Οι μεγαλύτερες πωλήσεις παικτών στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ

Η πώληση του Τόμας ντε Βινσέντι σε ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ήταν το τελευταίο μεγάλο deal μεταγραφής ποδοσφαιριστή που έφερε ζεστό χρήμα στο ταμείο του ΑΠΟΕΛ. Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online καταγράφει τις μεγαλύτερες πωλήσεις παικτών στην ιστορία των "γαλαζοκιτρίνων". Από τον Κοζνίκου το 1998 στον Αΐλτον Αλμέιδα το καλοκαίρι του 2012.
 
Αΐλτον Αλμέιδα-2,2 εκατ. ευρώ
Τα 2,2 εκατ. ευρώ που έβαλε, αρχές Σεπτεμβρίου του 2012, στα ταμεία του ο ΑΠΟΕΛ για τη μετακίνηση του Άιλτον Αλμέιδα στη ρωσική Τέρεκ Γκρόνζι είναι το μεγαλύτερο ποσό που εισέπραξε κυπριακή ομάδα από μεταγραφή ποδοσφαιριστή. Ο Βραζιλιάνος, στον ενάμιση χρόνο θητείας του στον Αρχάγγελο, εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του (κυρίως στην Ευρώπη), οι οποίες αποτέλεσαν το «διαβατήριο» για να πάρει μεταγραφή.
Ιβάν Τριτσκόφσκι-1,2 εκατ. ευρώ
 Ο Σκοπιανός επιθετικός εξαργύρωσε, όπως και ο Αΐλτον, την επική πορεία του ΑΠΟΕΛ μέχρι τους 8 του Champions League με τη μεταγραφή στην Κλαμπ Μπριζ, με τους «γαλαζολίτρινους» να εισπράττουν 1,2 εκατ. ευρώ που τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση των πιο κερδοφόρων πωλήσεων στην ιστορία της ομάδας.
Γιασεμής Γιασεμάκης-600 χιλιάδες ευρώ
Στις πιο ακριβές πωλήσεις Κύπριων παικτών στην ιστορία του ποδοσφαίρου συγκαταλέγεται ο Γιασεμάκης Γιασεμή, ο οποίος πωλήθηκε στον ΠΑΟΚ το 2001 με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να δίνει στον ΑΠΟΕΛ 240 εκατ. δραχμές (600 χιλιάδες ευρώ).
Αρντιάν Κοζνίκου-500 χιλιάδες ευρώ
Η πρώτη φορά που ο ΑΠΟΕΛ πώλησε παίκτη σε ομάδα του εξωτερικού ήταν τον Ιανουάριο του 1998 με την παραχώρηση του Αρντιάν Κοζνίκου στην Μπαστία, έναντι 300 χιλιάδων λιρών (500 χιλιάδες ευρώ).
Σανέλ Γιάχιτς-300 χιλιάδες ευρώ
Ο Βόσνιος ανασταλτικός μέσος έκατσε μόλις ένα εξάμηνο στον «Αρχάγγελο» από το καλοκαίρι του 2010 μέχρι τον Ιανουάριο του 2011, οπόταν πωλήθηκε στην τουρκική Καραμπουκσπόρ για 300 χιλιάδες ευρώ.
Ρικάρντο Φερνάντες-250 χιλιάδες ευρώ
Τον Ιανουάριο του 2008 άρχισαν τα «ψώνια» της Μέταλουργκ Ντόνετσκ από την Κύπρο με τον Ρικάρντο Φερνάντες να είναι ο πρώτος που πήρε το αεροπλάνο με προορισμό την Ουκρανία. Με το αζημίωτο, φυσικά, καθώς ο ΑΠΟΕΛ ανταμείφτηκε με 250 χιλιάρικα ευρώ.
Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης-300 χιλιάδες ευρώ
Το καλοκαίρι του 2004 ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης έκανε το βήμα στην καριέρα του μετακομίζοντας στον Παναθηναϊκό έναντι 300 χιλιάδων ευρώ
Νεκτάριος Αλεξάνδρου-150 χιλιάδες ευρώ
Οικονομικό όφελος από τη μεταγραφή του Νεκτάριου Αλεξάνδρου στη Λάρισα είχε ο ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι έβαλαν στο ταμείο τους 150 χιλιάδες ευρώ για τη μεταγραφή του Κύπριου διεθνούς.
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Μπήκε σε πράσινο αυτοκίνητο με τριφύλλι και σφυροδρέπανο και ετοιμάζεται για τον τελικό ο Τζον
Η Ομόνοια για να διατηρήσει τα σκήπτρα και η Πάφος για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της
Εφραίμ: Ευχαριστώ την Ομόνοια που με ανέδειξε, προέκταση της οικογένειας μου το ΑΠΟΕΛ
Με Σεμέδο, Στεπίνσκι και Φαμπιάνο η αποστολή της Ομόνοιας για τον τελικό
BINTEO: H άφιξη Γκαγιέγο στον Αρχάγγελο και οι υπογραφές
Η επίσημη θέση του ΑΠΟΕΛ για Κβιλιτάια-Ντάλσιο και τον ρόλο του Μοράις
Εξοφλήθηκε το χρέος του Αντώνης Παπαδόπουλος-Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης
Στις κερκίδες του ΓΣΠ ο Χριστοδουλίδης για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Νέα εποχή στον ΑΠΟΕΛ με Γκαγιέγο στον πάγκο-Η ανακοίνωση του deal
Ακύρωσε εισιτήρια του τελικού που αγοράστηκαν από άλλους οπαδούς η Πάφος