Ασταμάτηση η κακοδαιμονία του Χριστοφή (όλο το χρονικό)

Η κακοδαιμονία του Δημήτρη Χριστοφή συνεχίζεται και τη φετινή χρονιά. Από την ημέρα της επιστροφής του παλεύει για να επανέλθει στην ενεργό δράση και όλο και κάτι συμβαίνει που τον καθηλώνει και πάλι μακριά από τα γήπεδα, κάτι που τον επηρεάζει και στον ψυχολογικό τομέα.
 


Όταν τον Αύγουστο του 2015 η Ομόνοια ανακοίνωνε την επιστροφή του Δημήτρη Χριστοφή – είναι γνωστός ο ξεσηκωμός που επικράτησε μέχρι να επιτευχθεί η συμφωνία – ήταν δεδομένο ότι θα απουσίασε από τα πρώτα παιχνίδια.
 
Έφτασε μέχρι τις 24 Οκτωβρίου για να ξανά φορέσει σε επίσημο αγώνα τη φανέλα της Ομόνοιας ο Κύπριος μεσοεπιθετικός. Έπαιξε δύο παιχνίδια (Πάφος, ΑΕΚ) και έμεινε για ένα 20ήμερο εκτός δράσης. Επέστρεψε για μόνο ένα αγώνα (Άρη), προτού καθηλωθεί εκτός γηπέδων για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Προς τα τέλη Νοεμβρίου ο Δημήτρης Χριστοφή επισκέφθηκε στην Γερμανία γιατρό τον Χανς-Βίλελμ Μίλερ-Βόλφαρτ, ο οποίος για 38 χρόνια ήταν επικεφαλής του ιατρικού τιμ της Μπάγερν Μονάχου. Από τότε ακολουθούσε ατομικό πρόγραμμα και στις 16 Δεκεμβρίου πήγε εκ νέου στην Γερμανία για να ζητήσει και πάλι τη γνώμη του δημοφιλούς γιατρού.

 

Στην επίσκεψη αυτή δόθηκε εξειδικευμένο πρόγραμμα στον παίκτη και ένα δεκαπενθήμερο αργότερα ταξίδεψε ξανά στο Μονάχο, όπου ο Δρ. Χανς-Βίλεμ Μίλερ-Βόλφαρτ του έδωσε το «οκ» για να επανέλθει στη δράση.
 
Αφού δούλεψε τα επίπεδα της φυσικής του κατάστασης, πάτησε ξανά στο χορτάρι στις 3 Φεβρουαρίου σε αγώνα κυπέλλου κόντρα στην Πάφο στο ΓΣΠ. Μάλιστα, σκόραρε και ενθουσίασε τους πάντες στο πράσινο στρατόπεδο για την επιστροφή του.

Η χαρά κράτησε λίγο καιρό, μιας και στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ (13/02) αποχώρησε με ενοχλήσεις στο ημίχρονο και μπήκε πάλι στη διαδικασία του ατομικού προγράμματος προπόνησης.


 
Λίγες ημέρες αργότερα εξετάστηκε από Γάλλο γιατρό, ο οποίος τον συμβούλεψε να ακολουθήσει για 5-6 εβδομάδες ειδικό πρόγραμμα που περιλάμβανε φυσιοθεραπεία, αποκατάσταση, ενδυνάμωση και φυσική κατάσταση. Η αισιόδοξη πρόβλεψη ήταν ότι ο παίκτης θα επανέλθει κανονικά.
 
Πράγματι, σταδιακά επανήλθε – έπαιξε ξανά στις 16 Απριλίου (32η αγωνιστική) - και προς το τέλος της αγωνιστικής περιόδου υπολογιζόταν κανονικά στο πλάνο του τότε προπονητή, Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Χρησιμοποιήθηκε περισσότερο ως αλλαγή – όπως και στον τελικό του κυπέλλου –, καταγράφοντας ένα 90λεπτο με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ, πετυχαίνοντας και το μοναδικό του τέρμα στο περσινό πρωτάθλημα.


 
Η κακοτυχία όμως για τον Δημήτρη Χριστοφή, εξ όσων φάνηκε στο πρώτο φετινό παιχνίδι δεν τελείωσε. Κόντρα στην Μπάνατς, ο Κύπριος μεσοεπιθετικός έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 15’. Όπως φάνηκε από τις εξετάσεις δεν είναι κάτι σοβαρό, ενώ δεν έχει καμία σχέση με τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε την περσινή σεζόν.

 

 

 

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»