Χριστοφή: «Υποχρέωση μου να προσφέρω όσα δεν κατάφερα πέρσι»

Συνέντευξη στο περιοδικό της Primetel, «Primetime» του Αυγούστου έδωσε ο Δημήτρης Χριστοφή.
 
Σε δηλώσεις που έγιναν πριν από τον αποκλεισμό της Ομόνοιας από το Europa League ο Κύπριος διεθνής εξτρέμ των πρασίνων δήλωσε ότι είναι υποχρέωση του να προσφέρει στην Ομόνοια όσα δεν κατάφερε την περσινή περίοδο…
 
Ο ταχύτατος ποδοσφαιριστής τόνισε, μεταξύ άλλων πως η Ομόνοια θα παλέψει μέχρι τέλους για τον τίτλο του πρωταθλητή, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη δυναμική της ομάδας τη νέα σεζόν.
 
Αναλυτικά η συνέντευξη Χριστοφή
Νέα χρονιά και στην ομάδα έγιναν πολλές αλλαγές. Πώς βλέπεις τα πράγματα; 
«Έχουν γίνει αρκετές αλλαγές στην ομάδα. Δουλεύουμε σε ένα πολύ καλό επίπεδο, υπάρχει οργάνωση και επαγγελματισμός. Είμαι αισιόδοξος πως θα είναι μία καλή χρονιά για την Ομόνοια. .Είμαι αισιόδοξος πως θα έχουμε μία ισχυρή ομάδα, που θα διεκδικεί με αξιώσεις τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Θα είμαστε κοντά στην κορυφή και σίγουρα θα δώσουμε τη δική μας μάχη μέχρι τέλους».
 
Από πέρσι επέστρεψες στην Ομόνοια, όμως οι τραυματισμοί δεν σε άφησαν να προσφέρεις αυτά που θα μπορούσες και αυτά που περίμεναν όλοι. 
«Πέρασα πάρα πολλά, δεν θέλω να ρίχνω ευθύνες σε κανένα, θέλω όλο αυτό το σκηνικό να το αφήσω πίσω μου. Έμαθα να είμαι αισιόδοξος και να βλέπω πάντα μπροστά».
 
Τι να περιμένουμε φέτος από τον Δημήτρη Χριστοφή; 
«Δούλεψα πολύ σκληρά όλο αυτό το διάστημα, να είστε σίγουροι ότι με τη βοήθεια του Θεού όσα δεν κατάφερα να προσφέρω την προηγούμενη χρονιά είμαι υποχρεωμένος να τα προσφέρω και να βοηθήσω την ομάδα μου φέτος».
 
Η βία στα γήπεδα είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει εξαλειφθεί. Είδαμε πολλά στο Euro, όπως και στον τελικό κυπέλλου. Πώς νιώθεις όταν βλέπεις αυτές τις εικόνες; 
«Η βία εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων καταστρέφει όχι μόνο τις ομάδες αλλά τους θεατές και τους ίδιους τους αθλητές, καταστρέφει τον ίδιο τον αθλητισμό και τις αρχές του. Η βία στο ποδόσφαιρο εκδηλώνεται με πολλές μορφές και προκαλείται από πολλά αίτια. Δυστυχώς, στον τελικό κυπέλλου αλλά ακόμη και στο EURO ήμασταν μάρτυρες βίας εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου. Τέτοιες ενέργειες ντροπιάζουν τον αθλητισμό, την κοινωνία μας και ταυτόχρονα τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Η βία είναι ένα πολύπλοκο πρόβλημα που πολύ δύσκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί, απαιτείται η συνεργασία μεταξύ κοινωνίας, αθλητικών φορέων και πολιτείας».
 
 
 

Δειτε Επισης

Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα