Ουέντελ Λίρα: νίκησε τον Μέσι και σταμάτησε τη μπάλα... (vids)

Ο 27χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός είχε πολύ τρακ. Η σύζυγός του τον συνόδευσε στο μακρύ ταξίδι από την πόλη Γκοϊάς της πατρίδας του μέχρι τη Ζυρίχη. Ήταν ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους. Δίπλα τους ο Μέσι, ο Ρονάλντο, ο Νεϊμάρ, ο Ινιέστα, ο Σέρχιο Ράμος, ο Πογκμπά. Η καρδιά του χτυπούσε δυνατά καθώς πλησίαζε η ώρα για να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Στο μυαλό του Λίμα στριφογύριζε ο λόγος για τον οποίο ήταν ανάμεσα σε όλους τους σταρ του αθλήματος. Ένα γκολ, το καταπληκτικό «ψαλιδάκι του» στο παιχνίδι της Ατλέτικο Γκοϊανένσε με την Γκοϊανέσια.  

Ο Χιντετόσι Νακάτα ανοίγει το φάκελο και ανακοινώνει τον νικητή. Ακούει το όνομά του. Η σύζυγός του ξεσπά σε λυγμούς. Πίσω στην πατρίδα, οικογένεια, συγγενείς και φίλοι ξεσπούν σε πανηγυρισμούς. Ουδείς μπορεί να πιστέψει ότι ο Λίμα νίκησε τον Μέσι και είναι αυτός στον οποίο απονεμήθηκε το «Βραβείο Πούσκας» για το καλύτερο γκολ του 2015. Ψήφισαν 1,6 εκατομμύριο άνθρωποι μέχρι και λίγα λεπτά πριν από την ανακοίνωση και ο Βραζιλιάνος, που δεν αγωνιζόταν καν σε ομάδα της πρώτης κατηγορίας στην χώρα του, έκανε την μεγάλη ανατροπή στο νήμα και κέρδισε με 46,7 %. Δεύτερος ήταν ο Αργεντινός με 33,3 % και τρίτος ο Φλορέντσι με 7,1 %.

Ο Λίρα προσπαθεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Ευχαριστεί πρώτα τον Θεό. Μετά την οικογένειά του, τους δικούς του ανθρώπους. Μίλησε για τα είδωλά του, που τα είχε απέναντί του και μέχρι τώρα τα έβλεπε μόνο στα βιντεοπαιχνίδια. Έκανε αναφορά στον Δαβίδ και στον Γολιάθ. Ο Μέσι, ο Ρονάλντο, ο Μαρσέλο, ο Ετό, o Κακά συγκινούνται μαζί του και τον χειροκροτούν. Αυτή είναι η πραγματική χαρά του ποδοσφαίρου. Στο τέλος όλοι έχουν την ευκαιρία να διακριθούν... Ακόμα κι αν οι αντίπαλοι κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ. Η χαρά του παιχνιδιού δεν είναι στα χρήματα. Λίγα χρήματα είχε να διαθέσει ο Ουέντελ σε έναν ράφτη στην περιοχή του για να φτιάξει το κοστούμι που φορούσε. «Δεν το έβαλα στη βαλίτσα για να μην τσαλακωθεί. Θα το κρατώ μαζί μου» είπε αναχωρώντας.  

«Η δική του ιστορία είναι πολύ πιο δύσκολη από τη δική μου. Άξιζε το βραβείο. Ο Θεός του το έδωσε για κάποιο λόγο. Είναι η ιστορία του Καράτε Κιντ. Είναι φανταστικός» είπε για τον συμπατριώτη του ο Νεϊμάρ. «Νόμιζα ότι έκαναν λάθος. Δεν το πίστευα. Είμαι τόσο περήφανη γι' αυτόν.Θα τον περιμένω στο αεροδρόμιο για να τον κάνω μια μεγάλη αγκαλιά» ήταν τα λόγια της μητέρας του, που έκανε δηλώσεις με δάκρυα στα μάτια. 

Το βραβείο δεν άλλαξε ούτε τη ζωή ούτε την καριέρα του Λίρα, ο οποίος μερικούς μήνες μετά από εκείνη την αξέχαστη για τον ίδιο βραδιά ανακοίνωσε ότι θα «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του, λόγω προβλημάτων με τραυματισμούς, αλλά κυρίως νιώθει κουρασμένος από ψεύτικες υποσχέσεις παραγόντων. «Είμαι 27 χρόνων, έχω κάνει επτά χειρουργεία. Δεν είναι εύκολο. Κουράστηκα, επίσης, από πολλά ψέματα και απο το να γίνομαι αντικείμενο εκμετάλλευσης από διάφορους» είπε. Θα αφοσιωθεί στα... βιντεοπαιχνίδια. 

 

 

Δειτε Επισης

Πρώην παίκτης της Άρσεναλ συνελήφθη για εισαγωγή ναρκωτικών αξίας 600.000 λιρών
Παραιτήθηκε από τον πάγκο της Αυστραλίας ο Γκρέιαμ Άρνολντ
Ύμνοι Κριστιάνο Ρονάλντο για τον Γιαμάλ-Kάνει πράγματα που εγώ και ο Μέσι δεν μπορούσαμε στην ηλικία του
ΒΙΝΤΕΟ: Καυγάς σε ζωντανή σύνδεση ανάμεσα σε Μπόμπαν και Ζλάταν-«Ποια είναι η δουλειά σου;»
Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς
Κέιν, Μπαμπέ και Γιλντίζ τα πρόσωπα της πρεμιέρας του Champions League
Champions League: Γιατί Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα μπορούν να παίζουν μαζί στη διοργάνωση