνίζεται σε αυτή την θέση».
 
Για τον Αλωνεύτη και τον αποκλεισμό του από τη 18άδα
«Είναι θέμα του προπονητή, τώρα είναι ο Αλωνεύτης την άλλη φορά θα είναι κάποιος άλλος, οι επιλογές είναι τέτοιες που δεν μπορούν να χωρέσουν όλες».
 
 

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League