Τα συμπεράσματα από την πρόβα του ΑΠΟΕΛ

Την τελική του πρόβα πριν να ριχτεί στη «μάχη» της Ευρώπης την ερχόμενη εβδομάδα έδωσε ο ΑΠΟΕΛ στο Δασάκι, όπου επικράτησε με 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα.
 
Ο αντίπαλος της ομάδας της Λευκωσίας για το β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θα ξεκαθαρίσει απόψε μετά τη ρεβάνς ανάμεσα στην Νιου Σεντς Ουαλίας και την Τρε Πεν Σαν Μαρίν - το πρώτο ματς έληξε 2-1 υπέρ των Ουαλών.
 
 

Το σκορ διαμορφώθηκε από τα πρώτα 15’. Στο 3’ μετά από εξαιρετικό συνδυασμό των παικτών του ΑΠΟΕΛ, ο Πιέρος Σωτηρίου ήταν ο τελικός αποδέκτης – από πάσα του Βινίσιους - και με πλασέ έκανε το 1-0.
 
Η απάντηση από τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν άμεση, καθώς στο 4’ ο Φερφελής έκανε το 1-1.
 
Δέκα λεπτά αργότερα, ο Πιέρος Σωτηρίου δέχθηκε την μπαλιά από τον Εφραίμ και από κοντά πέτυχε το 2-1. Στο 19' οι γαλαζοκίτρινοι είχαν δοκάρι μετά από κεφαλιά του Εφραίμ.

 
Ο Τόμας Κρίστιανσεν με σύστημα 4-1-4-1 παρέταξε στην ενδεκάδα τους Βάτερμαν, Καρλάο, Αστίθ, Μιλάνοφ, Αλεξάνδρου, Μοράις, Βινίσιους, Ντε Βινσέντι, Βάντερ, Εφραίμ, Σωτηρίου (διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά).
 
 

 
Αυτά που ξεχώρισαν
Επί το πλείστον η ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ ήταν αναμενόμενη και δύσκολα θα υπάρξουν αλλαγές στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς. Η μοναδική θέση που δημιούργησε απορίες ήταν αυτή κάτω από τα δοκάρια, αφού αναμενόταν να παίξει βασικός ο Πάρντο, αλλά τελικά ήταν ο Βάτερμαν κάτω από τα δοκάρια.
 
Το σύστημα που επέλεγε στην ΑΕΚ, κρατά και στον ΑΠΟΕΛ ο Τόμας Κρίστιανσεν. Έτσι, ο Μοράις έπαιξε μόνος του ως αμυντικός μέσος, με τους Βινίσιους και Ντε Βινσέντι να παίζουν δίπλα-δίπλα πίσω από τον προωθημένο Πίερο Σωτηρίου. Σε περιπτώσεις άμυνας ο Βινίσιους τραβούσε αρκετά πιο πίσω, ενώ ο Μοράις μετατρεπόταν πολλές φορές ως τρίτος αμυντικός.
 
Σε κανένα από τα φιλικά στην Πολωνία δεν σκόραρε ο Πιέρος Σωτηρίου, ο οποίος σήμερα πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του. Ο Κύπριος επιθετικός λογαριάζεται και φέτος στις βασικές επιλογές, τουλάχιστον στα πρώτα παιχνίδια μιας και δεν υπάρχει άλλη καθαρόαιμη επιθετική λύση.
 
Από ψηλά προσπαθεί να πιέσεις σε κάθε περίπτωση ο ΑΠΟΕΛ, ώστε να μην αφήσει τους αντιπάλους να αναπτυχθούν σωστά.
 
Αδράνεια υπήρξε στη φάση που δέχθηκαν το τέρμα οι γαλαζοκίτρινοι. Πρώτα ο Καρλάο έχασε την κεφαλιά από τον αντίπαλό του (Λιάκος) και έπειτα ο Αστίθ δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον σκόρερ (Φερφελής).
 
Από τα νέα αποκτήματα, χρόνο συμμετοχής ως αλλαγή πήραν οι Ορλάντι και Μπρεσάν  - πρώτη συμμετοχή -, ενώ δεν αγωνίσθηκαν οι Λάτσι και Καλό – σύμφωνα με πληροφορίες ο δεύτερος αναμένεται να δοθεί δανεικός.
 
O AΠΟΕΛ έκανε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, ενώ φυσιολογικά στο δεύτερο μέρος έπεσαν εντελώς οι ρυθμοί.
 
 
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν):
Βάτερμαν, Καρλάο, Αστίθ (67’ Μερκής), Μιλάνοφ (71’ Σέρτζιο), Αλεξάνδρου, Μοράις (79’ Αρτυματάς), Βινίσιους (67’ Ορλάντι), Ντε Βινσέντι (80’ Μπρεσάν), Βάντερ (84’ Παπαφώτης), Εφραίμ (63’ Αλωνεύτης), Σωτηρίου (88’ Χαραλάμπους)
 
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπέριος, Γαρυφαλιάς (55’ Λίλα), Μιχαήλ, Γιάκος, Τζικόπουλος (62’ Σκόνδρας), Ακόστα, Λόπεζ, Καρανίκας, Κούτρης, Φεφελής (62’ Νικολιάς)
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17
«Δεν θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε την Ομόνοια στον απόλυτο βαθμό, αλλά θέλουμε να πάρει το κύπελλο»
Αποθεώνουν Βιτάλ στη Σκωτία-«Είναι αυτό που χρειάζεται η Ρέιντζερς»
Τα δεδομένα για την πέμπτη σερί παρουσία της Ομόνοια στην Ευρώπη
ΒΙΝΤΕΟ: Η ανάρτηση της ΑΕΚ με διπλό στο ΓΣΠ με προπονητή τον Μπεν Σιμόν