Η Ιαπωνία και ο ασυνεπής Βάντερ «καίνε» τον Μιλάνοφ

Αγνώριστος στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ είναι ο Ζίφκο Μιλάνοφ. Ο Βούλγαρος δεξιός μπακ δεν θυμίζει σε τίποτα τον ποδοσφαιριστή που είδαμε πέρσι που είχε ως κύρια χαρακτηριστικά την αμυντική σταθερότητα και την εκπληκτική σέντρα, όσες φορές αποφάσιζε να προωθηθεί.
 
Ο 32χρονος μπακ στους αγώνες με TNS στην Ουαλία και Ρόσενμποργκ στη Νορβηγία (το πρώτο ημίχρονο) ήταν η αχίλλειος πτέρνα του ΑΠΟΕΛ. Σαφώς και ο Βούλγαρος διεθνής δεν ξέχασε την μπάλα που ξέρει.
 
Φαίνεται όμως πως επηρεάστηκε πολύ από το γεγονός πως αρχές Ιουνίου ταξίδεψε στην Ιαπωνία με την αποστολή της Εθνικής ομάδας της χώρας του για να λάβει μέρος στο τουρνουά «Kirin Cup».
 
Μάλιστα, ο Ιβάηλο Πέτεφ τον χρησιμοποίησε σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο της φιλικής συντριβής με 7-2 από τους Ιάπωνες. Ο Μιλάνοφ έκανε μόνο λίγες μέρες διακοπές, καθώς τέλος Μαΐου είχε ενσωματωθεί με την Εθνική Βουλγαρίας.
 
Ο Μιλάνοφ δεν έδωσε το παρών στον «Αρχάγγελο» στις 13 Ιουνίου, αλλά πήρε έξτρα άδεια μέχρι τις 18 του μήνα, οπόταν και συνάντησε την αποστολή του ΑΠΟΕΛ στο προπονητικό κέντρο «Mistral» της Πολωνίας, όπου πραγματοποιήθηκε το βασικό στάδιο προετοιμασίας.
 
Οι κοπιαστικές προπονήσεις σε συνδυασμό με την ταλαιπωρία που επέφερε το ταξίδι στην Ιαπωνία επηρέασαν τον Μιλάνοφ και γι’ αυτό είχε μείνει στον πάγκο στον επαναληπτικό με την TNS.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο με την Ρόσενμποργκ ο Βούλγαρος διεθνής ανέβασε την απόδοσή του και σαφώς αν παίζει στο επίπεδο των δυνατοτήτων του πρόκειται για εξαιρετικά ποιοτική επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας. Τι άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο με τους Νορβηγούς; Ο ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν ακριβώς μπροστά του σε ρόλο δεξιού εξτρέμ. Ο Βάντερ εξακολουθεί να μην είναι συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα όταν έχει απέναντι του μπακ που ανεβαίνουν συνεχώς, και ο Σκιέλβικ έκανε άνω-κάτω τη δεξιά πτέρυγα των «γαλαζοκιτρίνων».

Με την είσοδο του Εφραίμ στο παιχνίδι και την μετατόπιση του Γιαννιώτα στη φυσική του θέση, ο Μιλάνοφ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του. 
 
 

Δειτε Επισης

Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα