ʼρης Σοϊλέδης, κάποτε ήταν ο «νέος Τζόρτζεβιτς»

Με μεγάλες περγαμηνές είχε ξεκινήσει η καριέρα του Άρη Σοϊλέδη, αν και η πορεία του τα επόμενα χρόνια δεν ήταν αντιπροσωπευτική των προσδοκιών που δημιουργήθηκαν στις αρχές της καριέρας τους.

Ο Άρης Σοίλέδης μεγαλώνοντας στις ακαδημίες του Ολυμπιακού Πειραιώς, αρχικά αγωνιζόταν ως αριστερό εξτρέμ. Κάποιοι τον χαρακτήρισαν ως «νέο Τζόρτζεβιτς», πιστώνοντας του ότι μπορεί να αποτελέσει διάδοχο του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς τον Ολυμπιακό.

Δεν επαληθεύτηκαν, καθώς μετά από δύο δανεισμούς, πρώτα σε ΟΦΗ και έπειτα σε Λεβαδιακό, οι δρόμοι του Ολυμπιακού με τον Σοϊλέδη χώρισαν. Με την πάροδο των χρόνων άλλαξε και θέση παίζοντας πλέον στο αριστερό άκρο της άμυνας, θέση στην οποία θα ενισχύσει την Ομόνοια.

Μετά τον Ολυμπιακό, πήρε μεταγραφή στην Δόξα Δράμας όπου κέρδισε φανέλα βασικού μόνο στη δεύτερη χρονιά της θητείας του όταν η ομάδα της Δράμας έπαιζε στην Football League (β’ κατηγορία στην Ελλάδα).

Στην ίδια κατηγορία έπαιξε και με την φανέλα της Νίκης Βόλου την περίοδο 2013-14, ενώ την επόμενη σεζόν μετακινήθηκε στην ΑΕΚ που έκανε προσπάθεια για να επιστρέψει στην Σούπερ Λιγκ.
 
Η ομάδα της Αθήνας τα κατάφερε, με τον Σοϊλέδη να μένει στο ρόστερ. Έτσι, μετά τρία χρόνια ο Έλληνας ποδοσφαιριστής επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία της Ελλάδα. Στην περσινή περίοδο κατέγραψε 12 συμμετοχές, 9 ως βασικός και 3 ως αλλαγή.
 
Ως παίκτης της Ομόνοιας – απομένουν οι ιατρικές εξετάσεις -, πλέον, έστειλε μέσω instagram αποχαιρετιστήριο μήνυμα στην ΑΕΚ. «Δυο χρόνια μεγάλης προσπάθειας γεμάτα λύπες και χαρές έφτασαν στο τέλος τους ..

Να ευχαριστήσω την μεγάλη ομάδα που λέγεται ΑΕΚ και τον απίστευτο κόσμο της, ηταν τιμή μου που φόρεσα την φανέλα αυτη .. Μια μέρα που θα ειναι για πάντα χαραγμένη στο μυαλό και στην καρδιά μου ειναι η μέρα του τίτλου με την επάνοδο της ομάδας στην super league .. 

Καλή συνέχεια εύχομαι στην ομάδα και στους πρώην συμπαίκτες μου...».
 

Δειτε Επισης

Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17
«Δεν θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε την Ομόνοια στον απόλυτο βαθμό, αλλά θέλουμε να πάρει το κύπελλο»
Αποθεώνουν Βιτάλ στη Σκωτία-«Είναι αυτό που χρειάζεται η Ρέιντζερς»
Τα δεδομένα για την πέμπτη σερί παρουσία της Ομόνοια στην Ευρώπη
ΒΙΝΤΕΟ: Η ανάρτηση της ΑΕΚ με διπλό στο ΓΣΠ με προπονητή τον Μπεν Σιμόν