Ένας άγνωστος «γίγαντας» στην επίθεση του ΑΠΟΕΛ (vid+pic)

Τα τελευταία χρόνια η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ έχει συνηθίσει τους φίλους της ομάδας σε τρανταχτές μεταγραφές επιθετικού ποδοσφαιριστή. Αΐλτον Αλμέιδα, Ράφικ Τζιμπούρ, Φερνάντο Καβενάγκι αποτέλεσαν οικονομικές υπερβάσεις των γαλαζοκιτρίνων σκορπώντας ενθουσιασμό στους φίλους του ΑΠΟΕΛ.
Το όνομα του Ματίας Ρανέγκι, ο οποίος αναμένεται τη Δευτέρα (4/7) στην Κύπρο για υπογραφές συμβολαίων, είναι άγνωστο στο κυπριακό κοινό, όχι όμως και στον Τόζα Σάμπουριτς. Ο τεχνικός διευθυντής του ΑΠΟΕΛ γνωρίζει αρκετά καλά τον 32χρονο Σουηδό επιθετικό από την παρουσία του στο πρωτάθλημα της Κίνας με τη φανέλα της Νταλιάν.
Οι παραστάσεις του πανύψηλου (1,96 μ) φορ σε Ουντινέζε, Γουότφορντ, Μάλμε  μαρτυρούν ότι δεν πρόκειται για τυχαίο ποδοσφαιριστή, ενώ μέτρησε και πέντε εμφανίσεις στην Εθνική Σουηδίας στο πλευρό του Ζλάνταν Ιμπραχίμοβιτς.
Παίκτης περιοχής
Φορ περιοχής που εκμεταλλεύεται άριστα το εκτόπισμα του αλλά είναι ικανός και με την μπάλα στα πόδια, παρά τα ύψος του, είναι το προφιλ του Ματίας Ρανέγκι. Η τριετία 2009-11 στη Χάκεν (81 συμμετοχές-36 γκολ) ήταν η πιο παραγωγική του 32χρονου ποδοσφαιριστή, ο οποίος κέρδισε συμβόλαιο στη Μάλμε, όπου μετακόμισε τον Γενάρη του 2011.
Η ανοδική πορεία του Ρανέγκι συνεχίστηκε με 13 γκολ σε 26 παιχνίδια μέχρι το Μάη του 2012, οπόταν ήχησαν οι σειρήνες της Ουντινέζε.
Στην ιταλική ομάδα έπαιξε συνολικά 24 παιχνίδια (μόλις τρια ως βασικός) και πέτυχε ένα τέρμα τη διετία από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι τον Ιανουάριο του 2014. Ακολούθησε η μεταγραφή στη Γουότφορντ με τη φανέλα της οποίας σημείωσε δύο γκολ σε 8 παιχνίδια το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν. Αφού δοκίμασε την τύχη του στην Μίλγουολ, παραχωρήθηκε δανεικός στην Κίνα, όπου αναγεννήθηκε πετυχαίνοντας 11 τέρματα σε 28 αγώνες.
Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έπαιξε ως δανεικός στην Τζουγκάρντεν Σουηδίας (11 συμμετοχές, τρία τέρματα). Τα δικαιώματα του ανήκουν στην Γουότφορντ, η οποία επιθυμεί να τον παραχωρήσει εκ νέου ως δανεικό και εφόσον δεν προκύψει κάποιο απρόοπτου ο Σουηδός επιθετικός θα έρθει στην Κύπρο της Δευτέρα (4/7) για να υπογράψει συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ.
 

Δειτε Επισης

«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα