«Ήθελα να σταματήσω την μπάλα στο 4’!»

Πεπεισμένοι ότι άξιζαν ένα καλύτερο αποτέλεσμα από την ισοπαλία βάσει των ευκαιριών που δημιούργησαν (και σπατάλησαν), αλλά ικανοποιημένοι από την εικόνα και την προσπάθεια στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της περιόδου εμφανίστηκαν ο προπονητής και οι παίκτες της Σπαρτάκ μετά το 1-1 με την ΑΕΚ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Αναλυτικά οι τοποθετήσεις τους:
Ντμίτρι Αλένιτσεφ (προπονητής): «Είχαμε προβλήματα στην άμυνα. Γενικά το πρώτο μέρος ήταν χαοτικό. Είναι εξηγήσιμο, διότι ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι μας. Δυστυχώς δεν ήμασταν σε θέση να πετύχουμε δεύτερο γκολ. Σε κάθε περίπτωση, αυτό το παιχνίδι έδωσε τροφή για σκέψη. Θα ήθελα τα λάθη που γίνονται στην άμυνα να ήταν μικρότερα και η αποτελεσματικότητά μας στην επίθεση μεγαλύτερη. Από πλευράς προσήλωσης, ωστόσο, δεν έχω παράπονο από οποιονδήποτε παίκτη, λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες. Λάθη έγιναν, αλλά οι παίκτες έδωσαν όσα τους ζήτησα».
Ντμίτρι Κομπάροφ (αριστερός μπακ): «Είναι δύσκολο να παίξεις ποδόσφαιρο με 40 βαθμούς. Απ’ έξω φάνηκε πως επιλέξαμε αμυντική τακτική, αλλά ο προπονητής μας μίλησε και αρχίσαμε να βάζουμε πίεση στον αντίπαλο. Επειδή η ΑΕΚ παίζει με μεγάλες διαγώνιες μπαλιές, έπρεπε να την εμποδίσουμε και νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν απειλήθηκε η εστία μας. Επίσης είμαι ευχαριστημένος για τις κλασικές ευκαιρίες που δημιουργήσαμε, έστω κι αν δεν τις αξιοποιήσαμε όλες. Το γκολ της ΑΕΚ προήλθε από ατομικά λάθη, τα οποία πάντα γίνονται στο ποδόσφαιρο, ιδίως στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς. Ελπίζω στην έδρα μας να είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι»
Ρόμαν Ζόμπνιν (μέσος): «Δεν συμφωνώ με τον προπονητή μου ότι ήμουν ο καλύτερος παίκτης. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να προσέξεις το ομαδικό παιχνίδι. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες κι έπρεπε να έχουμε κερδίσει, αλλά δεν τις κάναμε γκολ. Αν είχα αξιοποιήσει τις δικές μου,  τότε ίσως να ήμουν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα. Στην ευκαιρία μου στο κόρνερ επιλέξαμε μια διαφορετική κομπίνα απ’ ό,τι συνήθως, διότι ξέραμε πως οι Κύπριοι πιθανότατα είχαν αναλύσει τα παιχνίδια μας. Στην αντίστοιχη στο δεύτερο ημίχρονο, δεν νομίζω ότι έπρεπε να είχα κάνει πάσα. Ήμουν τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, έπρεπε να είχα σκοράρει. Ήταν δύσκολο να παίξεις με τόση ζέστη, αλλά το 1-1 δεν είναι το χειρότερο αποτέλεσμα. Στην έδρα μας θα κάνουμε ακόμη περισσότερες ευκαιρίες. Η ΑΕΚ νομίζω ότι είναι μια ομάδα που στο ρωσικό πρωτάθλημα θα ήταν στο μέσο της βαθμολογίας».
Ντένις Γκλουσάκοφ (αρχηγός): «Είχαμε αναλύσει τον αντίπαλο παρακολουθώντας παιχνίδια του στο μάθημα θεωρίας. Δεν ήταν κάτι το υπερφυσικό αυτό που είδαμε. Υπήρχε μόνο ένας αρνητικός παράγοντας. Η ζέστη. Με 40+ βαθμούς ορισμένοι δυσκολεύονται ακόμη και ν’ ανασάνουν. Εμείς τρέχαμε και υπήρχαν κάποιοι στον πάγκο που είχαν αρρωστήσει από τη ζέστη. Για ποιο λόγο ορίζει η UEFA παιχνίδια σε τέτοια ώρα; Στο πρώτο εικοσάλεπτο κάναμε λάθη στις πάσες, δεν ήμασταν καλά οργανωμένοι, αλλά ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της περιόδου. Σταδιακά ωστόσο πιάσαμε το σωστό ρυθμό. Το 1-1 είναι καλό αποτέλεσμα, αλλά φυσικά θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει καλύτερο. Στο τέλος μας επηρέασε η κούραση. Γνωρίζω ότι 1-1 είχε και λήξει και το προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι μας στην Ευρώπη, απέναντι στη Ζανκτ Γκάλεν, η οποία στον επαναληπτικό μας νίκησε και μας απέκλεισε, αλλά δεν θέλω να το θυμάμαι! Ανήκει στο παρελθόν. Νομίζω πως θα αυξήσουμε την ένταση στον επαναληπτικό, θα τη μετατρέψουμε σε γκολ και θα προκριθούμε. Στη φάση του τέρματος του Ανανίτζε του είπα να κάνουμε ένα διάλειμμα. Ήταν το 38ο λεπτό και η κατάσταση ήταν ζόρικη με τη ζέστη ήδη από το πρώτο τέταρτο. Προσωπικά ήθελα να σταματήσω την μπάλα από το τέταρτο λεπτό! Η κατάσταση βελτιώθηκε μετά το 25’, όταν ο ήλιος έπεσε κάπως, δημιουργήθηκε σκιά και φύσηξε λίγο αεράκι. Μετά ήταν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα».
  

Δειτε Επισης

Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα